13/12/2018

Найвідвідуваніші міста Європи в 2018 році

Збираєтеся в подорож і не знаєте, як вибрати європейські міста, які варто відвідати. Здавалося б, чого простіше: подивитися дані контрольно-пропускних пунктів. Однак контроль ведеться лише на зовнішніх кордонах Євросоюзу, тому така статистика не буде точною. Після в’їзду в ЄС мандрівник може подивитися кілька міст Європи, наприклад, в рамках автобусного туру.

найкрасивіші міста Європи у 2018 році

Свою статистику намагається вести туристична галузь, враховуючи замовлення пакетних турів та екскурсій на місцях. Але зі зростанням можливостей самостійного бронювання квитків і готелів збільшилася кількість незалежних туристів, тому статистика тургалузі теж не показує повної картини.

Щорічно свій рейтинг публікує компанія «Мастеркард», ґрунтуючись на русі коштів на рахунках клієнтів. Ці дані не можна вважати вичерпними, бо багато хто їздить з карткою VISA або тільки з готівкою.

Визначити найпопулярніші міста Європи серед туристів можна, якщо зібрати всю інформацію разом і привести до якихось усереднених даних.

Які ж у 2018 році були найпопулярніші туристичні міста Європи?

1. Лондон, Англія

Лондон, АнгліяЛідер рейтингу — Лондон, у якому в 2018 побувало понад 20 мільйонів туристів. Крім пам’яток, Лондон привабливий для ділового туризму, а також для іноземних студентів. Нині модно поєднувати канікули з вивченням іноземної мови. Тому 2-3-тижневі поїздки школярів в мовні табори Лондона внесли свою лепту у формування туристичного портрета міста.


2. Париж, Франція

Париж, ФранціяЗа даними «Мастеркард», Париж прийняв за рік майже 18 мільйонів туристів. За даними моніторингового агентства Euromonitor, тут побувало 16 мільйонів 800 тисяч людей. Те й інше цілком дозволяє Парижу займати друге місце. Більшість з тих хто гуляв паризькими вуличками, що піднімалися на Монмартр й Ейфелеву вежу готові через час повторити свій вояж.


3. Амстердам, Нідерланди

Амстердам, НідерландиДруге місце рейтингу оскаржує Амстердам, стверджуючи, що також прийняв у 2018 році замалим 18 мільйонів туристів. Амстердамська влада веде свої підрахунки вже кілька років з метою обґрунтувати необхідність обмежувальних заходів через надлишок туристів. У 2018 влада заборонила відвідувати квартал «Червоних ліхтарів» групам більше 20-ти осіб, а на прогулянку вп’ятьох і більше потрібно взяти спецдозвіл.

Дізнайтеся більше про Нідерланди: «Нідерланди — королівство де панує воля, толерантність та висока культура»


4. Стамбул, Туреччина

Стамбул, ТуреччинаСтамбул є частково азіатським, частково європейським містом. Стамбул прийняв за 2018 рік 13 мільйонів туристів. Це місто варте того, щоб входити в перші списки рейтингу. Не тільки пам’ятки заманюють сюди туристів, а й сама атмосфера стародавнього міста.

Читайте більше про пам’ятки Стамбула: «Що подивитися у Стамбулі: маршрути для транзитних пасажирів»


5. Рим, Італія

Рим, ІталіяРим у нинішньому році не включили в рейтинги ні «Мастеркард», ні всілякі моніторингові та туристичні агентства. Рим є одним з найскладніших в плані обліку туризму міст Європи. Місто відоме як центр паломницького туризму, а паломники невибагливі, і легко обходяться і без банківської картки, і без броні готелю. Так що врахувати їх все важче. За приблизними оцінками, в 2018 році в Римі побувало 10-12 мільйонів мандрівників.


6. Пальма-де-Майорка, Іспанія

Пальма-де-Майорка, ІспаніяУ рейтинг «Мастеркард» увійшла і Пальма-де-Майорка, яка в нинішньому році прийняла 9 мільйонів 300 тисяч туристів. Правда, місцева влада цим досягненням зовсім не радіє. Влада, навпаки, хоче зупинити приплив туристів. Так, цього сезону вона вимагала від бізнесу обмежити продаж алкоголю. А від місцевих жителів — не здавати житло в оренду самостійним мандрівникам, які бажають заощадити на готелі.


7. Мілан, Італія

Мілан, ІталіяМілан прийняв 9 мільйонів 200 тисяч туристів, і тут завжди їм раді. Особливо тим, хто приїжджає на щорічні розпродажі. Це велика підмога італійській економіці, а вони, на відміну від деяких своїх сусідів, це чудово розуміють.


8. Барселона, Іспанія

Барселона, ІспаніяВ Барселоні за рік побувало 9 мільйонів чоловік. Незвичайна архітектура, безсмертні творіння Гауді, найчистіші пляжі й справжня іспанська корида приваблюють туристів з різних країн. Плюс сюди їздять на екскурсії туристи, що відпочивають в Коста-Браві та Коста-Дораді — курортах, що розташовані недалеко від Барселони.

Дешеві європейські міста: «Вікенд в Європі – 15 бюджетних міст»


9. Венеція, Італія

Венеція, ІталіяВенеція давно стала ім’ям загальним. Венецією називають будь-який населений пункт, де є водні канали та човнове сполучення. Так, невелике містечко Вилкове в Одеській області називають «Українською Венецією», відкритий пару років тому штучний водний канал в ОАЕ – «Дубайською Венецією». А природний заповідник Шпреєвальд в Німеччині величають не інакше як «Німецька Венеція». Там річка Шпреє природним чином розходиться на кілька каналів, а потім знову зливається в єдине русло.


10. Прага, Чехія

Прага, ЧехіяУ столиці Чехії за 2018 рік побувало близько 8 мільйонів чоловік. Можливо, якісь міста Європи та могли б оскаржити останнє місце в десятці рейтингу, але поки що Чехія лідирує. Це прекрасне місто з готичними вуличками й унікальною архітектурою.

Це кращі туристичні міста Європи, які варто відвідати. Не дарма ж в них побували мільйони туристів, а після залишили захоплені відгуки.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber