09/04/2019

15 кращих пляжів Туреччини

Природа щедро обдарувала Туреччину — омивається трьома морями і обласкана сонцем, вона залишається популярним і улюбленим місцем відпочинку для туристів з усього світу.

Мільйони людей приїжджають сюди, щоб оцінити спокійні й чисті води Середземного, Егейського і Чорного морів і насолодитися красою місцевих пейзажів.

Кращі пляжі Туреччини

Пляжі Туреччини — це відмінний вибір як для спокійного відпочинку з дітьми, так і для екстремального спорту та походів. Тут неймовірно чисте узбережжя: 450 місць відпочинку відзначені Блакитним прапором. Майже всі вони забезпечені необхідною інфраструктурою для комфортного проведення часу.

Також в Туреччині є безліч мальовничих диких куточків, які відкривають погляду неймовірні природні дива.

Ми зібрали для вас добірку кращих турецьких пляжів на будь-який смак і бюджет.

Піщані пляжі Туреччини

Ізтузу (місто Даламан)

Середовище проживання черепах, один з найграндіозніших еко-пляжів та ідеальне місце для купання. Тут немає великих натовпів туристів, висотних будівель і галасливих розваг. Ізтузу — унікальний куточок природи, що омивається солоними водами двох морів і прісноводною річкою Дальян.

Золотистий м’який пісок, чиста вода, затишні кафешки, де подають місцеву їжу і напої, ваблять мандрівників в Ізтузу.

Огляд пляжів Туреччини

Капутас (селище Каш)

Невеликий і дуже мальовничий піщаний пляж Туреччини. Його довжина всього 200 метрів, але тут є сервіс для туристів, прокат спорядження і маленькі ресторанчики. Вода прозора, а берег пологий. У Капутасі часто бувають високі хвилі, так що це хороший вибір для серфінгістів. А ось туристам з маленьким дітьми може бути не дуже затишно.

Алтинкум (місто Дідім)

Красиве місце на березі Егейського моря. Це упорядкований пляж з жовтим піском і має комфортний вхід у воду. Єдиний недолік Алтинкуму — його багатолюдність. Що не дивно — це один з найпопулярніших турецьких піщаних пляжів.

Піщані пляжі Туреччини для відпочинку з дітьми

Пляж Клеопатри (місто Аланія)

Чисте і прекрасно обладнане місце відпочинку. Багато туристів, що відпочиває тут, присвоюють йому титул кращого пляжу Туреччини. Середземне море — ідеальний вибір для купання, дайвінгу та водних видів спорту.

Вода тут тепла, а краєвиди — дуже фотогенічні. Продумана інфраструктура робить пляж Клеопатри відповідним місцем для відпочинку з дітьми.

Лара Біч (місто Анталія)

Відмінний вибір для сімейного відпочинку: вхід у воду пологий, без різких перепадів, а інфраструктура добре розвинена. Тут ви зможете знайти всі зручності для дорослих і дітей. Берег відзначений Блакитним прапором, а це означає, що вода тут дуже чиста. Правда, у високий сезон через великий потік туристів вона буває каламутною в другій половині дня.

Ilica Plaji
Пляж Клеопатри
Пляж Лара

Ilica Plaji, Чешме (місто Ізмір)

Упорядкований пляж з відмінною інфраструктурою — одне з кращих місць для відпочинку в Туреччині. Вода чиста, територія доглянута, вхід у воду — довгий і пологий. До глибини потрібно йти близько 20 метрів, тому цей берег біля курорту Чешме вибирають для відпочинку з малюками. Тут також розташовано безліч магазинів і ресторанів.

Акьярлар (місто Бодрум)

Невеликий відрізок берегової лінії, який обмилували серфери та сім’ї з дітьми. Вхід у воду спокійний, хвилі невеликі, туристам відкривається шикарний вид на екзотичну бухту. Попри те що пляж обладнаний досить добре (шезлонгами й закладами громадського харчування), тут немає особливих розваг. Тому на Акьярлар приїжджають заради тихого відпочинку і купання.

Піщано-галькові та галькові пляжі

Блакитна лагуна (місто Олюденіз)

Це заповідна зона національного природного парку, а також найвідоміший і найкрасивіший пляж Туреччини. Місце, де Егейське море зустрічається з Середземним, вражає яскравими природними фарбами та навіть здається трохи сюрреалістичним.

Вода тут дуже прозора, дно — суміш піску і дрібної гальки. Море зазвичай дуже спокійне, без сильних хвиль, а дно — пологе.

Пляж Каліс
Блакитна лагуна
Пляж Олімпос

Олімпос (місто Кемер)

Ще один претендент на звання кращого пляжу Туреччини. Такий титул він заслужив завдяки найчистішій воді й цілющому хвойному повітрю. Тут малолюдно, немає дорогих готелів, але зате дуже красива природа і тепле море.

Каліс Біч (місто Фетхіє)

Трикілометровий гальковий пляж — досить пустельне місце. Туристи нечасто відвідують його через мутнувату воду. Хоча відсутність сильних хвиль приваблює сюди туристів з дітьми, а інфраструктура добре організована.

Коньяалти (місто Анталія)

Протяжна берегова лінія з гальковим дном і всім необхідним для комфортного відпочинку. Вхід у воду пологий, море відносно спокійне. Хоча після обіду бувають високі хвилі. Пляж відзначений Блакитним прапором, а вхід на нього безкоштовний.

Пляж Коньяалти

Адрасан (селище Адрасан)

Місцеві жителі давно обмилували це гарне місце. Вода тут кришталево чиста, а дно — змішане: пісок з дрібною галькою. Пляж оточений горами, тому створює враження відокремленого місця без міського шуму.

Тут розташовано безліч кафе і ресторанів та пунктів сервісу для пляжного відпочинку.

Дикі пляжі

Родзинкою Туреччини є дикі пляжі. Вони не так популярні серед туристів, але кожному можна заслужено присвоїти епітет «чудовий». Якщо ви хочете дізнатися цю країну з нової незвіданої сторони й отримати масу приємних вражень, вирушайте на найкрасивіші дикі пляжі Туреччини.

Патара (селище Гелеміш)

18 км піщаних дюн уздовж однієї з наймальовничіших берегових ліній Європи — Турецької Рів’єри — справжній рай для любителів природи. Він є частиною національного парку. Тому тут ви зустрінете безліч птахів і черепах.

Патара — найдовший пляж Туреччини з білим піском і кришталевою бірюзовою водою та гладким морським дном. По суті, це дикий відокремлений берег. Тут ви не знайдете шикарних готелів і розкішної інфраструктури. Зате в Патарі можна вдосталь купатися і засмагати. Тут є необхідний мінімум для пляжного відпочинку (прокат лежаків, роздягальні та ін.), а також кілька ресторанчиків і кафе.

Кабак (місто Олюденіз)

Дістатися сюди непросто: вузькі звивисті дороги серед скель і непомітна пішохідна стежка веде до пляжу — не кожен зважиться на таку подорож. Але воно варте того. Блакитна тепла лагуна непередаваної краси й повне усамітнення — ось що чекає вас.

Пляж долини метеликів (місто Фетхіє)

Неймовірна піщана бухта — ніби жива листівка — мініатюрний піщаний пляж в оточенні скель. Це найкрасивіший пляж Туреччини з білим піском і морем кольору сапфіра, але він важкодоступний. Щоб дістатися до нього по суші, вам доведеться витратити майже цілий день.

У долину метеликів найкраще добиратися на човні з Олюденіза. Попри те, що пляж ізольований від основного узбережжя, в розпал сезону ви знайдете тут всі туристичні сервіси: від прокату шезлонга до оренди спорядження для підводного плавання.

Туреччина зможе здивувати навіть досвідчених мандрівників. Якщо ви думаєте, що все знаєте про цю країну, купіть квиток на літак і відвідайте відокремлені місця. Лагуни неймовірної краси, дикі пляжі, широкі піщані берегові лінії й дивовижні моря — все Туреччина. Це райське місце для закоханих пар, сімей з дітьми та екстремалів.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber