10/08/2016

Іспанія – нова зірка зйомок «Гри Престолів»

Протягом останніх декількох років серіал «Гра Престолів» завойовує величезну кількість шанувальників по всьому світу. Екранізація книги Джорджа Мартіна привертає до екранів мільйони глядачів на різних кінцях планети. Однак мав би серіал такий небувалий успіх, якщо б його творці не витрачали стільки часу і сил на пошук дивовижних локацій для зйомки?

На сьогоднішній день в ефір вийшли всі серії шостого сезону відомої телевізійної саги, велика частина яких була відзнята на території Іспанії. Мальовничі пейзажі, старовинна атмосфера місцевості і дивовижна архітектура — все це вплинуло на вибір режисерів серіалу.

Тур в Іспанію: пейзажі Ігри престолів
Подорож до місць зйомки "Ігри престолів"
Зйомки серіалу "Гра Престолів"

Найпівденнішу частину Семи Королівств займає держава Дорн. Ці місця, згідно з баченням Джорджа Мартіна, славляться посушливими і дуже суворими кліматичними умовами. Локацією, що підходить для зйомок сцен з Дорна стала Севілья. Це місце відоме не тільки футбольною командою, але і красивими природними пейзажами. Дістатися до міста можна літаком, проте доведеться зробити пересадку в Мадриді.

Відео: найцікавіші місця Іспанії

Пам’ятки Іспанії

Серед відомих культурних пам’яток і садів іспанського міста режисеру серіалу сподобалися лише деякі, а багато з них постають на екрані більш античними, що додає ще більше інтересу до подорожі в ці землі.

Севільський Алькасар

Севільський Алькасар — один з найбільш мальовничих парків і палацових комплексів міста. Для того, щоб продемонструвати глядачам розкіш і багатство Дорна, було вирішено звести на цьому місці Водні Сади, які славилися саме цим. При погляді на доглянуті і пахучі сади Алькасара стає зрозуміло, чому вибір був зроблений на їх користь. Шанувальники серіалу також починають усвідомлювати, чому Ланістери так прагнули налагодити стосунки з будинком Мартеллів.

Подорож в Алькатрас Севільський (Іспанія)
Сади Алькатраса Севільського
Мальовничі пейзажі Алькатраса Севільського (Іспанія)

Бажанням команди серіалу втілити задумане в життя не зміг протистояти навіть той факт, що і в наші дні іспанська влада використовує це місце в якості літньої резиденції.

Щоб дістатися до палацу, слід відправитися на залізничний вокзал Санта Хуста, а там почекати автобус з номером 28, який курсує за розкладом. Але набагато більш зручний спосіб дістатися в потрібне місце — скористатися послугами таксистів.

Миерин в Осуні

Не менший інтерес викликали зйомки побоїща на арені Миерина. Епізод, який став одним із ключових в історії п’ятого сезону серіалу, знімався на території Іспанії. Знаючи про любов іспанців до кориди і видовищ, не дуже важко уявити собі наявність подібних арен на території держави. Однак за версією творців серіалу найбільш підходящим місцем став майданчик в Осуні.

Територія Осуни розташована в межах провінції Севільї. Вірячи давніми легендами і переказами, саме тут провів свій останній бій Юлій Цезар. Дістатися до міста можна з Севільї на автобусах, які курсують з головного автомобільного вокзалу. Потрапивши в ці края слід заглянути в кафе, що розташоване неподалік.

Арена Миэрин (пам'ятки Іспанії)
Арена Миэрин: тур в Іспанію
Арена Миэрин (Іспанія): вигляд зверху

Заповзятливий власник цього закладу, дізнавшись про те, що саме тут буде зніматися наступний епізод, не лише змінив назви страв у меню, але і додав деякі позиції. Неважко здогадатися, яку популярність здобуло кафе після того, як тисячі туристів стали з’їжджатися до місць зйомок улюбленого серіалу.

Довгий міст Волантіса

Нарівні з Альказаром творці серіалу спрямували свій погляд у бік Римського мосту, який простягнувся над гладдю Гвадалквівіра. Ця річка значно поступається казкової і в розмірах, і в протяжності, однак монтажери і редактори з легкістю усунули цей недолік. Міст розташований на території Кордови (Кордоби) і носить назву Римського.

Проведення зйомок на території Кордоби — далеко не єдина причина відвідати це тихе місто. Для того щоб дістатися сюди, потрібно взяти квиток до Барселони або Мадрида, а вже в аеропорту здійснити пересадку на внутрішній рейс.

Тур до мосту Волантиса (Іспанія)
Подорож до мосту Волантиса (Іспанія)
Міст Волантиса (Іспанія)

Дістатися до центра міста можна на таксі або автобусі, квитки на який продаються в будівлі аеропорту. Перебуваючи тут, слід відвідати Соборну мечеть, розташовану в самому центрі.

Місцеві жителі і туристи радять відправитися на екскурсію в єврейський квартал. Цей напрямок дуже популярний серед приїжджих, оскільки квартал не поступається колоритом жодному іншому в місті.

Жирона

Велика кількість сцен шостого сезону популярного серіалу було знято на території міста Жирона, що знаходиться в годині їзди від Барселони. Міські вулиці, будівлі, повиті атмосферою античності, фортеці і замки — все це знайшло втілення в епізодах «Гри Престолів». Однак найбільший інтерес для творців картини представляв собою кафедральний музей Жирони, розташований в центрі міста. Дістатися до Жирони можна за допомогою внутрішніх іспанських рейсів — у місті є власний аеропорт.

Відео: Дивовижна Жирона і інші визначні пам’ятки Іспанії

Варто звернути свою увагу і на інші визначні пам’ятки міста, такі як:

  • Церква Святого Пилипа.
  • Площа Незалежності.
  • Виставковий центр.

У середині-кінці травня тут проходить дивовижний по красі захід — свято квітів. Всі вулиці заповнені унікальними і знайомими кожному сортами квітів, в повітрі витає солодкий аромат, а іспанці, як їм властиво, щасливі та веселі.

Альмерія

Популярність невеликого іспанського містечка Альмерія значно зросла після зйомок на його території епізодів «Гри Престолів». Вся справа в тому, що творців серіалу привернула старовинна фортеця, розташована на околиці міста. Саме ця мавританська фортеця і з’являлася на екранах телевізорів.

Тур в Альмерія (Іспанія)
Подорож по Альмерії (Іспанія)
Альмерія - тур в Іспанію

Будова, двері якого розчинялися перед улюбленими героями серіалу, принесла величезний прибуток міській владі, оскільки тисячі туристів хлинули до них, щоб своїми очима побачити місця, в яких бував Джон Сноу та інші.

Для того щоб дістатися до цього міста, необхідно купити квиток на потяг чи автобус, розклад руху яких слід уточнити заздалегідь. Найбільш оптимальним варіантом є багатоденна екскурсія в ці землі, адже неподалік від фортеці розташовані ще кілька пам’яток. Природний парк Кабо-де-Гата, також як і Альмерія, не був обділений увагою режисерів зі світовою популярністю. Рекламні ролики, відомі фільми і епізоди серіалів — багато з того, що ми колись бачили на екранах, знімали саме тут.

Парк Кабо-де-Гата (Іспанія) на карті

Рекомендується до відвідування і пустеля Табернас, яка хоч і не стала ключовим місцем зйомок серіалу, але з’явилася в деяких окремих епізодах. Місцеві жителі з задоволенням проводять екскурсії на території пустелі і постачають туристів не тільки цікавою інформацією, але і місцевими легендами і переказами.

Відео: Зйомки «Ігри Престолів в Іспанії»

Творці серіалу «Гра Престолів» знаходяться в постійному пошуку локацій для зйомок. Неважко припустити, що кожен епізод вимагає ретельної уваги, а часто і зміни місця, але на екранах завжди з’являються величні будівлі в оточенні красивих природних пейзажів. Вже по закінченню зйомок місця, які вибрав режисер, стають культовими, а потік туристів до підніжжя старовинних фортець і замків постійно зростає.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber