14/05/2016

Незвіданий Бангладеш

Південно-азійська держава Бангладеш практично по всьому периметру своїх кордонів межує з Індією. З однієї частини омивається Бенгальською затокою, власне, в перекладі «Бангладеш» і означає «країна бенгальців».

поїздка в Бангладеш
краса Бангладешу
жваві вулиці Бангладешу

Бенгальська затока відкриває країні шлях в Індійський океан. На півночі проходить гірський ланцюг Гімалаїв. Основна частина країни розташована в річкових дельтах, представлених акваторіями двох річок: Ганг і Брахмапутра. Тропічні ліси тут ростуть повсюди, що надає країні екзотичного відтінку. Родзинкою країни є мангрові ліси, в яких можна зустріти дикі орхідеї, бамбук, тік і сал.

Мешканці місцевих лісів також є представниками екзотики: це і крокодили, і тигри, і мангусти, пітони, леопарди і азіатські слони. Відпочинок в Бангладеш відкриває перед туристами можливість спостерігати дивовижний світ дикої природи.

Столиця

Дакка - столиця Бангладеш
пам'ятки Дакки
дивовижна Дакка

Згідно класичних стандартів, столиця Бангладеш є найбільш густонаселеним містом країни і носить назву Дакка. Цей адміністративний центр багатий пам’ятками культурного та архітектурного спрямування, а також оснащений найсучаснішою інфраструктурою.

Тут дуже людно, адже Бангладеш, в принципі, належить до числа країн з високою щільністю населення. На 1 квадратний кілометр тут припадає близько 1000 осіб. Основну масу населення складають бенгальці. Що ж стосується релігії, в Дацці можна зустріти і буддистів, і індуїстів, але основна релігія — іслам.

Дакка, як вона є

Урбанізація не сильно вплинула на країну, тому і в столиці, і біля неї можна знайти безліч місць, які прийнято називати природними багатствами. Мальовничі ліси ростуть тут скрізь. В цілому, економічне становище країни не можна назвати успішним, Бангладеш досить бідний, але для туриста це позитивно позначається на ціні відпочинку: за товари та послуги тут беруть не багато грошей. Активно розвивається туризм, Бангладеш вже багато років працює в даному напрямку.

Валюта

У світі економіки та взаєморозрахунків на території Бангладеш використовується бангладешська така, представлена, як у вигляді монети, так і у вигляді паперової купюри. Абревіатура у міжнародному розумінні – BDT. Монета Бангладеш носить назву пайс або пойш. Номінал паперових купюр і монет найрізноманітніший — від 2 до 500 така і від 1 до 500 пайс.

така - валюта Бангладешу
монети Бангладеш

Допустима норма ввезення іноземної валюти на територію країни обмежений в 5000 у.о. Національну валюту можна ввезти в розмірі не більше 100 так, ті ж ліміти діють і на вивіз національної валюти.

Клімат

літо в Бангладеш
осінь в Бангладеш
зима в Бангладеш

На території держави спостерігається м’який мусонний клімат. Взимку тут сухо, температура піднімається до 27 градусів тепла. Невеликі, але регулярні дощі в Бангладеш проходять з квітня по травень. Дощі також бувають з червня по жовтень, але вже не в такому обсязі. Температура повітря в літні місяці дуже комфортна, стовпчик термометра рідко піднімається вище 31 градуса тепла. Прибережні зони країни часто страждають від тропічних циклонів.

Чим дістатися з України

аеропорт в Дацці
авіапереліт в Бангладеш
аеропорт в Бангладеш

З України в Бангладеш з найменшими часовими витратами можна дістатися на літаку. Авіаперельоти в даному напрямку пропонує величезна кількість компаній, як українських, так і міжнародних. Пропозиції надходять від національних і приватних авіакомпаній. У Бангладеш розташовано 10 аеропортів, тому туристи можуть приземлитися в будь-якій зручній частині країни, поближче до кінцевого пункту призначення. У столиці розташований аеропорт Хазрат Шахджалал.

Чим цікавий Бангладеш для українців?

Бангладеш цікавий українцям, в першу чергу, в якості туристичного об’єкта. Тут досить дешевий відпочинок, якщо не враховувати вартість авіаперельоту. В будь-якій точці країни можна недорого оселитися, смачно і дешево харчуватися, платити невеликі суми за екскурсії та інші послуги. У поєднанні з тим, що Бангладеш володіє розкішною тропічною природою, відпочинок тут робить екзотику доступною для туристів з різними фінансовими можливостями. Ви цілком зможете прожити на 4 долари в день.

сільське господарство в Бангладеш
тварини в Бангладеші
архітектура Бангладешу

Що стосується бізнесу, будувати його в Бангладеш не особливо вигідно, чого не сказати про закупівлю та перепродаж товарів місцевого виробництва і походження. Наприклад, чай і текстиль тут мають високу якість і не високу вартість.

Віза

Віза для громадян України необхідна. В нашій країні немає посольства країни, віза в Бангладеш оформляється в Москві, оскільки найближче посольство знаходиться там. Але не обов’язково їхати в посольство самостійно, передати ваш пакет документів може і довірена особа, наприклад, туристична фірма. Прийом документів відбувається з понеділка по четвер, щодня, протягом 4х годин, з 10 до 13.

Посольство Бангладеш в Москві видає візи протягом 1 години, з 16 до 17, того ж дня. Консульський збір оплачується тільки за дорослих, сума варіюється в межах 50 у.о. Робоча віза в Бангладеш, як і туристична, доступна українським громадянам, і отримати її досить просто, потрібно лише зібрати невеликий пакет документів.

Посольство Бангладешу на мапі

Основні визначні пам’ятки

Найбільш вражаючими пам’ятками країни Бангладеш є:

  • Мальовничий острів Сан-Мартінс
  • Район Кокс-Базар
  • Будівля Національної Асамблеї
  • Зоопарк в Дацці
  • Лавачара – Національний парк
  • Монастир буддистів Салбан Віхар
  • Острів Сендвіп
  • Сундарбан – мангровий ліс
  • Озеро Каптан
  • Планетарій
  • Джафлонг
  • Парк Рамна
острів Сан Мартінс
зоопарк в Дацці
Джафлонг

Готелі

У Бангладеш не так вже й багато п’ятизіркових готелів. Одними з найпопулярніших такого класу є:

  1. Agrabad Hotel 5*, Чіттагонг
  2. Dhaka Regency Hotels & Resorts, Дакка
  3. Pan Pacific Sonargaon Dhaka, Дакка
готель Pan Pacific Sonargaon
готель Agrabad Hotel
готель Dhaka Regency Hotels & Resorts

Поблизу цих готелів розташовані мальовничі пляжі, а також цікаві пам’ятки. Кожен з них оснащений розкішною інфраструктурою і чудовим номерним фондом. Високий рівень сервісу відрізняє дані місця від безлічі інших готелів Бангладеш.

Кухня

рослинний світ Бангладешу
їжа в Бангладеші
збір врожаю в Бангладеші

Птиця, м’ясо, річкова і морська риба, яйця, овочі, сочевиця і рис – основні інгредієнти національної кухні Бангладешу. Пікантною особливістю місцевих страв є гострий соус і велика кількість спецій. Кухня багата рецептами: з одного лише рису тут можуть приготувати кілька сотень страв. Серед спецій лідером є каррі, а окреме місце в меню займає приготування солодощів. Алкоголь тут майже не п’ють, а ось кокосове молоко користується популярністю.

Невелика подорож по Бангладешу

Особливості

Відвідування Бангладешу вимагає не тільки збору валіз і придбання путівки, але і обов’язкової вакцинації. Бажано убезпечити себе від гепатиту, дифтерії, енцефаліту, тифу, правця, малярії та сказу. Малярія тут — окрема проблема, не такий високий її сплеск у столиці, але в інших частинах країни ризик тримається цілий рік. Профілактику слід починати проводити за місяць до подорожі, а також протягом двох тижнів після повернення. Свідоцтво про щеплення від жовтої лихоманки з вас будуть вимагати в якості офіційного документа при в’їзді після перебування у небезпечних районах, де лютує цей вид захворювання.

жителі Бангладешу
люди в Бангладеші

Що стосується інших видів безпеки, в Бангладеш дуже багато поліції (яка, до речі, може бути налаштована досить агресивно), але при всьому цьому рівень крадіжок високий, тому намагайтеся не носити при собі багато грошей. Насильницьких проявів у районах практично не буває, бенгальці живуть досить мирно. Країна є густонаселеною, це варто врахувати при виборі готелю. Тут мало де можна знайти тишу і спокій. Місцева поліція не особливо володіє іноземними мовами, тому майте при собі посвідчення особи, але краще – його копію, щоб не ризикувати документами, адже вони можуть бути вкрадені.

Торгуватися в Бангладеш варто не тільки на ринках, робіть це завжди і скрізь. Збити ціну можна навіть на розміщення в готелі. Ще однією особливістю перенаселеної країни є дорожні пробки. Вони тут неймовірні, врахуйте це при поїздці в аеропорт або на важливу зустріч.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber