18/03/2017

Ізраїль – країна релігійних людей і високорозвинених технологій

Свята земля, країна з найкращою медициною, лікувальні курорти, облагороджені місця для відпочинку — все це Ізраїль. Сюди щороку вирушають тисячі туристів зі всього світу. Тут буде цікаво не тільки прочанам та віруючим людям.

Деякі лише побіжно чули про Ізраїль, тому не можуть визначитися варто їхати чи ні. Скажемо одне: поїхати потрібно неодмінно!

Ізраїль — країна релігійних людей і високорозвинених технологій

Священна земля на глобусі

Держава Ізраїль знаходиться на південно-заході Азії, між Червоним і Середземним морями. Площа держави — 22 072 квадратних кілометра, населення — трохи більше 8,5 мільйонів чоловік.

Тут досить багато пустель і долин, які перетинають гірські хребти. Ізраїль може похвалитися найбільшим кратером — Рамон, який простягається на 40 кілометрів.

Клімат в країні теплий і відносно дощовий. На вершинах гірських масивів може випасти сніг, а біля підніжжя, в долині буде тепло і комфортно. Але сильних снігопадів з хуртовинами тут зазвичай не буває.

Ізраїль кратер Рамон
Ізраїль - євреї
Ізраїль види

Живуть в Ізраїлі здебільшого євреї. Вони складають майже 75% населення. Крім них тут проживають мусульмани, християни, друзи та малий відсоток інших конфесій.

Країна пережила війни, конфлікти, багато з яких були зав’язані на релігії. Але, незважаючи на всі труднощі, зараз ця держава — одна з перших у світі по припливу туристів та іммігрантів.

Ізраїльтяни талановитий народ, вони кілька разів вигравали Євробачення, організували свій музичний фестиваль Red Sea Jazz Festival. Всім туристам місцеві жителі радять відвідати національну театральну виставу. Країна пишається театром Габіма, якому вже майже 100 років.

Єврейські письменники відомі по всьому світу, а літературні твори Давида Шимоні і Якова Фіхмана вивчають навіть в українських школах.

Ізраїль танці євреїв
Театр

Ця країна — сукупність історичних та архітектурних скарбів. Тут знаходяться 7 об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Дані місця буквально обов’язкові до відвідування, якщо ви хочете ознайомитися з історією і культурою.

Візит в Ізраїль варто починати зі Старого міста, потім відправлятися в Акко, відвідати Білий Тель-Авів, прогулятися по Дорозі прянощів і зазирнути в Бахайські сади Акко. Всі ці місця несуть своє сакральне значення і насичені багатою історією.

Найбільші міста Ізраїлю

Безумовно, коли ми говоримо про Ізраїлі, то тут же згадуємо про Єрусалим. Столиця і один з найбільш значущих в історії і релігії міст, що знаходиться біля берегів Середземного і Мертового морів. Він буквально наповнений різними релігійними конфесіями та національностями, що вражає своїм різноманіттям. Тут проживає 856 000 жителів, серед яких і християни, і ісламісти, і, само собою, іудеї.

Сюди приїжджають відпочити, заспокоїти душу і підлікувати тіло. Найбільші медичні центри з передовими технологіями надають клінічні послуги вищої якості. А культурна сторона столиці гідно представляє всю державу.

Єрусалим, Ізраїль
Мертве море, Ізраїль
визначні Пам'ятки Єрусалима

Туристи часто зазирають в Музей Ізраїлю. Цілий комплекс площею більше 80 000 метрів квадратних розповідає про ізраїльську історію від А до Я. Розкопки, картини, скульптури, книги, предмети побуту, військові експонати і багато іншого.

Окремо цікавий Храм книги, в якому зберігаються легендарні Сувої Мертвого моря. Відвідавши Стіну плачу і загадавши заповітне бажання, туристи вирушають на гору Сіон, відвідують Музей біблійних країн і багато інші цікаві місця.

Відео — Єрусалим — пам’ятки священного міста

Тель-Авів — друге відоме місто після Єрусалиму. Його роль в економіці, культурі та соціальній сфері країни незаперечна. Частина території — стародавня Яффа, про яку так багато пишуть в різних релігійних книгах.

Зараз в Тель-Авіві розташована найбільша концентрація культурних центрів, театрів, музеїв і оригінальних будівель. Тут прекрасні середземноморські пляжі та чудові ресторани, комфортабельні готелі і по-європейськи розвинена структура міста.

Модіїн-Маккабим-Реут або просто Модіїн — один з найдавніших повноцінних міст, що виникло на території Ізраїлю. Перше поселення тут з’явилося ще в 167 році до нашої ери. І згодом на цьому історичному місці заснували повноцінне місто з розвиненою інфраструктурою.

Раніше в Модиїні розташовувався торговий і транспортний центр країни, через це місце проходили суднові і піші каравани. Місто вражає своєю природною красою і ландшафтом. Звивисті вулиці і бульвари знаходяться в невеликій низині і продуваються приємним легким вітерцем. А трохи вище вулиць — будинки, оточені лісами і гірської флорою.

Тель-Авів, Ізраїль
Набережна Тель-Авів

Тут дійсно приємно відпочивати та насолоджуватися природною красою світу. А, враховуючи користь гірського повітря, Модіїн почав активно розвивати спортивні і курортні зони на своїй території. Хто знає, можливо, через пару років це місто стане глобальним і масивним оздоровчим центром Ізраїлю.

Ще одне ізраїльське місто, гідне окремої уваги, — Хайфа. Туристів приваблює район Бат-Галім, який буквально переповнений різноманітними пам’ятками. Тут знаходиться печера, в якій нібито проводив свої дні пророк Ілля.

Цікаво буде оглянути англійське солдатське кладовище, слід британської нації на єврейській землі. Ну і, звичайно ж, прекрасні пляжі. Варто врахувати, що, в силу чітких правил держави, деякі пляжі виключно окремі для чоловіків і жінок.

На що ж звернути пильну увагу

Вже не раз було сказано, що пам’яток в Ізраїлі не злічити. Це і нові архітектурні шедеври, і стародавні храми або печери. Перераховувати всі цікаві місця країни занадто довго. Окреслимо лише кілька найбільш улюблених і популярних місць, а чим їх доповнити — вирішувати виключно вам.

Єрусалим бере свій початок в стародавньому Граді Давида, Золотому Місті, звідки і почалася вся багата історія країни. Саме тут, на невеликому пагорбі поселилися засновники держави і почали писати історію світової релігії.

Структура міста вражає своєю чіткістю, лаконічністю і певною системою, дивовижною для часів першого заселення. На місцях проведених розкопок можна побачити древні вежі, будинки і руїни храмів. Цілий історичний парк розповідає туристам про багату і важку долю ізраїльського народу.

Єрусалим з висоти
старе місто Єрусалим
Золоті ворота, Єрусалим

Ще одне місце в Єрусалимі, куди варто зазирнути, називається Золотими воротами. Чомусь це місце нагадує однойменну пам’ятку Києва. Та й вона має те саме призначення.

Старе місто було обнесено мурованими стінами, в центрі яких звели масивні ворота. Навколо брами ходять десятки легенд і сказань. Але найвідомішою історією, мабуть, можна назвати біблійну. Вона розповідає про те, що через Золоті ворота в Єрусалим увійшов Ісус Христос.

Зараз ворота замуровані, і лише дві арки — Ворота Покаяння і Ворота Милосердя, свідчать про те, що через цей отвір входили видатні історичні особистості.

Стіна плачу – мабуть, найвідоміше і популярне місце в Ізраїлі. Приїхати сюди можна не тільки з релігійних міркувань, але і для культурного збагачення. Тут моляться, дотримуються чіткого регламенту і віддають дань вищим силам.

Стіна Плачу, єрусалим
Моляться біля стіни Плачу, Ізраїль

Колись на пагорбі, розташованому в центрі стіни, стояв Храм Соломона. Але він був зруйнований ще в стародавні часи, а після реконструкції та тривалого будівництва перетворився на Другий Храм. Про стіни теж ходить безліч легенд. Кажуть, що саме тут Авраам повинен був принести в жертву богові свого сина.

Не тільки іудеї і християни приїжджають до стіни. Тут можна зустріти і мусульман, які вірять, що саме з цього місця пророк Мухаммед вознісся на небеса.

Відходячи від релігійного боку Ізраїлю і спостерігаючи за його сучасним розвитком, варто звернути увагу на Музей нелегальної імміграції в Хайфі. Курирує цей музей ВМФ і Міноборони. А експозиції вражають силою і різноманітністю. Ви побачите військові кораблі, підводні човни, предмети військового побуту і нагороди за доблесть і мужність. Об’єкт охороняється добряче, а перед відвідуванням музею необхідно пред’являти свої документи.

Відео — Сади Бахаї (р. Хайфа, Ізраїль)

У Тель-Авіві знаходиться парк «Кейсарія», про який пишуть мало не в кожному путівнику. Тут затоплений однойменне місто і глобальні пляжі. Можна поринути до морських глибин, оглянути місцеву флору і фауну, побачити старовинні руїни і просто запастися сувенірами для всієї родини.

Практичні поради туристам в Ізраїлі

Ізраїль звик до великої кількості туристів, тому серйозно підійшов до готельно-ресторанної структурі. Практично в кожному місті є апартаменти різних класів, а кафе радують відвідувачів місцевою і міжнародною кухнею.

Найчастіше туристи приїжджають в Єрусалим, Тель-Авів або Хайфи. Але якщо ви вирішите вирушити в якесь менш завантажене місто, то будьте впевнені, ви знайдете, де зупинитися і відпочити.

Для тих, хто їде в Ізраїль оздоровлюватися, варто звернути свою увагу на курорт Ейн-Бокек, який омиває Мертве море. Тут сконцентрована велика кількість санаторіїв, лікувальних комплексів та інших місць відпочинку. А ще тут є чудовий п’ятизірковий готель Royal Rimonim, побудований за останнім словом техніки і готельного бізнесу. Він зручний для бізнесу, відпочинку, як з коханою людиною, так і з дітьми, а ціна за ніч в межах 100 – 120 доларів.

Курорт Ейн-Бокек, Ізраїль
Мертве море
Кейсарія, Ізраїль

У Тель-Авіві теж є безліч готелів і апартаментів на різні запити і гаманці. Зверніть увагу на Sunset TLV Apartment. Ці комплекси розташовані в центрі міста, неподалік від усіх головних визначних пам’яток. Сад, басейн, ресторан, зали для банкетів і конференцій — сприяють комфортному і безтурботному відпочинку. Вартість однієї ночі коливається в межах 100 – 150 доларів, але по приїзду необхідно внести заставу в 300 доларів на випадок непередбачених ситуацій.

Що стосується ресторанів і барів, то тут їх теж безліч. Бувалі туристи окремо радять Biratenu має власну пивоварню і ситну кухню, де пропонують смачне м’ясо та пиво по секретному ізраїльському рецепту.

Мережа ресторанів «Бені ха-Даяг» поширилася по найбільшим містам Ізраїлю і пропонує великий спектр страв на будь-який смак. Туристи дуже люблять цей заклад за смачні страви, відмінне обслуговування і адекватну цінову політику.

Sarona Market Тель-авів, Ізраїль
Музиканти в Sarona Market , Тель-Авів

За покупками треба відправитися в Sarona Market — критий ринок з величезним вибором різних товарів. Тут можна купити буквально все — від магнітиків до багатих прикрас і нарядів. А іноді навіть проводяться заходи з музикою і перфомансом.

Обов’язково загляньте на вулицю Нахалат Бинямин, де можна повноцінно почерпнути весь ізраїльський колорит і прикупити сувенірів ручної роботи, картин і красивих виробів.

На низькому старті в Ізраїль

Тури в Ізраїль пропонуються буквально на кожен день року. Ця країна популярна, а вартість поїздок не так вже й висока. Замовити тур можна в будь-якому агентстві, лише визначившись, з якою метою ви туди їдете — відпочити, оздоровитися, скупитися або щось ще. Туроператор з радістю підбере вам готель, квитки в Ізраїль і програму відвідування.

Приємний бонус в тому, що віза в Ізраїль українцям не потрібна. Без туристичної візи ви можете знаходитися в цій прекрасній країні до 90 днів. А цього терміну більш ніж достатньо для знайомства з вражаючою красою та культурою Ізраїлю.

Незважаючи на те, що конкретна віза не потрібна, поїздка може зірватися, якщо ви не пройдете митний контроль. На кордоні обов’язково пред’явіть авіаквитки, страховку, бронь і довідку про платоспроможність. Якщо всі ваші документи будуть в порядку, то турпоїздка або навіть паломництво до Ізраїлю стануть найяскравішою подією у вашому житті.

Відео — Ізраїль — це так багато значить!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber