28/05/2019

Дайвінг в Єгипті: ТОП-7 кращих бухт для дайвінгу

Червоне море — одне з наймальовничіших на планеті. Різноманітність флори і фауни, неймовірної краси корали і тепла вода практично цілий рік ваблять сюди дайверів з усього світу. Вони шукають найкращі місця для дайвінгу в Єгипті.

Попірнати з аквалангом в околицях Єгипту мріють багато початківців і досвідчені любителі підводного світу. А якщо врахувати, що відпочинок на єгипетських курортах доступний за ціною і дуже комфортний, то Червоне море — справжня мекка для дайверів.

Дайвінг в Єгипті
Дайвінг в Єгипті
Дайвінг в Єгипті

Дайвінг в Єгипті — чудова можливість насолодитися природними красотами лагун і коралових рифів, побачити останки затонулих кораблів і познайомитися з різноманітними мешканцями морських глибин.

Ми дізналися де найкращі місця для дайвінгу в Єгипті та склали рейтинг кращих бухт для занурення.

1. Бухта Абу-Дабаб — Марса-Алам, Єгипет

Вона ж носить назву Дюгонь-бей та відома черепахами величезних розмірів. Спустившись на глибину 5-8 метрів, ви зможете познайомитися з мешканкою моря і навіть погладити її по панциру.

Також в цьому місці живуть рідкісні тварини — морські корови. Їх популяція стрімко зменшується — у світі залишилося всього кілька тисяч особин. В Абу-Дабабі ви зможете погодувати з рук цих милих тварин. У бухті чиста вода, красиві корали і пологе дно.

Це місце підходить для сноркелинга, його також обожнюють фотографи за красу і прозорість. Дайвінг в Абу-Дабабі можливий цілий рік.

Бухта Абу-Дабаб
Бухта Абу-Дабаб
Бухта Абу-Дабаб

Як дістатися: з Хургади до бухти можна доїхати на автобусі за три години. Також в 35 кілометрах знаходиться аеропорт Марса Алам.

2. Блакитна діра-Дахаб, Єгипет

Одне з кращих місць для дайвінгу в Єгипті. І одне з найнебезпечніших. Бухта за формою нагадує воронку, яка прямовисно йде вниз. Її глибина — майже 130 метрів, а ширина отвору — понад 300 метрів. По структурі — це величезна формація з коралів, друге за величиною природне утворення такого типу на планеті.

Приблизно на глибині 50 метрів воронка з’єднується з морем через невеликий прохід. Саме туди прагнуть потрапити найвідчайдушніші дайвери, щоб вийти у відкрите море. Багато спроб виявляються невдалими, тому блакитна діра носить сумний титул «кладовища дайверів».

В Дахабі законом заборонено пірнати на глибину понад 25 метрів, а всі занурення можна здійснювати тільки з досвідченим гідом. Але навіть опустившись на 7-10 метрів, ви зможете оцінити неймовірну красу цієї природної бухти.

Як дістатися: щоб здійснити занурення, потрібно подолати 96 км на катері від міста Беліз, що займе приблизно дві години. Його можна взяти напрокат — це дуже популярна послуга. Сюди також постійно організовуються дайверські тури.

3. Заповідник Рас-Мохаммед — Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Відомий дослідник і мореплавець Жак Ів Кусто дуже любив коралові ліси в природному заповіднику поблизу Шарм-ель-Шейха. Це дуже популярне місце для дайвінгу в Єгипті.

Занурившись в коралові зарості, яким більше двох мільйонів років, ви своїми очима зможете побачити великі зграї різнокольорових риб — корінних мешканців цих місць.

Побувати в заповіднику варто і тому, що це місце знаходиться під загрозою зникнення. Вчені прогнозують, що через 20 років корали значно зменшаться.

На відстані 12 морських миль від Рас-Мохаммеда знаходиться ще одне привабливе для дайверів місце — затонулий британський пароплав «Данрейвен» (1873 рік). Він лежить кормою вгору і давно став домом для колоній риб.

Заповідник Рас-Мохаммед
Заповідник Рас-Мохаммед
Заповідник Рас-Мохаммед

Як дістатися: Рас-Мохаммед знаходиться в 25 км від Шарм-Ель-Шейха, але доїхати туди на громадському транспорті не вийде. Оптимальний варіант — орендувати автомобіль або взяти таксі.

4. Затонулий корабель «Карнатік» — Хургада, Єгипет

У 1869 році пароплав «Карнатік», що прямував з Англії в Бомбей, сів на риф в Червоному морі і розколовся на дві частини. Півроку він височів на схилі, а потім пішов під воду і зараз знаходиться на глибині 27 метрів.

Обшивання, виконані з дерева, не дожили до наших днів, але металеві частини — ніс, корма, гвинтоі лопатя і кермо, що стирчать з піску — відмінно збереглися.

Різноманітні види коралів покривають остов судна. Тому воно виглядає як фантастичний скелет морського чудовиська. Любителі пригод досі не втрачають надії знайти залишки цінного вантажу. Пароплав перевозив золото: частина була піднята на поверхню, але доля інших грошей досі невідома. Ну а якщо не пощастить знайти скарб, то можете досліджувати трюми і старовинні бочки, які чудово збереглися.

Затонулий корабель «Карнатік»
Затонулий корабель «Карнатік»
Затонулий корабель «Карнатік»

Як дістатися: на катері з Хургади до рифу Абу-Нухас.

5. Абу Рамада — Хургада, Єгипет

Це справжній сад коралів з великою різноманітністю різнокольорових риб і дуже жваве місце для дайвінгу. Через величезну кількість риб північний острів в бухті називають Акваріум.

Абу Рамада являє собою невеликий пустельний острів, оточений неймовірно мальовничим кораловим рифом. Тут можна зустріти сірих акул, а в ущелинах скель живуть мурени.

На рифі невелика глибина, пологе дно, тому новачкам буде дуже комфортно. Правда, в бухті Ерг Абу Рамада можуть занурюватися тільки дайвери з великим досвідом — сильна течія присутня навіть на глибині 20-25 метрів.

Як дістатися: від Хургади до Абу Рамада всього 16 кілометрів. Це досить жваве місце для дайверів і туристів, тому замовити катер або екскурсію не становить проблем.

6. Ель-Фанус — Хургада, Єгипет

Улюблене місце дельфінів — вони припливають в Ель-Фанус цілими сім’ями. Акваторія відноситься до заповідної зони, тому тут заборонено рух моторного транспорту. Але побачити дельфінів можна без проблем з екскурсійного катера.

А якщо хочете поплавати з ними, замовте занурення з аквалангом і поспостерігайте за граціозними і доброзичливими тваринами і їх дитинчатами. Найкращий час для відвідування Ель-Фануса — весна або літо. Взимку тут може бути прохолодно.

Ель-Фанус
Ель-Фанус
Ель-Фанус

Як дістатися: на катері або в складі екскурсійної групи. Риф розташований приблизно в годині їзди від Хургади.

7. Риф Гордон — Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Крім природних красот і теплого моря, риф Гордон відомий остовом затонулого судна. що стирчить прямо з води. У 1981 році панамський корабель Lovilla зазнав аварії, сівши на мілину. Зняти його звідти так і не змогли і вже майже 40 років останки суховантажу приваблюють дайверів.

Риф має форму овалу навколо якого розташоване велике піщане плато. Тут дуже прозора вода, тому туристи можуть милуватися різнокольоровими коралами й різноманітними підводними жителями. Риф Гордон підходить для початківців дайверів

Як дістатися: риф знаходиться в Тиранскій затоці, куди можна дістатися з порту Наама-Бей в Шарм-ель-Шейху за 5-6 годин на невеличких катерах. Екскурсії на острів Тиран — популярна послуга, тому потрапити туди можна в будь-який час року.

Серед кращих місць для дайвінгу в Єгипті також можна відзначити:

  • затонуле під час Другої світової війни судно «Тистельгорм» неподалік від Рас-Мохаммеда;
  • риф Ельфінстоун — улюблене місце екстремалів, де водяться акули;
  • риф Джексона неподалік від Шарм-ель-Шейха.

Якщо ви вирішили підкорити морські глибини з аквалангом, наші менеджери допоможуть вам обрати відповідний тур до Єгипту.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber