22/10/2018

Куди поїхати взимку в Європу

Завдяки відкритості кордонів і розгалуженому транспортному сполученню, стало майже однаково, на яку пору року планувати відпочинок. У холодну пору можна полетіти в спекотні країни або побачити справжню сніжну зиму. Найкращий варіант — це подорож у Європу взимку, тут можна вирушити й на гірськолижні курорти, і спокійно оглянути пам’ятки та відвідати казковий різдвяний ярмарок.

Куди поїхати взимку в Європу

Особливість відпочинку в Європі в зимовий час

Особливістю будь-якої подорожі Європою взимку буде низька температура, необхідність запастися теплим одягом і запасною парою зимового взуття на випадок промоклих ніг. Загальна рекомендація і для півночі, і для півдня континенту — навіть у Південній Європі вечірня й нічна температура в цей сезон лише трохи вище нуля, а дощі не рідкість.

Друга особливість більше стосується тих, хто самостійно планує зимовий відпочинок у Європі. Житло, а також столики в популярних ресторанах треба бронювати заздалегідь. Взимку народу на літніх курортах, зазвичай, мало, але й ринок пропозицій помітно зменшується — багато міні-готелів та ресторанів, що просто зачиняються. Те саме стосується деяких пам’яток місцевого масштабу — уточнюйте години роботи заздалегідь, у зимовий період вони працюють за скороченим графіком.

Європа взимку
Європа взимку
Європа взимку

Кращі європейські міста, які варто відвідати взимку

Отже, куди поїхати взимку в Європу насамперед? Зрозуміло, що все залежить від того, чи ви хочете покататися на гірських лижах, сходити в популярні музеї без черг, зробити різдвяний шопінг зі знижками або встигнути на традиційний розпродаж в Італії.

Рованіємі, Фінляндія

Рованіємі, ФінляндіяМабуть, найкращий варіант, коли потрібно догодити всім членам сім’ї. Тут знаходиться резиденція Санта-Клауса — європейського колеги нашого Діда Мороза. Також у Рованіємі можна побачити науковий музей «Арктикум», присвячений арктичній природі, і безліч інших цікавих музеїв.

Лижні траси проходять на горі Оунасваара, а в сотні кілометрів від міста знаходиться унікальний природний зоопарк «Рануа». Крім можливості поспостерігати за тваринами, тут можна поганяти на снігоходах, покататися на оленячих і собачих упряжках.

А ще місто відоме тим, що увічнило рок-групу переможницю Євробачення-2006, назвавши ім’ям «Lordi» центральний майдан. Мабуть, це єдиний в історії випадок, коли музикантів нагородили такою честю за перемогу на конкурсі, причому ще під час їх життя.


Копенгаген, Данія

Копенгаген, ДаніяЩе одне місто Північної Європи, де можна відчути всі принади зимового сезону в повному обсязі. Тут ви точно не залишитеся без снігу на Новий рік та й у будь-який інший зимовий день. З аеропорту в центр можна потрапити на метро, а заощадити на їжі, харчуючись у ресторанах зразка «шведський стіл»: заходиш і за суму, еквівалентну 10 євро, їси скільки хочеш.

У найстарішому парку розваг Європи «Тіволі», який працює з 1843 року, традиційно майже немає черг, а на новорічні свята розгортають пару спеціальних різдвяних атракціонів. Ще варто подивитися, як виглядає в снігу будинок данського письменника Андерсена на набережній Нюхавн. Та і прогулянка набережною із її різнокольоровими будиночками підніме вам настрій яскравими кольорами, що вражають контрастом на тлі білого снігу.


Відень, Австрія

Відень, АвстріяОдне із найстаріших і найкрасивіших міст Європи має чудовий вигляд у будь-який час. Однак у січні — лютому тут традиційно менше туристів, і пам’ятки Відня можна оглянути в спокійнішій атмосфері.

Варто побувати в Соборі Св. Стефана й резиденції Ховбург, «Вежи божевільних» та численних музеях, Палаці Шенбрунн із його лабіринтами й чудовим зимовим парком, а також палацовому комплексі Бельведер, де розгортається найбільший у країні Різдвяний ярмарок. Обов’язково треба заздалегідь забронювати квитки у Віденську оперу — охочих побувати тут багато в будь-який сезон.

Якщо вам сподобаються віденські кав’ярні, то таке ж частування кавою ви зможете влаштувати в себе вдома після повернення. Потрібно лише привезти з вени каву «Захер» і все, що до неї подають: цукерки «Моцарт», віденський лікер, вафлі «Манер» і віденський шоколад.


Париж, Франція

Париж, ФранціяПариж давно став туристичною Меккою, але мало хто із сучасників розуміє, наскільки прекрасен Париж взимку. А ось творці минулих століть це розуміли чудово. Зимовий Париж малювали Луїджі Луар і Костянтин Коровін, Альбер Марке й багато інших. А ви можете побачити його своїми очима — засніжені Єлисейські поля, покриту легким сніжком Ейфелеву вежу та інші прикраси. І, так, ви потрапите в Лувр майже без черги!


Будапешт, Угорщина

Будапешт, УгорщинаА ось куди варто поїхати в Європу взимку обов’язково — так це в Будапешт на термальні джерела. Зимовий період — відмінний час, щоби тут оздоровитися тому, що влітку в спеку можна легко зловити тепловий удар. Гарячі підземні джерела мають температуру від 40 градусів і вище. Бажано вибрати готель, де є критий перехід до термального басейну, щоби після купання не ходити в розпаленому вигляді вулицею.

Ще одна виключно зимова розвага Будапешта — величезний каток у парку Варошлігет, куди прямують сотні місцевих жителів і туристів, охочих освоїти найпростіші кроки на ковзанах або ж освіжити спортивні навички з минулих занять фігурним катанням і ковзанярським спортом.

Якщо ви любитель погуляти вночі — обов’язково зайдіть у який-небудь «Ruin pub» — в угорській столиці так називають усі паби, облаштовані в закинутих будівлях.

До речі, пам’яток тут теж багато. Можна помилуватися вежею Марії Магдалени, будівлею парламенту, рибальським бастіоном, замком Буда, оригінальним ланцюговим мостом Сечені, пам’ятником «тисячоліттю Угорщини». Недалеко від міста знаходяться середньовічні замки Хедервар (XII століття) і Брунсвік (XVIII століття), які можна відвідати у вільний час.


Заальбах, Австрія

Заальбах, АвстріяЦе зовсім невелике містечко, швидше селище міського типу, що дав назву престижній у Європі гірськолижного курорту. Однак у розпал лижного сезону його населення виростає в кілька разів унаслідок купи туристів, що прибувають звідусіль. Та й інфраструктура Заальбаха така багата, що легко складе конкуренцію багатьом європейським курортним містам.

Крім гірськолижних трас, сукупна довжина яких перевищує 200 кілометрів, тут кілька СПА-центрів у готелях, більярд і кегельбан, льодовий каток і відкритий басейн із підігрівом, а також інтенсивне нічне життя й безліч барів (king’s Disco, Crazy Bear, Go-Go, інші). Туристам у Заальбасі, завдяки гарному транспортному сполученню, доступні всі розваги, що наявні в сусідніх Хінтерглеммі, Леоганзі й порівняно недавно інтегрованому в єдину зону катання Фібербрунне. Усі спуски ведуть у долину Глеммталь, тому місцевість із навколишніми курортами часто називають «Лижним цирком».


Ліптовський Мікулаш, Словаччина

Ліптовський Мікулаш, СловаччинаЦе ще одне невелике містечко з населенням приблизно 30-ти тисяч, яке відоме багатьом гірськолижникам. Тут можна оселитися тим, хто бажає покататися на гірськолижному курорті Ясна. Причому проживання обійдеться в кілька разів дешевше, ніж у готелях безпосередньо біля підйомників. До курорту Ясна звідси щогодини їде автобус, час у дорозі півгодини.

У самому містечку чимало цікавих пам’яток, адже йому вже понад 880 років. Цікавий готичний монастир Францисканців, Лютеранська кірха, костел святого Миколая, так званий Жупний будинок (Будівля місцевої адміністрації часів Середньовіччя).


Софія, Болгарія

Софія, БолгаріяСофія — універсальний варіант для лижників, шопоголіків і шанувальників старовини. До найвищого гірськолижного курорту країни «Вітоша» — усього 20 кілометрів. У Національному парку «Алеко», перепад висот — майже 600 метрів.

Поки лижники відточують свою майстерність, інші члени сім’ї можуть покататися на снігоходах, замовити екскурсію в Рильський монастир, відвідати місто-музей Копрившица. Чимало пам’яток у самій Софії: Ротонда Св. Георгія, Мечеть Баня Баші, Мінеральні ванни і, зазвичай, Собор Св. Софії, побудований ще в IV столітті.


Мілан, Італія

Мілан, ІталіяБагато хто планує подорожі Європою взимку так, щоби підлаштувати під початок щорічних масових розпродажів в Італії. Основний потік шопоголіків спрямовується в Мілан — благо, авіарейсів у цьому напрямі задосить. Зробити вигідні покупки можна як у самому Мілані, так і в сусідньому містечку Арезі, де у 2016 році відчинили величезний торговий центр із вигідними цінами. Туди можна сміливо брати чоловіка й дітей — їх точно захопить музей автоконцерну «Альфа-Ромео», чий завод колись розташовувався в нинішній будівлі ТЦ. Крім експозиції, там є 3D-експонат — імітатор автоперегонів.

Є в Мілані й культурний відпочинок. Наприклад, саме в Мілані, у музеї на площі Санта Марія зберігається відома на весь світ фреска «Таємна вечеря» роботи да Вінчі. До речі, цієї зими до 14 січня 2019 року на неї дозволяють дивитися 20 хвилин, а не 15, як в іншу пору року.


Лісабон, Португалія

Лісабон, ПортугаліяТі хто бажає поєднати культурний відпочинок без черг до визначних пам’яток і екстремальне дозвілля з підкоренням справжніх океанських хвиль можна рекомендувати Лісабон. Буквально за 25 кілометрів від міста починається рай для серфінгістів — пляж Каркавелуш із відмінними хвилями й розвиненою інфраструктурою. Тут є душові та кабінки для переодягання, майданчик для пляжного волейболу, ресторани, бари. Ще одне класне місце для серфінгу — Ерісейра, що за 50 кілометрів від Лісабона. У цьому сезон треба користуватися гідрокостюмами — вода в Атлантиці взимку в середньому +14/+16 градусів, і рідко піднімається до +18.

З культурних пам’яток варто зазначити середньовічну вежу Белен (XVI століття), середньовічний замок Св. Георгія (XII століття), старовинний Акведук (XVIII століття), вежа Сантажушта з ліфтом, що функціонує понад ста років (з початку XX століття).

Ось ми і прогулялися зимовою Європою з півночі до самого півдня. Це і є найкращі міста Європи, які варто відвідати взимку. Бажаємо приємних подорожей у будь-яку пору року!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber