09/05/2017

Мішленівські ресторани Італії: гастрономічний тур по бюджетних і елітних закладах

У 1900 році світ побачив перший «Червоний гід Мішлен», який знайомив випадкових мандрівників з найкращими пам’ятками, парковками і закусочними. Вибирав Мішлен ресторани за своїм таємним критерієм, але його думці довіряють сьогодні всі. І зараз Мішленівські зірки — головне бажання і гордість кожного шеф-кухаря. Так, адже саме найкращі кухарі світу одержують в своє портфоліо зірку Мішлена, а не ресторани. Саме тому кожний гастрономічний заклад надзвичайно пишається своїми співробітниками. А гурмани не пропускають можливості поласувати авторською кухнею.

Італія має особливу славу у світовій кухні, адже саме ресторани Італії подають смачну пасту і піцу, а легкі десерти презентуються з вишуканим вином. Які ж в Італії є мішленівські ресторани?

Мішленівські ресторани Італії

Ресторани з 1 зіркою

Aroma (Рим)

  • Адреса: Palazzo Manfredi, Via Labicana, 125, Рим
  • Час роботи: з 19:30 до 00:00
  • Середній чек: від 35 до 85 євро

Ресторан розташований в безпосередній близькості до гордості Риму — Колізею. Цей заклад часто показували в телегідах і туристичних передачах. Вдале розташування на даху одного з кращих п’ятизіркових готелів столиці, Palazzo Manfredi, приваблює гостей щодня.

Ресторан Арома біля Колізею
Страви в ресторані Арома, Рим
Ресторан Арома, Рим

Тут подають вишукану середземноморську кухню, звертають пильну увагу на потреби відвідувачів — за замовленням вам приготують вегетаріанські або безглютенові страви. Ресторан має простору терасу, з якої відкривається вид на стародавні околиці.

Бувалі туристи радять телячі щоки з гірчичним соусом, картоплею і артишоками. Але, щоб спробувати цю кухню, варто подбати про замовлення місця, особливо, якщо ви плануєте прийти у вихідні. З п’ятниці по неділю тут зазвичай аншлаг, хоч зірка Мішлен всього одна.

Metamorfosi (Рим)

  • Адреса: Via Giovanni Antonelli, 30, Рим
  • Час роботи: з 12:30 до 22:30
  • Середній чек: від 87 до 129 євро

Ресторани Мішлен — це не порожній звук. Мало хто говорить про це місце без захоплення, адже до кожного гостя тут ставляться з коронною італійською привітністю. Персонал надзвичайно доброзичливий і чуйний, а будь-яке блюдо — це справжній витвір мистецтва, приготований з душею.

Ресторан Metamorfosi, Рим
Страви в ресторані Metamorfosi, Рим
Інтер'єр ресторану Metamorfosi, Рим

Тут не годують сніданками, але пригощають прекрасними обідами і вечерями. Обов’язково спробуйте копчену яловичину з арахісовим пюре і баклажанами. А які гарні на смак солодкі грінки з лохиною і морозивом!

Шеф-кухар Рой Саломон Касерс прибув до Італії з Колумбії і додає нотку традиційної колумбійської кухні в італійську.

La Bandiera (Чивітелла-Казанова)

  • Адреса: Contrada Pastine, 4, Чивітелла-Казанова
  • Час роботи: з 12:30 до 22:30
  • Ціни на страви: від 7 до 20 євро

Заклад було засновано в далекому 1977 році, коли Анна де Андреа повернулася з Риму і зайнялася власним ресторанним бізнесом. Пізніше сюди прийшла зірка Мішлен, що помітно поліпшило справи ресторану. З кожним роком рівень кухні піднімався, а за кулінарні шедеври тут відповідає легендарний шеф-кухар Сандро Виска.

Ресторан La Bandiera, Чивителла-Казанова
Страви у ресторані La Bandiera
Ресторан La Bandiera

Витончений смак майстра надає італійській і середземноморській кухні справжній унікальний образ. До того ж, тут представлена не тільки вегетаріанська кухня, навіть переконані вегани будуть почувати себе комфортно і сито в цих стінах.

Особливо смачна тріска з буряком та картоплею або яловичина з капустою і цибулею, обсмажена в вермут.

Насолоджуйтеся вишуканими шедеврами шеф-кухаря і келихом ігристого вина, сидячи на терасі ресторану, який по своїй архітектурі більше нагадує маленький автентичний пансіонат.

La Cantinella (Неаполь)

  • Адреса: Via Cuma Angolo Nazario Sauro, 42, Неаполь
  • Час роботи: з 12:30 до 23:30
  • Середній чек: від 46 до 92 євро

«Гід Мішлен» заявляє про те, що це місце варте уваги. А сам заклад готовий внести оновлення в стародавню кухню Неаполя.

Ресторан La Cantinella
Страви ресторану La Cantinella, Неаполь
Інтер'єр ресторану La Cantinella

Не тільки піцою славиться це місто. Його історія почалася після Другої світової війни, коли по Італії почали відкриватися ресторани високої кухні. Неаполь не став винятком і досі радує всіх гостей смачними стравами. Засновник ресторану Джорджо Розолино запросив кращих антикварів і архітекторів, щоб створити тут унікальну атмосферу. А кухарі завжди готові здивувати вас новинками і експериментами.

Спробуйте кращі рецепти кухаря: пасту з восьминогом, свинячі відбивні і шедеврально оформлену панакоту. І, само собою, насолоджуйтеся захоплюючим видом на гавань, декорованими тарілками і плетеними пляшками з вином. Тут буквально кожен сантиметр — це витвір мистецтва.

Відео — RISTORANTE LA CANTINELLA

Ресторани з 2 зірками

Pagliaccio (Рим)

  • Адреса: Via dei Banchi Vecchi, 129/a, Рим
  • Час роботи: з 19:00 до 22:30
  • Середній чек: 150 євро

Страви ресторанів Італії завжди викликають захоплення. А цей романтичний, витончений, по-італійськи вишуканий заклад славиться тим, що кожного гостя зустрічають як члена великої і дружної сім’ї.

Інтер'єр ресторану Pagliaccio, Рим
Страви в ресторані Pagliaccio, Рим
Ресторан Pagliaccio, Рим

Гості Риму і місцеві жителі дуже люблять цей ресторан, тому що тут можна ситно пообідати і смачно повечеряти оригінальними стравами.

Шеф-кухар любить експериментувати зі смаками, кольорами і формами. Таким чином на стіл гостям потрапляє краб з м’ятно-яблучним желе і лосось в маринаді з східними травами. А десерт — карамелізовані груші в імбирному соусі, задоволення від дегустацій — безцінне.

Miramonti l’altro Кончесио (Брешіа)

  • Адреса: Via Crosette 34, Кончесио
  • Час роботи: з 12:00 до 22:00
  • Середній чек: 80 євро

Ідея місця полягає в тому, щоб робити приємне своїм коханим людям. Власники ресторану твердять про те, що любов вершить найбільші справи, а демонстрація її через смачну вечерю — оригінальна ідея.

З вікон ресторану видніються околиці Брешіа, які славляться смарагдовими лісами і блакитним небом.

Ресторан Miramonti l'altro
Страви ресторану Miramonti l'altro
Інтер'єр ресторану Miramonti l'altro, Брешіа

Шеф-кухар Філіп Левеїл завжди готовий здивувати своїх гостей і презентує такі шедеври, як тушкована яловичина в червоному вині і лобстер в рожевому соусі.

Оригінальність цього закладу полягає в тому, що кухня тут поєднує в собі італійські і французькі мотиви. А вінець всьому — келих вина з широкої карти закладу.

Sadler (Мілан)

  • Адреса: Via Ascanio Сфорца, 77, Мілан
  • Час роботи: з 19:30 до 23:00
  • Середній чек: від 40 до 80 євро
Інтер'єр ресторану Sadler
Страви ресторану Sadler, Мілан
Інтер'єр ресторану Sadler, Мілан

Ресторан може похвалитися одним з кращих кухарів країни. Його знають кулінари і гурмани, до нього на стажування намагаються потрапити всі шеф-кухарі світу. А він готує креветок з артишоками, равіолі з перцем і кальмарами тільки для вас.
На додаток — пляшечка італійського вина з особистих запасів ресторану. І урбаністичний, але разом з тим ніжний, інтер’єр у віддаленості від центру Мілана.

Perbellini in Isola Rizza (Верона)

  • Адреса: Via Muselle, 130, Верона
  • Час роботи: з 12:30 до 22:00 (крім понеділка)
  • Середній чек: від 22 до 90 євро

Мішленівські ресторани — це словосполучення говорить само за себе. І саме таким, гідним високої уваги, і є цей заклад. Багато змін відбулося тут з моменту відкриття. І колись мало відомий кухар Франческо Балдисарутти доріс до статусу шеф-кухаря і навчився готувати чудові страви навіть для найвибагливіших туристів.

Інтер'єр ресторану Perbellini in Isola Rizza, Верона
Страви ресторану Perbellini in Isola Rizza, Верона
Шампанське ресторану Perbellini in Isola Rizza

Страви складаються з мінімального набору продуктів, але залишаються поживними, ароматними, смачними і оформляються абсолютно дивовижними способами! Гордість ресторану — кондитерські вироби ручної роботи, якими займається безпосередньо шеф. Ну і, звичайно ж, морепродукти в різних варіаціях.

Ресторани з 3 зірками

Le Calandre (Рубано)

  • Адреса: Via Liguria, 1, Рубано
  • Час роботи: з 12:00 до 22:00
  • Середній чек: 80 євро
Інтер'єр Le Calandre
Страви ресторану Le Calandre
Інтер'єр Le Calandre, Рубано

Заповітна нагорода в три зірки Мішлена прийшла ресторану 15 років тому, у далекому 2002. І досі жодного разу не відібрали нагороду у кухаря, офіціанти та бармени гідно відпрацьовують свій значний статус. А славетний кухар Массіміліано Алажмо пригощає гостей шафрановим різотто з лакрицею. Цього віртуоза називають «Моцартом кулінарії», особливо коли гості захоплено закривають очі, спробувавши його коронне капучіно з чорних каракатиць.

Enoteca Pinchiorri (Флоренція)

  • Адреса: Via Ghibellina, 87, Флоренція
  • Час роботи: з 19:30 до 22:00
  • Середній чек: від 175 до 250 євро

Як і багато закладів Італії, ресторан поєднує в собі місцевий колорит і французьку романтику. Історія і змішання культур відбилися на тутешньому інтер’єрі і запропонованому меню, а Мішленівські зірки закарбувалися на бездоганній репутації золотим вінцем.

Тераса Enoteca Pinchiorri
Страви Enoteca Pinchiorri
Інтер'єр Enoteca Pinchiorri

Шеф-кухар з радістю пригостить вас подвійними равіолі з сиром буррата і цесаркою. Домішка тосканської кухні привнесла в меню барабульку з оливками і турецьким горохом. А сам шеф Анні Феольде дуже пишається своїм молочним поросям у маринованих овочах.

La Pergola (Рим)

  • Адреса: Cavalieri Waldorf Astoria, Via Alberto Cadlolo, 101, Рим
  • Час роботи: з 19:30 до 22:30
  • Середній чек: 200 євро

Багато критиків називають цей заклад найкращим рестораном італійської столиці. Праві вони чи ні — вирішувати тільки вам. Відвідайте це місце і спробуйте страви від шефа.

Ресторан La Pergola, Рим
Страви ресторану La Pergola
Інтер'єр ресторану La Pergola

До вашої уваги і смаку надані устриці на грилі з гарбузом і травами, паста з червоними креветками і баклажанами. А ще не забудьте спробувати телячі щоки з ендивієм, сиром Бураті, рисом і перцем чилі. Цей смак ви точно не забудете.

Так як цей ресторан — один з кращих в Римі, то про бронь слід подбати за пару тижнів, а краще за місяць до відвідування. Тут важливий дрес-код і хоча б базове знання етикету.

Саме в цих стінах ви зможете насолодитися кращим сервісом, а вечеря залишиться в пам’яті надовго.

Відео — Кухня ресторану La Pergola

Piazza Duomo (Альба)

  • Адреса: Piazza Risorgimento, 4, Альба
  • Час роботи: з 12:30 до 22:00
  • Середній чек: 180 євро

Ресторан знаходиться на італійському гастрономічному ринку вже 12 років. І за цей час він встиг зарекомендувати себе як один з найбільш витончених, смачних, оригінальних і, безумовно, улюблених італійцями.

Страви готуються за найкращими рецептами кухаря Енріко Криппа і під його чуйним керівництвом. А на стіл гостям потрапляють тільки якісні морепродукти і трюфелі. А винна карта славиться пляшечками Бароло і Барбареско.

Тут прекрасний інтер’єр: на стелі — стародавня фреска Франческо Клеенте, а навколо — чарівна Італія. Тут завжди досить багато відвідувачів, тому за пару днів до вечері переконайтеся, що є вільні столики. Тоді ваш відпочинок буде більш ніж прекрасним.

Інтер'єр ресторану Piazza Duomo
Страви ресторану Piazza Duomo
Ресторан Piazza Duomo

Італія — це не тільки Колізей і піца в шумному центрі Неаполя, бутіки Мілана і пишні сади Флоренції. Так, в цьому теж своя романтика Італії, але її пік — це саме кухня. Висока, чарівна, приготовлена з любов’ю і справжньою італійською пристрастю. А коли приходиш в ресторан не наосліп, а за надійною рекомендацією Michelin, то вечір точно вдасться на славу!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber