05/05/2016

М’янма — країна унікальних старожитностей і первозданної природи

Для туристів не стане відкриттям той факт, що М’янма і Бірма — це одна і та сама держава, відома під різними назвами. Бірмою її іменують іноземці, бо серед місцевих ця назва не має популярності. Її території розташувалися в Південно-Східній частині Азії, на півострові Індокитай. Береги М’янми омиває Андаманське море і дві затоки: Мартабан і Бенгальська. Крім цих акваторій країна багата річками та іншими водоймами. У М’янми дуже колоритні сусіди: Китай, Індія, Лаос, Таїланд і Бангладеш. Держава М’янма офіційно іменується Республіка Союз М’янма.

Відео — М’янма очима туристів

Столиця

Центром і столицею держави є місто Нейпьідо. Бірма, міста якої відрізняються унікальністю і ексклюзивом, довго не могла визначиться зі столицею, Нейпьідо — це вже друга за рахунком. Причин, за якими відбувся перенос, ніхто назвати не може. За однією з версій місце для столиці обиралося з астрологічних міркувань.

столиця М'янми
Нейпьидо - столиця М'янми
вечірній Нейпьидо

Це місце є одним з трьох великих міст країни. Інші території — маленькі, хоча в державі проживає велика кількість людей. Столиця довгий час була закрита для туризму, поступово вона стала наповнюватися пам’ятками і стала цікавою для розвитку в туристичному плані.

Валюта

валюта М'янми
кьят

Для взаєморозрахунків у Бірмі використовується кьят. Ця грошова одиниця має тривалу історію і була відома ще в 19 столітті. Кьят при формуванні свого курсу прив’язується не до долара чи євро, а до курсу спеціальних прав запозичення. Відпочинок в М’янмі зобов’язує до того, щоб заздалегідь подбати про розмін валюти, долар і євро тут приймаються далеко не скрізь.

Клімат

М’янма, курорти якої популярні в першу чергу пляжним відпочинком, характеризується тропічним, а на півдні – субекваторіальним кліматом. Це говорить про те, що температура повітря тут висока в березні і квітні, коли стовпчик термометра сягає 32 градусів. У січні тут холоднішає, в північній частині температура опускається до 13 градусів тепла, а на Півдні так само тепло, до 25. В цілому, тут досить прохолодно з листопада по лютий, дощитиме з червня по жовтень, інші місяці дарують розкішну погоду для пляжного сезону.

погода в М'янмі
клімат в Бірмі
клімат М'янми

Чим дістатися з України

З України в Бірму потрібно летіти літаком. Українські авіаперевізники дають різноманітні цінові пропозиції в даному напрямку, так що з вибором рейсу і наявністю квитків проблем не буде. Тури в Бірму набирають популярність, а тому сьогодні авіалініями вже пропонуються прямі рейси. Переліт зі столиці України до столиці М’янми займе 9 годин.

Інтерес для українців

М’янму не можна назвати кращим місцем для імміграції, роботи чи побудови власного бізнесу через її невисокі економічні показники. Основний інтерес тут представляє відвідування країни з метою туризму. Міста М’янми багаті пам’ятками в плані природи та старожитностей. Крім пляжного відпочинку тут дуже розвинений туризм. Головною щорічною подією вважається Новий Рік в Бірмі. Ці дати постійно потрапляють у проміжок між 12 і 17 квітня, точну дату визначає уряд, після чого видається офіційний указ, з якого жителі дізнаються про святкування.

пляжі Бірми
новий рік у М'янмі
обливання водою в Бірмі

Святкується Новий рік протягом трьох днів, це найбільш барвисті і дивовижні дні в році, країна викладається по повній на різноманітні шоу! Популярною розвагою є перетягування каната, в якому беруть участь не просто дві команди, а цілі села і поселення. Жінки і малюки в цей час зобов’язані кричати й галасувати, тому знайти тишу в новорічні дні в М’янмі важко. Завершує свято фестиваль води і громадські обливання.

Віза

Українцям потрібна віза в М’янму, але посольства цієї країни в Україні немає. Щоб задовольнити свої візові інтереси, потрібно буде їхати до Москви. Саме ж оформлення візи займає всього кілька діб при наявності належного пакету документів. Найчастіше інтереси заявників у даному випадку представляють треті особи, тобто, агентства та візові центри. Термін туристичної візи в Бірму може бути розрахований до трьох місяців, хоча найчастіше віза видається на 28 днів.

Посольство Бірми в Москві

Основні визначні пам’ятки

Пам’ятки Бірми утворює у першу чергу природна краса. Не менш багата країна в культурному та духовному планах. Перебуваючи в М’янмі, обов’язково варто відвідати:

  • Пагоду Шведагон, вік якої за легендою налічує близько 2500 років.
  • Археологічні розкопки Баган, що представляють собою найдавніше місто.
  • Храм Ананда.
  • Швезігон.
  • Гора Попа, оточена розкішшю лісових ландшафтів.
  • Культурний центр Мандалай.
розкопки Баган в М'янмі
Пагода Швегадон, М'янма
гора Попа в Бірмі

Кухня

У Бірмі дуже цікава кухня з великою кількістю азіатських страв. Рис присутній практично в будь-якому меню і кожній страві, тут це основа основ. Часто вживані також морепродукти і водорості. Чарівний смак у місцевих супів, одним з найпопулярніших є суп із сочевиці. Також можна відзначити велику кількість прянощів в соусах, м’ясі і гарнірах. В цілому це поєднання кухонь Китаю та Індії.

кухня М'янми
національні страви Бірми
їжа в Бірмі

Великою популярністю в столиці користуються ресторани «Емеральд», YKKO і Tai Kitchen. Згідно з відгуками туристів вони утворюють трійку лідерів за смаковими показниками кухні і сервісу.

Відео — Чарівна краса Бірми

Особливості

М’янма не пред’являє своїм гостям особливих вимог. Варто врахувати тільки пару моментів, що стосуються безпеки, перш ніж відвідати цю країну. По-перше, варто бути пильними та уважними, оскільки дрібні крадіжки тут – не рідкість. Друге — овочі, фрукти і руки тут потрібно постійно мити. В брудному вигляді вони являють собою небезпеку для здоров’я. Одяг має бути досить закритим.

буддисти
населення М'янми
рибалка в М'янмі

Сувеніри та шопінг

Забезпечені туристи їдуть до М’янми за бірманськими рубінами. Ці камені унікальні, але перед вивезенням варто подбати про їх належний документальний супровід. Не меншу популярність мають дорогоцінні метали. Дивною якістю і красою володіє виготовлений в Бірмі шовк і домашній текстиль. Великим попитом користуються лакові сувеніри, ляльки ручної роботи і китайські парасольки.

дорогоцінні камені М'янми
сувеніри з Бірми
натуральний шовк з М'янми

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber