20/10/2016

10 кращих ресторанів Франції, отримали зірку Мішлена

Романтика вечірніх вулиць, шелест каштанів, аромати свіжої випічки і ледве чутні ноти шансону. Все це – чарівна, заворожлива Франція з усією її красою і величчю.

мішленівські ресторани у Франції

Французька кухня відома на весь світ і вважається однією з найкращих. Кожен французький ресторан – як трюфель. Щоб зрозуміти весь смак, потрібно копнути глибше. А починати краще всього з десятки закладів, які отримали зірку Мішлена та удостоєні статусу кращих ресторанів Романтичний столиці світу.

MaSa, Булонь-Биманкур, Іль-де-Франс

«Я прагну показати грайливий бік кухні, але зберегти природний аромат. Я залишаю повну свободу для постачальників і намагаюся пристосувати своє натхнення до того, що вони мені дають». Так заявив шеф-кухар ресторану Ерве Родрігес і жодного разу не покривив душею.

ресторан MaSa у Франції
мішленівський ресторан у Франції

У стриманому і витонченому стилі французького провансу, який панує в стінах ресторану, втілюється вся легкість цієї кухні. Та нехай сюди ходять частіше місцеві жителі ніж туристи, але навіть серед приїжджих MaSa – одне з найулюбленіших закладів.

Тут представлена європейська та французька кухня, а меню приємно дивує своєю непостійністю. Його змінюють залежно від сезону — що зараз найбільш популярне і корисно, то і виявиться на сторінках запропонованих карт.

Відвідувачів приємно дивує індивідуальний підхід – якщо у вас алергія на деякі продукти, або ви просто не любите цибулю, чорнослив або лимон, та що завгодно. Кухня обов’язково піде вам на зустріч і змінить рецепт на ваше прохання. Тут важлива думка кожного клієнта, а офіціанти кілька разів поцікавляться, чи все вас влаштовує.

ресторан MaSa, Булонь-Биманкур, Іль-де-Франс
тераса ресторану MaSa, Булонь-Биманкур, Іль-де-Франс

Столики на терасі в саду оточені зеленими деревами і строкатими клумбами. Насолоджуйтеся художньо оформленими стравами на тлі природного мистецтва!

La Reserve Rimbaud, Монпельє

Сам ресторан говорить про свою кухню – «Кулінарна прелюдія в тіні». В інтер’єрі та асортименті страв простежується тонкий симбіоз старовинної класичної Франції і модерну XXI століття. Відкрито заклад з 1835 року, коли в Монпельє ще стояла знаменита таверна Auberge du Pere Louis.

інтер'єр ресторану La Reserve Rimbaud
тераса ресторану La Reserve Rimbaud

Біло-сірий інтер’єр залу, м’які стільці і білосніжні скатертини, свічки і приглушене тепле світло ламп, винні пляшки на стінах. Все тут створено для того, щоб вам хотілося повертатися сюди знову і знову.

На вулиці, навколо зеленого дерева вибудувана барна стійка. Білосніжна обробка і смарагд газонів чудово контрастують і створюють атмосферу легкості.

страва з риби в ресторані La Reserve Rimbaud
десерт у ресторані La Reserve Rimbaud

Працівники ресторану стверджують, що грають на контрасті текстур з ароматом, зберігаючи істину продукту. І гості з радістю йдуть сюди спробувати французьку, європейську і середземноморську кухню. Самими улюбленими стравами тут залишаються голубине філе на грилі зі спеціями і середземноморська риба під апельсиновим соусом. Компліменти від шефа і індивідуальний підхід до кожного гостя – ось візитна картка цього ресторану.

Le Belvedere, Аннесі

Заклад, що поєднує в собі ресторан і чотиризірковий готель із видом на озеро. Готельно-ресторанний комплекс розташований в двох хвилинах їзди від центру міста, на березі озера Ансі.

ресторан Le Belvedere
блюдо в ресторані Le Belvedere
десерт в ресторані Le Belvedere

Головною особливістю ресторану є так звана лісова кухня, яку подають на ряду з французькою та європейською. Мальовничий вид на гладінь води крізь великі вікна пробуджує апетит і залишає незабутнє враження.

Гості з усієї Франції приїжджають сюди спробувати восьминога в часниковому маринаді, карпаччо з лісовими горіхами і журавлиною. І, звичайно ж, коронний десерт – шоколадний шар з кавою і мигдалем.

La Fleur de Sel, Порт-ен-Вессин-Уппен

Цей маленький затишний ресторанчик в порту, на узбережжі вражає своїм затишком. Кожного гостя, який не обійде його своєю увагою, чекає привітний прийом і безліч добрих посмішок.

Французька і європейська кухня, найбільше орієнтована саме на морепродукти, завжди виконана смачно. Порції радують своїм розміром – це не стандартні три шматочки лосося на величезному блюді. Тут ви зможете повною мірою відчути смак лобстера, палтуса або мідій.

ресторан La Fleur de Sel
блюдо в ресторані La Fleur de Sel

А краще всього сісти на вулиці, якщо вам, звичайно, вистачить місця. В ресторан постійно багато людей, які повсюдно хвалять кухню і персонал. І, не дивлячись на годину-пік, атмосфера тут завжди на вищому рівні. А з тераси відкривається неповторний вид на блакитну гладь води, що переливається.

La Manoir du Lys, Баньолі-де-л’Орн

Готельно-ресторанний комплекс в трьох годинах від Парижа, центр Нижньої Нормандії. Працівники ресторану 19 років у великому бізнесы і вже завоювали повагу серед гастрономічних туристів і розпещених французів.

шеф-кухар ресторану Le Manoir du Lys
ресторан Le Manoir du Lys
блюдо в ресторані Le Manoir du Lys

Шеф-кухар з усією серйозністю заявляє: «Моя кухня близька до природи. І я цим пишаюся!». І крім гордості він підтверджує свої слова, пригощаючи гостей смачними печерицями з каштанами і м’ясом голубів з лісовими грибами.

Весь комплекс оформлений в стилі мисливського будиночка. А будівля оточена мальовничим парком, прогулянки по якому ще більше викликають апетит.

Le Foch, Реймс

В будівлі XIX століття розташувався теплий по атмосфері заклад. Цей ресторан грає на контрасті оформлення. Стіни і підлоги насиченого поморанчевого кольору добре відтіняють білы меблі і скатертини. Темні дубові полиці зі свічками і м’як жовтувате світло. Тут хочеться перебувати, сюди хочеться повертатися.

ресторан Le Foch
блюдо в ресторані Le Foch

Французька і європейська кухня підкріплюються значною винною картою. Всі офіціанти чудово розбираються в напоях і стравах, бо навіть недосвідченому відвідувачеві вдасться знайти собі щось до душі.

Прийшовши сюди, неодмінно спробуйте восьминога в маринаді з картоплею або запечену тріску з томатами та моцарелою.

Sur Mesure, Париж

Столичний ресторан може похвалитися не лише своєю географією, а й відомим шеф-кухарем. Тьєрі Макс, за плечима якого вже дві зірки Мішлена, віддає перевагу авангардній кухні. Починаючи від несподіваних смакових поєднань і закінчуючи яскравим оформленням страв.

інтер'єр ресторану Sur Mesure
страви в ресторані Sur Mesure

Щоб увагу не займаав надлишок деталей, загальний інтер’єр ресторану виконаний в абсолютно білій гамі. Білі стіни, білі меблі, білі скатертини і деталі інтер’єру. Щоб вас нічого не відволікало від їжі на тарілці, над якою працювали найкращі майстри Парижа.

Французька кухня представлена тут безліччю страв, найцікавішими з яких є телятина в лимонному і буряковому соусі, а також пашот на підошві з морських водоростей.

Le Baudelaire, Париж

Ще один готельно-ресторанний комплекс в теплих сонячних тонах.

Ресторан заманює відвідувачів французькою кухнею і класичною випічкою. Це не дивно, адже тут працює відомий у всій Франції шеф-кондитер Жюльєн Шамбла, в скарбничці якого є одна зірка Мішлена за смачні десерти.

інтер'єр в ресторані Le Baudelaire
вечеря в ресторані Le Baudelaire

Кожен сезон оновлюється меню, щоб гості не втомлювалися від одноманітності і отримували максимум задоволення від дегустацій.

Якщо заглянете сюди, обов’язково спробуйте яловичину на грилі з рисом. Про це блюдо найбільшу кількість позитивних відгуків.

Restaurant Mariette, Париж

Поряд з Эйфлевой вежею видніється затишний і атмосферний ресторан. Вже на вході мимоволі з’являється посмішка на обличчі – розмаїття кольорів і світла зігріває навіть у саму дощову погоду.

Усередині ресторану багато пастельного рожевого кольору, ще більше квітів і старовинних чорно-білих фото. Після довгих екскурсій по центру Парижа саме тут можна розслабитися і випити келих червоного ігристого.

блюдо в ресторані Парижа
ресторан Restaurant Mariette
ресторан в Парижі Restaurant Mariette

Відвідувачі дуже люблять і рекомендують друзям скуштувати яловичину зі свіжими смаженими устрицями і цибулею-шалотом.

Одна досада – в новорічні канікули ресторан закритий. Але, як тільки він знову відкриває свої двері, сюди сходяться гості зі всього Парижа.

Chez Gabrielle, Париж

Ресторан розпочав свою роботу ще в далекому 1908 році. І досі шанує свої традиції – використовувати для приготування тільки свіжі продукти.

Голова ресторану Філіп Лесуеф завжди готовий порадувати своїх гостей коронною стравою – эскалопом з часником і смаженими лисичками.

Бум на здорову, домашню та національну кухню не був підхоплений рестораном з однієї простої причини – це і так здавна їхня традиція.

блюдо в ресторане
ресторан Chez Gabrielle
ресторан Парижа Chez Gabrielle

Однак, відвідувачі не проти розслабитися на м’яких стільцях під приглушений шансон і поласувати стейком з тунця з картопляним пюре і трюфельним маслом. Зрештою, побувати в Парижі та не побалувати себе в ресторані – злочин проти душевної насолоди.

Франція – прекрасна країна, оповита безліччю легенд та романтичних історій. І в стінах її ресторанів кожен знайде для себе щось особливе. Будь то чотири столики на набережній або шикарний заклад з білими мармуровими колонами. Всіх їх об’єднує одне – любов до своєї справи і до своїх гостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Інші новини
08.11.2018

Всі, хто купить «безбагажний» квиток на дату від 15-го січня і далі, будуть обмежені в можливості взяти з собою речі в салон літака. Пронести дозволять одну сумку до семи кілограмів плюс щось з верхнього одягу і парасольку. При цьому сумка не повинна бути більше, ніж 55х40х20 см (довжина, ширина, висота). Зараз можна взяти сумку до семи кг плюс додатково речі… Читати далі

29.10.2018

Новий спецдодаток носить коротку і зрозумілу в усьому світі назву Events, а під подіями в цьому випадку маються на увазі музичні, тобто живі шоу. Уточнимо, що сервіс «Авіасейлз» надає безкоштовну послугу підбору авіаційних квитків з перенаправленням на сайти авіакомпаній, де можна зробити бронювання. Безпосередньо на «Авіасейлз» продажу квитків немає. За таким же принципом побудована робота додатка «Івентс»: тут зібрана інформація… Читати далі

22.10.2018

Саме час завести перед поїздкою в Мілан акаунт в Інстаграмі, тоді ви зможете безкоштовно пообідати в ресторані під назвою, що інтригує «This is not a sushi bar». Так, господарі — брати Пітарелло — вирішили розрекламувати новий заклад мережі TINaSB, відкритий 11 жовтня. Що потрібно зробити для участі: ви замовляєте блюдо, вивантажуєте його фотозображення в Інстаграм, а після тисячі лайків, зможете… Читати далі

Послуги Бізнес Візит: