19/04/2018

Які сувеніри не можна вивозити з різних країн світу

Какие сувениры нельзя вывозить из разных стран мира
Кожен висококласний або середньостатистичний курорт може похвалитися різноманітними сувенірами: маленькі прикраси і великі скрині, алкоголь, частування народної кухні, предмети нетрадиційної медицини. Але не всі ці речі пропустять на борт літака, у кожної країни є свої митні правила.

Найчастіше заборони та обмеження будь-якого роду продиктовані спробами захистити свою країну. Щоб уберегти природний фонд та обмежити ризики браконьєрства, митники не пропускають через кордон рідкісних тварин, їх опудала і подібні речі. Якщо ви хочете щось цінне і дороге привезти з-за кордону, то будьте готові сплатити велике мито, зібрати цілу купу документів і пройти кілька кіл бюрократичної тяганини.

Що не можна вивозити з ОАЕ

Що не можна вивозити з ОАЕЕмірати досить демократичні, тут немає абсурдних заборон – всі обмеження досить логічні і поширені. Зокрема, не можна вивозити зброю, боєприпаси і всілякі наркотичні речовини. Також через митницю вас не пропустять з еротичною продукцією і з предметами для азартних ігор. Це стосується гральних карт, кісток і подібних дрібничок для дозвілля, за спробу їх провезення загрожує солідний штраф. Країна вкрай дбає про братів своїх менших і забороняє вивозити диких тварин і птахів. На спеціалізоване провезення у вас має бути дозвіл і ряд документів. В іншому випадку залиште надію забрати з собою якогось папугу або піщану мишку просто у валізці. Такі ж правила застосовуються до вивезення насіння або плодів пальм.


Що не можна вивозити з Мексики

Що не можна вивозити з МексикиМексиканці також вельми демократичні і не особливо суворі в митних правилах. Як і в багатьох країнах, тут не пропускають на борт літака з антикваріатом та предметами культурної цінності. Не можна мати при собі коштовності з унікальних сплавів, а також зброю будь-якого роду, запальні і вибухові засоби, боєприпаси та іншу військову продукцію.

Витрачайте гроші активніше – через кордон вас не пропустять, якщо місцевих купюр у вас буде більше $10 000. Складно уявити туриста, який повертається з такими сумами, але важливо попередити. Також не ризикуйте, намагаючись провезти з собою опудало папуги або хом’ячка, вони, як і живі особини, заборонені до вивезення.


Що не можна вивозити з Італії

Що не можна вивозити з ІталіїІталія дуже оберігає свою культурну спадщину, тому всі антикварні, рідкісні або унікальні предмети повинні залишатися в межах країни. Ліки, які вивозяться вами, повинні використовуватися виключно вами і бути життєво необхідними, інакше на митниці вас не пропустять. Також не можна провозити різні рідкісні рослини і тварин. Залиште в номері всі зібрані мушлі, камінчики, губки, сушених морських їжаків і підводні знахідки — всі ці елементи вважаються частиною природної спадщини і суворо охороняються від вивезення.


Що не можна вивозити з В’єтнаму

Що не можна вивозити з В'єтнамуЄ ряд обмежень у митних правилах – утримайтеся від вивозу антикварних речей та творів мистецтва будь-якого роду. Всі роботи місцевих художників не повинні покидати межі держави, такі правила. Також буде вельми складно вивезти дорогоцінні камені і прикраси з унікальних сплавів. Природознавці і просто шанувальники живої природи знають, що заборонено вивозити з В’єтнаму не тільки рідкісних тварин, але і їх опудала, екзотичні рослини, корали і пташині гнізда.


Що не можна вивозити з Ізраїлю

Що не можна вивозити з ІзраїлюІзраїль – чи не найгостинніша країна і одна з найщедріших, незважаючи на всі забобони. Звідси можна везти сувеніри та подарунки абсолютно будь-якого роду. Виняток становлять заборони на зброю і боєприпаси, а також на предмети культурної цінності – залишайте в межах держави антикваріат, який був створений до 1700 року. В теорії і цю заборону можна обійти, надавши масу документів, дозвіл відділу культури і ще інших державних контор.


Що не можна вивозити з Туреччини

Що не можна вивозити з ТуреччиниКрім стандартних заборон на вивіз антикваріату, боєприпасів і зброї, в Туреччині діють обмеження на зернові продукти. Це досить розпливчасте і не надто суворе правило. Формально існує закон, що чай, кава, спеції і навіть пахлава заборонені до вивезення, але через те, що це чи не головна сувенірна продукція країни, туристів безперешкодно пропускають через митницю. Під заборону потрапляють ліки, що містять наркотичні речовини і тютюн не для кальяну. Мушлі і камені, знайдені на узбережжі, також повинні залишатися у країні.


Що не можна вивозити з Китаю

Що не можна вивозити з КитаюКитай сильніше інших країн хвилюється про свою спадщину. Не дивно, що тут всі антикварні цінності та предмети культури не можна вивозити. Також, у рамках турботи про свою безпеку під заборону потрапляють зброя, боєприпаси і предмети, які можуть використовуватися для створення вибухових пристроїв. Формально це може стосуватися телефонів, годинників та інших апаратів, але до них прикордонники досить лояльні. Крім того, з країни не можна вивозити радіоприймачі і радіопередавачі. Забудьте про те, щоб взяти з собою будь-які продукти, крім фруктів і речей у заводській упаковці.


Що не можна вивозити зі Шрі-Ланки

Що не можна вивозити з Шрі-ЛанкиЧерез кордон вас не пропустять з предметами культурної цінності, а також з антикваріатом і зброєю. Навіть з сувенірною зброєю виїзд з країни заборонений. Не можна провозити ліки, у яких немає гострої потреби, і наркотичні речовини. Щоб уникнути поширення різних захворювань, митники не випускають з країни туристів з фруктами, овочами та м’ясом.


Щоб ваша подорож стала максимально комфортною, перед поїздкою вивчіть, які є внутрішні правила у кожній з країн. Відвідайте форуми, почитайте, що пишуть бувалі туристи – часто є способи, як можна обійти не особливо серйозні заборони. Приміром, антикваріат, сувенірну культурну продукцію можна постаратися вивезти, якщо мати спеціальний дозвіл. Також зберігайте всі чеки, бланки, сертифікати про купівлю, щоб на кордоні не трапилося неприємних казусів.

Відео — Як не потрапити у в’язницю за вивіз сувенірів

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber