20/10/2016

10 кращих ресторанів Франції, отримали зірку Мішлена

Романтика вечірніх вулиць, шелест каштанів, аромати свіжої випічки і ледве чутні ноти шансону. Все це – чарівна, заворожлива Франція з усією її красою і величчю.

мішленівські ресторани у Франції

Французька кухня відома на весь світ і вважається однією з найкращих. Кожен французький ресторан – як трюфель. Щоб зрозуміти весь смак, потрібно копнути глибше. А починати краще всього з десятки закладів, які отримали зірку Мішлена та удостоєні статусу кращих ресторанів Романтичний столиці світу.

MaSa, Булонь-Биманкур, Іль-де-Франс

«Я прагну показати грайливий бік кухні, але зберегти природний аромат. Я залишаю повну свободу для постачальників і намагаюся пристосувати своє натхнення до того, що вони мені дають». Так заявив шеф-кухар ресторану Ерве Родрігес і жодного разу не покривив душею.

ресторан MaSa у Франції
мішленівський ресторан у Франції

У стриманому і витонченому стилі французького провансу, який панує в стінах ресторану, втілюється вся легкість цієї кухні. Та нехай сюди ходять частіше місцеві жителі ніж туристи, але навіть серед приїжджих MaSa – одне з найулюбленіших закладів.

Тут представлена європейська та французька кухня, а меню приємно дивує своєю непостійністю. Його змінюють залежно від сезону — що зараз найбільш популярне і корисно, то і виявиться на сторінках запропонованих карт.

Відвідувачів приємно дивує індивідуальний підхід – якщо у вас алергія на деякі продукти, або ви просто не любите цибулю, чорнослив або лимон, та що завгодно. Кухня обов’язково піде вам на зустріч і змінить рецепт на ваше прохання. Тут важлива думка кожного клієнта, а офіціанти кілька разів поцікавляться, чи все вас влаштовує.

ресторан MaSa, Булонь-Биманкур, Іль-де-Франс
тераса ресторану MaSa, Булонь-Биманкур, Іль-де-Франс

Столики на терасі в саду оточені зеленими деревами і строкатими клумбами. Насолоджуйтеся художньо оформленими стравами на тлі природного мистецтва!

La Reserve Rimbaud, Монпельє

Сам ресторан говорить про свою кухню – «Кулінарна прелюдія в тіні». В інтер’єрі та асортименті страв простежується тонкий симбіоз старовинної класичної Франції і модерну XXI століття. Відкрито заклад з 1835 року, коли в Монпельє ще стояла знаменита таверна Auberge du Pere Louis.

інтер'єр ресторану La Reserve Rimbaud
тераса ресторану La Reserve Rimbaud

Біло-сірий інтер’єр залу, м’які стільці і білосніжні скатертини, свічки і приглушене тепле світло ламп, винні пляшки на стінах. Все тут створено для того, щоб вам хотілося повертатися сюди знову і знову.

На вулиці, навколо зеленого дерева вибудувана барна стійка. Білосніжна обробка і смарагд газонів чудово контрастують і створюють атмосферу легкості.

страва з риби в ресторані La Reserve Rimbaud
десерт у ресторані La Reserve Rimbaud

Працівники ресторану стверджують, що грають на контрасті текстур з ароматом, зберігаючи істину продукту. І гості з радістю йдуть сюди спробувати французьку, європейську і середземноморську кухню. Самими улюбленими стравами тут залишаються голубине філе на грилі зі спеціями і середземноморська риба під апельсиновим соусом. Компліменти від шефа і індивідуальний підхід до кожного гостя – ось візитна картка цього ресторану.

Le Belvedere, Аннесі

Заклад, що поєднує в собі ресторан і чотиризірковий готель із видом на озеро. Готельно-ресторанний комплекс розташований в двох хвилинах їзди від центру міста, на березі озера Ансі.

ресторан Le Belvedere
блюдо в ресторані Le Belvedere
десерт в ресторані Le Belvedere

Головною особливістю ресторану є так звана лісова кухня, яку подають на ряду з французькою та європейською. Мальовничий вид на гладінь води крізь великі вікна пробуджує апетит і залишає незабутнє враження.

Гості з усієї Франції приїжджають сюди спробувати восьминога в часниковому маринаді, карпаччо з лісовими горіхами і журавлиною. І, звичайно ж, коронний десерт – шоколадний шар з кавою і мигдалем.

La Fleur de Sel, Порт-ен-Вессин-Уппен

Цей маленький затишний ресторанчик в порту, на узбережжі вражає своїм затишком. Кожного гостя, який не обійде його своєю увагою, чекає привітний прийом і безліч добрих посмішок.

Французька і європейська кухня, найбільше орієнтована саме на морепродукти, завжди виконана смачно. Порції радують своїм розміром – це не стандартні три шматочки лосося на величезному блюді. Тут ви зможете повною мірою відчути смак лобстера, палтуса або мідій.

ресторан La Fleur de Sel
блюдо в ресторані La Fleur de Sel

А краще всього сісти на вулиці, якщо вам, звичайно, вистачить місця. В ресторан постійно багато людей, які повсюдно хвалять кухню і персонал. І, не дивлячись на годину-пік, атмосфера тут завжди на вищому рівні. А з тераси відкривається неповторний вид на блакитну гладь води, що переливається.

La Manoir du Lys, Баньолі-де-л’Орн

Готельно-ресторанний комплекс в трьох годинах від Парижа, центр Нижньої Нормандії. Працівники ресторану 19 років у великому бізнесы і вже завоювали повагу серед гастрономічних туристів і розпещених французів.

шеф-кухар ресторану Le Manoir du Lys
ресторан Le Manoir du Lys
блюдо в ресторані Le Manoir du Lys

Шеф-кухар з усією серйозністю заявляє: «Моя кухня близька до природи. І я цим пишаюся!». І крім гордості він підтверджує свої слова, пригощаючи гостей смачними печерицями з каштанами і м’ясом голубів з лісовими грибами.

Весь комплекс оформлений в стилі мисливського будиночка. А будівля оточена мальовничим парком, прогулянки по якому ще більше викликають апетит.

Le Foch, Реймс

В будівлі XIX століття розташувався теплий по атмосфері заклад. Цей ресторан грає на контрасті оформлення. Стіни і підлоги насиченого поморанчевого кольору добре відтіняють білы меблі і скатертини. Темні дубові полиці зі свічками і м’як жовтувате світло. Тут хочеться перебувати, сюди хочеться повертатися.

ресторан Le Foch
блюдо в ресторані Le Foch

Французька і європейська кухня підкріплюються значною винною картою. Всі офіціанти чудово розбираються в напоях і стравах, бо навіть недосвідченому відвідувачеві вдасться знайти собі щось до душі.

Прийшовши сюди, неодмінно спробуйте восьминога в маринаді з картоплею або запечену тріску з томатами та моцарелою.

Sur Mesure, Париж

Столичний ресторан може похвалитися не лише своєю географією, а й відомим шеф-кухарем. Тьєрі Макс, за плечима якого вже дві зірки Мішлена, віддає перевагу авангардній кухні. Починаючи від несподіваних смакових поєднань і закінчуючи яскравим оформленням страв.

інтер'єр ресторану Sur Mesure
страви в ресторані Sur Mesure

Щоб увагу не займаав надлишок деталей, загальний інтер’єр ресторану виконаний в абсолютно білій гамі. Білі стіни, білі меблі, білі скатертини і деталі інтер’єру. Щоб вас нічого не відволікало від їжі на тарілці, над якою працювали найкращі майстри Парижа.

Французька кухня представлена тут безліччю страв, найцікавішими з яких є телятина в лимонному і буряковому соусі, а також пашот на підошві з морських водоростей.

Le Baudelaire, Париж

Ще один готельно-ресторанний комплекс в теплих сонячних тонах.

Ресторан заманює відвідувачів французькою кухнею і класичною випічкою. Це не дивно, адже тут працює відомий у всій Франції шеф-кондитер Жюльєн Шамбла, в скарбничці якого є одна зірка Мішлена за смачні десерти.

інтер'єр в ресторані Le Baudelaire
вечеря в ресторані Le Baudelaire

Кожен сезон оновлюється меню, щоб гості не втомлювалися від одноманітності і отримували максимум задоволення від дегустацій.

Якщо заглянете сюди, обов’язково спробуйте яловичину на грилі з рисом. Про це блюдо найбільшу кількість позитивних відгуків.

Restaurant Mariette, Париж

Поряд з Эйфлевой вежею видніється затишний і атмосферний ресторан. Вже на вході мимоволі з’являється посмішка на обличчі – розмаїття кольорів і світла зігріває навіть у саму дощову погоду.

Усередині ресторану багато пастельного рожевого кольору, ще більше квітів і старовинних чорно-білих фото. Після довгих екскурсій по центру Парижа саме тут можна розслабитися і випити келих червоного ігристого.

блюдо в ресторані Парижа
ресторан Restaurant Mariette
ресторан в Парижі Restaurant Mariette

Відвідувачі дуже люблять і рекомендують друзям скуштувати яловичину зі свіжими смаженими устрицями і цибулею-шалотом.

Одна досада – в новорічні канікули ресторан закритий. Але, як тільки він знову відкриває свої двері, сюди сходяться гості зі всього Парижа.

Chez Gabrielle, Париж

Ресторан розпочав свою роботу ще в далекому 1908 році. І досі шанує свої традиції – використовувати для приготування тільки свіжі продукти.

Голова ресторану Філіп Лесуеф завжди готовий порадувати своїх гостей коронною стравою – эскалопом з часником і смаженими лисичками.

Бум на здорову, домашню та національну кухню не був підхоплений рестораном з однієї простої причини – це і так здавна їхня традиція.

блюдо в ресторане
ресторан Chez Gabrielle
ресторан Парижа Chez Gabrielle

Однак, відвідувачі не проти розслабитися на м’яких стільцях під приглушений шансон і поласувати стейком з тунця з картопляним пюре і трюфельним маслом. Зрештою, побувати в Парижі та не побалувати себе в ресторані – злочин проти душевної насолоди.

Франція – прекрасна країна, оповита безліччю легенд та романтичних історій. І в стінах її ресторанів кожен знайде для себе щось особливе. Будь то чотири столики на набережній або шикарний заклад з білими мармуровими колонами. Всіх їх об’єднує одне – любов до своєї справи і до своїх гостей.

Коментарі закриті.

Інші новини
20.11.2019

Норвегія не є популярним туристичним напрямком серед українців. Але вже скоро потік мандрівників на узбережжя Північного Льодовитого океану сильно збільшиться. А все тому, що в найближчому майбутньому влада Норвегії має намір запрошувати гостей милуватися китами. Щоб спостерігати за життям морських мешканців було зручніше, в планах — обладнання оглядового майданчика: The Whale. Його побудують поряд із містечком Анденес. Причому споруду планується… Читати далі

13.11.2019

Ірландський перевізник Ryanair міцно влаштувався в Україні. Тільки на кінець 2019 — початок 2020 року компанія запланувала запуск двох десятків нових авіарейсів. Деякі маршрути відкриті, наприклад, мешканці Одеси вже оцінили комфорт перельоту до берлінського аеропорту «Тегель». Запуск інших рейсів заплановано на найближчий час. Причому «Райанейр» не обмежився тими аеропортами України, в яких працював раніше. Туристів чекають справжні несподіванки. Наприклад, з… Читати далі

06.11.2019

«Візз Ейр» повним ходом готується до літньої навігації сезону 2020. Компанія налаштована рішуче і має намір помітно збільшити присутність на українському ринку міжнародних авіаперевізників. Так, з кінця березня 2020 року «ВіззЕйр» починає авіаперельоти із запорізького аеропорту в Австрію, Угорщину, Польщу і Литву. Всього мешканцям Запоріжжя буде запропоновано шість нових європейських маршрутів. Заявлена ​​частотність польотів — двічі на тиждень. Нові рейси… Читати далі

Послуги Бізнес Візит: