08/10/2017

ОАЕ — арабська казка або рай у пустелі

Зміст статті:

  1. ОАЕ на мапі світу і в історії
  2. Найбільші міста Арабських Еміратів
  3. Пам’ятки ОАЕ
  4. Як зробити відпочинок в ОАЕ безпечним
  5. Шопінг і гастрономічний туризм в ОАЕ
  6. Відпочинок в ОАЕ — летимо на море

У школі ми вчили, які емірати входять в ОАЕ. А зараз нам цікаво, що ж такого привабливого і путнього в цих Еміратах? Чому з року в рік туди все частіше їдуть туристи? І у чому розкіш відомого Дубая?

ОАЕ на мапі світу і в історії

Чарівний світ, який відомий всій планеті нафтовими родовищами, казками і золотими вітринами. Майже так всі уявляють Об’єднані Арабські Емірати, і, мабуть, вони мають рацію. Але такою багатою і широко відомою країна стала не так давно.

У VII столітті почали з’являтися великі міста, куди зараз їдуть туристи — побудували Шарджу, Дубай, Фуджейру. Назва і абревіатура ОАЕ з’явилися в 1971 році. В цей же період на світовому ринку піднялися ціни на нафту. Як наслідок, різкий стрибок у будівництві, розвитку культури та економіки великої і досить колоритної країни.

ОАЕ
ОАЕ на карті світу

Об’єднані Арабські Емірати являють собою федеративну державу, до складу якої входять 7 еміратів — це регіональна і територіальна одиниця, на чолі якої стоїть емір. Вона нагадує по своїй суті федерацію у складі великої держави, але має іншу назву і інший тип керівника в силу того, що мова йде про мусульманську країну.

Арабські Емірати в цілому складаються з пустель, зокрема Руб-ель-Халі. Тут дуже жарко, в літній сезон перебувати на вулиці вдень практично неможливо. Температура при сонячному світлі досягає 40-50 градусів за Цельсієм, в темний час доби — 20-25 градусів.

Загальна площа країни становить 83 600 квадратних кілометрів, на яких проживає 9 мільйонів чоловік. За різними даними від 14% до 20% населення складають корінні араби. Інша частина населення – це іммігранти з Азії. Особливо Об’єднані Арабські Емірати люблять тайці. Релігія тут переважає мусульманська, також можна зустріти сунітів, шиїтів, індуїстів, християн і буддистів.

Найбільші міста Арабських Еміратів

Найбільше місто ОАЕ — Дубаї, а пам’ятки цього міста відомі на весь світ. Загальна площа становить — 1114 квадратних кілометрів, яка поділена на 6 основних районів. Чисельність населення — 2,7 мільйонів осіб.

Найвідоміша пам’ятка — гучний хмарочос Бурдж Халіфа. Його висота становить 828 метрів! Крім цього, звичайно ж, можна відвідати найбільший акваріум світу в однойменному торговому центрі. В центрі міста встановлений величезний музичний фонтан, а в затоці біля узбережжя створено три штучних острови Пальм.

Дубаї
Абу-Дабі
Шарджа

Абу-Дабі — столиця Об’єднаних Еміратів і друге за величиною місто країни. 67,3 квадратних кілометри з населенням близько 1 мільйона чоловік. Місто приносить у скарбницю держави половину загального доходу. Засноване воно було у 1760-х роках, а його назва дослівно перекладається як «Батько газелі». На честь тварини, яка привела поселенців до джерела води і показала мальовничу територію для майбутнього міста. Столицею, на офіційних правах, місто визнали в 1996 році. У числі визначних пам’яток числяться мечеть шейха Зайда, хмарочос Альдар і, звичайно ж, Падаюча вежа.

Третє по площі і по популярності серед туристів — місто Шарджа, центр однойменного емірату. Місто займає 235,5 кілометрів квадратних. У минулі століття було серцем торгівлі держави, оскільки саме сюди приходили великі судна. На даний час Шарджа славиться своїми історичними пам’ятками і чистими пляжами. А також великою кількістю різноманітних музеїв, окремої уваги вартий Парк Пустелі, де зібрали кілька вимираючих видів тварин і рослин.

Пам’ятки ОАЕ

Привабливість країни в тому, що вона дуже любить свою культуру. І глибоко поважає багату історію. Саме тому безліч історичних і, безумовно, красивих монументів збереглися до наших часів. Не тільки хмарочосами славиться відпочинок в Дубаї. Саме тут знаходиться мечеть Джумейра, яка є своєрідним ідеалом серед подібних у всіх Еміратах. Сюди крім віруючих мусульман можуть зазирнути й представники інших релігій, що є рідкістю в світовій практиці.

Згадати або почути нові історії про стародавніх арабів можна, зазирнувши до форту Аль-Фахіді. Тут намагалися зберегти все в первозданному вигляді, тому безліч хатин, будинків і крамниць залишилися такими, якими вони були в давнину. Саме звідси стартує більшість екскурсій по місту, а в центрі форту розкинувся великий перлинний ринок. Так що освітню складову можна поєднати з приємними покупками.

мечеть Джумейра
форт Аль-Фахіді
етнографічне село

Неподалік від столиці створили ще одну автентичну обстановку — етнографічне село. Його локації і експонати розкажуть вам про бедуїнів і ремісників, які заселяли ці пустельні землі ще на початку історії Арабських Еміратів. Тут же представлені умови, в яких жили раби, в музеї є предмети розкопок різних століть.

Пляжі ОАЕ — це зовсім окрема пісня, яка звучить у вухах після відпустки ще багато місяців. Білосніжні, чисті, з широким спектром розваг та затишних ресторанчиків. У сезон можна відкрити для себе різні курорти ОАЕ.

Як зробити відпочинок в ОАЕ безпечним

Незважаючи на те, що держава дуже прогресивна і будує хмарочос за хмарочосом, правила тут жорсткі. Збираючись в Емірати, слід розуміти, що майже 86% населення становлять мусульмани. Люди, глибоко віруючі та які непохитно шанують свої традиції.

В цій країні просять туристів дотримуватися встановленого регламенту:

  • Зведіть до мінімуму споживання алкоголю, а також куріння. На вулиці ці згубні звички заборонені, а вживати спиртне можна лише в спеціальних закладах або в номері готелю. А якщо ви вже випили трохи оковитої, то намагайтеся не перебувати на вулиці занадто довго. П’яних людей, особливо бешкетників, штрафують або навіть забирають до ділянки.
  • Не можна використовувати нецензурні вирази, викидати сміття, шуміти і вести себе дуже зухвало.
  • До жінок-мусульманок слід ставитися з максимальною повагою, адже єдинй невірний погляд або жест призведуть до штрафу.
  • З жінками взагалі в Еміратах ситуація досить делікатна. Надто розкутих і оголених дам забирають в поліцейські ділянки.
  • Перш ніж входити в мечеть, переконайтеся, що це взагалі дозволено. Дуже багато молитовних будинків і мечетей закриті для туристів і представників інших релігій. Якщо ж вам дозволили увійти, то дотримуйтесь правил – роззувайтеся, ведіть себе тихо і фотографуйте лише з дозволу доглядача.
  • В Рамадан заборонено вдень на вулиці їсти і навіть пити. Заклади, які обслуговують туристів, в цей період закривають вікна жалюзями, щоб не порушувати закон.
  • Не проявляйте до своєї половини занадто бурхливих почуттів на публіці. За це в кращому випадку вас пожурять, в гіршому — оштрафують.

Шопінг і гастрономічний туризм в ОАЕ

Краще всього здійснювати шопінг, звичайно, в Дубаї, але і столиця зможе потішити. Найбільш ходовий, популярний і бажаний товар для туриста в Еміратах — золото. Але і місцеві надзвичайно люблять цей метал. Коштує він тут порівняно недорого, а варіації ювелірних виробів, складності і вкраплень буквально безмежні!

Також часто купують шуби, дублянки і килими — для цього організовують цілі тури. І, до речі, відкиньте українські стереотипи. В Еміратах за кращим товаром вирушайте на ринок. Тут, як і в центрі міста, ви знайдете продавця, що володіє англійською (а може і російською), а також зможете поторгуватися.

Шуби ОАЕ
Золото ОАЕ

Кухня в Еміратах досить загадкова. Як відомо, тут гастрономічні уподобання дуже тісно переплітаються з релігією. І, так як країна мусульманська, знайти свинину, приміром, буде непросто. Але якщо ви все ж хочете спробувати якесь місцеве блюдо, то не відмовте собі в мансафі. Це баранина в сметані, з рисом і кедровими горіхами. Але обов’язково обговорюйте з кухарем або офіціантом свої гастрономічні уподобання – араби дуже люблять гостре і пряне.

Відпочинок в ОАЕ — летимо на море

Для того, щоб потрапити на шопінг в ОАЕ або відправитися на екскурсії в Дубаї, слід в першу чергу оформити візу. Зазвичай оформляється вона до 7 днів, при виникненні труднощів — до 12. Туристична віза дозволяє українцю перебувати в ОАЕ до 30 днів з в’їзним коридором до 60 днів.

Авіаквитки замовляються буквально за секунди — з Києва в Абу-Дабі і Дубай літаки літають щодня. Але в столицю долетіти можна лише з пересадкою в Стамбулі, Мінську, Варшаві та Мюнхені. В Дубай летять як прямі рейси, так і з пересадкою у Відні, Тегерані, Стамбулі та Баку.

Відео — Цікаві факти про Емірати

З готелями в країні, що дивно, практично не буває проблем. Навіть у самий високий сезон для всіх бажаючих знайдуться місця. А вартість номерів стартує від 1 500 гривень на добу. Якщо ви, звичайно, захочете оселитися в готель Парус в Дубаї, то за ніч доведеться заплатити приблизно 50 000 гривень. Але варіанти є і більш доступні, цілком підійдуть готелі Дубая і столиці — Ibis Al Rigga, Sofitel Dubai Jumeirah Beach, Roda Al Murooj.

Дуже складно розповісти все про відпочинок в ОАЕ за один раз. Країна змогла об’єднати в собі автентичність і прогрес, суворість і легкість, історію і нововведення — все це доступно кожному з нас. Можете повірити, що Емірати вас не розчарують!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber