12/07/2019

Кращі пляжі Іспанії

Пляжний сезон в Іспанії починається у квітні та триває до жовтня, а на Канарських островах він і зовсім не припиняється. Узбережжя Іспанії приваблює туристів поєднанням комфорту, краси природи й чудового обслуговування. Тут є пляжі на будь-який смак і навіть колір! Любителі всього незвичайного можуть поніжитися на білосніжному, золотому або чорному вулканічному піску. Куди їхати за красивими пейзажами, а куди — за стовідсотковим комфортом?

пляжі Іспанії

Кращі піщані пляжі Іспанії

  • 🏖 Пляж Айгуаблава на узбережжі Коста-Брава. Айгуаблава — бухточка неподалік від Жерони. Пісок тут дрібний, перепадів глибини немає, до того ж пляж обладнаний усіма зручностями, включаючи п’ять відмінних ресторанів. Тому бухта Айгуаблава — улюблене місце для сімейного відпочинку. До речі, назва в перекладі з каталонської мови означає «блакитна вода».
  • 🏖 Макарелла, острів Менорка. Пляжні курорти Іспанії — це не тільки відома Коста-Брава, Коста-Дорада та інші перлини материкової частини країни. Це також прекрасні острови. Якщо ви хочете побачити найкрасивіший піщаний пляж, їдьте на Менорку. Макарелла славиться білосніжним піском і водою незвичайного відтінку, який називають «блакитним турмаліном».
  • 🏖 Болонья, провінція Андалусія. Тут вас чекає чиста прозора вода і дрібний м’який пісок. Хоча пляж виглядає незайманим, неподалік туристів зустрічають готелі, ресторани та інші зручності.
  • 🏖 Маспаломас, Гран-Канарія, Канарські острови. Цьому пляжу неодноразово вдавалося завоювати статус кращого в країні. Недарма побачити його і поніжитися на березі океану приїжджають туристи з усього світу. Пляж Маспаломас примітний дюнами білосніжного піску, а також тим, що ласкаве сонце світить на цей благословенний берег круглий рік, а хмари закривають його дуже рідко.
  • 🏖 Сес-Ільєтас, Острів Мальорка. Це не просто кращий іспанський пляж, це один з кращих пляжів світу (офіційно входить в ТОП-5). Його довжина близько 120 м, а ширина – 25 м. Тут дрібний білий пісок і плавний вхід в море, а на скелях над пляжем розташовані відокремлені тераси для засмаги.

Корисні та маловідомі факти про пляжі Іспанії

Найкрасивіші пляжі

Непросто визначити найкрасивіші пляжі в Іспанії, узбережжя якої дивує приголомшливими пейзажами, вибагливими скелями й блакитною морською водою. Однак деякі бухти заслуговують окремої згадки.

Наприклад, пляж Беніхо на острові Тенеріфе. Це дика бухта, оточена химерними скелями, схожими на зуби крокодила. Дорога до пляжу проходить через покритий лісами гірський хребет, тому туристи, під’їжджаючи до місця, вдихають насичений запах лаврів і вересу. Пляж покритий чорним вулканічним піском, змішаним з дрібною галькою. З нього відкривається приголомшливий вид, але уточнюйте час припливів і відливів, щоб не застати Беніхо, покритим водою.

Не можна не згадати й пляж Кафедральних Соборів в провінції Галісія, на берегах Кантабрійського моря. Він знаходиться неподалік від міста Гібадео та ушанований офіційного статусу національної пам’ятки природи. Свою неформальну назву цей пляж отримав через скелі, що схожі на величні готичні собори. Відлив оголює мальовничі скельні арки й печери, а берег тут покритий білим піском. Коли пляж Кафедральних Соборів поглинає відлив, настає рай для дайверів.

пляж Бенихо на острові Тенеріфе
пляж Кафедральних Соборів
пляж Кала-Конта

Якщо ви хочете поєднати милування неймовірними пейзажами з пляжним відпочинком, вирушайте на Ібіцу. Одна з перлин курорту — пляж Кала-Конта, який облямовують невисокі скелі. Він покритий перловим піском, а море відливає чистою бірюзою. Це відмінне відокремлене місце з повним набором пляжних задоволень: ресторанами, лежаками, водними розвагами, а ще неймовірної краси краєвидами.

Найчистіші пляжі

  • 🏖 Гранаделья, провінція Аліканте. Пляж, розташований поблизу міста Хавеа, він неодноразово отримував нагороди, як найкращий пляж Іспанії. Опинившись в тихій і чистій бухті Гранаделья, ви зрозумієте чому. В ширину він не більше 20 м, зате тут неймовірно чиста вода і таке ж чисте морське дно. Море настільки прозоре, що косяки риб можна розглянути навіть з прибережних скель. Але вирушаючи купатися в цій бухті, запасіться зручним пляжним взуттям: берег тут не піщаний, його вистилають дрібні камінчики.
  • 🏖 Барселонетта, місто Барселона. За чисте піщане узбережжя і воду цей пляж був відзначений Блакитним прапором, він популярний серед місцевих жителів. Тут шанувальників пляжного відпочинку в Іспанії чекають безкоштовні душові кабіни з прісною водою та інші зручності.
  • 🏖 Лас-Родас, Галісія. Це піщана коса, яка з’єднує острови архіпелагу Сіес. Пляж просторий і барвистий, він ушанований престижної нагороди Блакитний прапор за чистоту. Однак вода тут не прогрівається понад 26 градусів Цельсія, тому багато туристів вважають за краще плавати в природних теплих басейнах, які утворюються на косі.

Кращі пляжі Іспанії для дітей

На узбережжі Коста-Дорада в Каталонії знаходиться просторий пляж Ла-Пінеда. Він відзначений Блакитним прапором, радує туристів чистим золотистим піском, але головне — вважається кращим місцем для дитячого відпочинку. Судіть самі: вхід у воду пологий, море неглибоке, пісок чистий. Туристів чекають всі мислимі й немислимі зручності, а нудисти сюди не заходять.

Кала-Кранкс
Кала-Манді
Ла-Пінеда

Неподалік від Ла-Пінеди знаходиться ще один відмінний пляж, який сподобається сім’ям з дітьми: Кала-Кранкс. Це тихе і затишне місце з дрібним оксамитовим піском. Бухту оточують порослі соснами скелі, море чисте і спокійне, перепадів глибини немає. За безпекою на пляжі стежить команда рятувальників.

Втім, чому б не відправитися з дитиною на острови? На східному узбережжі Мальорки знаходиться красива тиха бухта з чистим пляжем Кала-Гандия. Тут є все для комфортного відпочинку, починаючи від прокату шезлонгів і завершуючи барами з прохолодними напоями. Вхід у воду плавний, зона купання відокремлена від зони водних розваг — дитині тут сподобається, та й батькам не доведеться хвилюватися за безпеку.

На тій же Мальорці є ще один примітний пляж: Кала-Мескида. Він оточений природними дюнами й соснами, берег покритий білосніжним піском, а вода тут бірюзового кольору. Вона відмінно прогрівається в сезон, тому на Кала-Мескида можна відпочивати з дітьми.

Карта пляжів Іспанії

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber