12/04/2015

Магазини дьюті фрі: подорожі з користю

Сьогодні, коли відкрито будь-які світові кордони, а відпочинок поза межами своєї країни став доступним, не тільки досвідчені мандрівники, але й туристи-початківці знають, що таке дьюті фрі.

Магазини Duty Free розташовуються при аеропортах. «Free» перекладається з англійської мови як «безкоштовний» або «вільний», звичайно ж, безкоштовних товарів у цих точках торгівлі немає, зате вони вільні від податків і мита, а значить, коштують у рази дешевше, ніж в маркетах. На полицях таких магазинів розташовуються тютюнові вироби, алкогольна продукція, сувеніри, одяг, косметичні і парфумерні лінії, іграшки та різноманітні аксесуари.

дьюті фрі магазинмагазин безмитних товарів в аеропорту

Звичайно ж, товарами найвищого попиту тут є алкоголь і тютюнові вироби, по-перше, покупець може бути впевнений, що це оригінал, по-друге, в усьому світі саме на цю продукцію найвища митна накрутка, а в дьюті фрі ціни на подібний асортимент нижче приблизно в половину. Купувати в цих торговельних точках можна, лише маючи на руках своєрідний «пропуск», тобто, посадковий талон і посвідчення особи. Продавець повинен упевнитися, що ви маєте намір відвідати країну або покинути її межі.

Відео — магазин Дьюті фрі в Аргентині

Особливості асортименту

Покупець звик, що в мережевих супермаркетах вартість товару однакова, як і наповнення вітрин. У випадку з Duty Free все не так, тут асортимент та ціни разюче відрізняються. Це безпосередньо залежить від країни, біля чиєї саме зони розташований той чи інший куточок безмитної торгівлі. Полиці магазинів Єгипту або Туреччини будуть разюче відрізнятися від вітрин італійських або, приміром, сінгапурських дьюті фрі. Наповнення їх буде скромнішим, а ось Барселона, Дубаї можуть запропонувати шикарні ексклюзивні товари за низькими цінами. Вони багаті ювелірними виробами, алкогольною картою, брендами, за які просять ціну в половину нижче звичної вартості.

солодощі в дьюті фріалкоголь в Duty Free

Ввезення товару в країну чи його вивезення, як правило, обмежено законодавством. Ціни на товари в дьюті фрі вкрай привабливі, а тому є ризик того, що тут будуть закуповуватися оптовики з метою подальшого перепродажу. Щоб уникнути таких ситуацій, вводиться ліміт, кожна країна ставить свої обмеження на придбання різних видів продукції. Приміром, з турецького дьюті фрі вам не дозволять вивезти більше, ніж 8 літрів віскі. Привезти на територію Туреччини ви зможете не більше 7-ми пляшок алкогольного напою, мова йде про пляшки об’ємом 0,7 літра.

Найбільш високі ціни на товар в солідних і авторитетних європейських країнах, дорогими прийнято вважати бельгійські, англійські, французькі і шведські магазини безмитної торгівлі. Ціни в магазинах дьюті фрі в Італії, Болгарії та Іспанії більш демократичні. Не завищують цінову політику і торгові точки ОАЕ, не кажучи вже про турецькі і єгипетські.

ціни на алкоголь в дьюті фріціна на солодощі в дьюті фрі

Тих, хто віддає перевагу привозити з різних куточків світу щось особливе, зацікавить дьюті фрі в аеропорту Гоа. Полиці тут просто переповнені автентичними і оригінальними виробами по невисокій вартості. Тут можна придбати навіть реліквію або антикварної виріб, але тільки його ціна не повинна перевищувати 2000 рупій за одиницю, а вік – ста років. До речі, купувати алкоголь тут безглуздо, в межах Індії він і так коштує копійки. Рідко де можна зустріти справжній темний ром всього за 2 у.о., в Індії це можливо. Не менш цікаві по своєму наповненню магазини Японії або Бангкока.

Відео — дитячі іграшки в дьюті фрі

Побачити що таке дьюті фрі, можна не тільки в аеропорту. Часто ці магазини бувають пересувними, розташовуючись на бортах повітряних і морських суден. Є навіть міста-дьюті фрі і дьюті фрі-країни. До них належить італійське містечко Лівіньо і держава Андорра. Шопінг тут — найбільш часта причина відвідин туристами, оскільки ці території є зонами безмитного ведення торгівлі.

У побуті магазинів використовується стандартна валюта — євро і долар США, іноді придбання можна зробити і за місцеву валюту.

Цікаві факти про Duty Free

Найбільш високі ціни на товари дьюті фрі зафіксовані в Хітроу, аеропорту Лондона. Купуючи товари тут, турист ризикує переплатити більше, ніж заощадити. Переплата можлива не тільки тут, але і в будь-яких магазинах, де важлива валютна різниця. Часто кругленькі суми за свої покупки через різницю у валюті покупці змушені викласти в Москві.

Перевагою асортименту і цінових пропозицій можуть похвалитися близькосхідні та азіатські магазини безмитної торгівлі. Крім того, у більшості цих країн дьюті фрі працюють цілодобово, що неодмінно зручно для туристів, адже перельоти часто припадають на вечірній і нічний час.

В аеропорту Цюріха за хорошою ціною можна придбати парфумерні вироби, швейцарські годинники і ножі, віскі і неперевершений швейцарський шоколад.

Duty freeдьюті фрі в аеропорту

Звичайно ж, ніхто спеціально не полетить до іншої країни лише для того, щоб придбати будь-що в дьюті-фрі. Але перш, ніж звертати уваги на вивіску «Duty Free», покладаючи надії на низькі ціни, пов’язані з безмитною торгівлею, краще переконайтеся в тому, що тут дешевше, ніж у звичайних магазинах країни. У більшості випадків покупцям дійсно вдається заощадити (в залежності від того, який товар було придбано), але це не є золотим правилом.

Власники дьюті фрі не прагнуть обдурити своїх покупців, спеціально завищуючи ціни. Просто безмитна торгівля не означає, що бізнесмени звільнені від усіх податків. Вони продовжують платити податок на заробітну плату свого штату співробітників, а також податок на прибуток. Ціни в магазинах дьюті фрі дійсно низькі і приємно дивують клієнта, але підходити до справи варто осмислено. Краще всього не кидатися на все, що пропонують вам яскраві вітрини і апетитні продуктові полиці, а заздалегідь визначити для себе, що вам дійсно потрібно. Тільки так ви зможете по-справжньому заощадити, а не витратити всі заощадження на покупки, які за фактом вам не потрібні і не принесуть ніякої користі.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber