31/10/2019

Пам’ятки Іспанії

Розповідаючи про Іспанію, складно уникнути захоплених епітетів — в цій країні потрібно побачити все, без перебільшення. Від замків і неймовірної природи Андалусії до сюрреалістичної архітектури Барселони.

Якщо вам пощастило провести в Іспанії кілька тижнів або навіть місяць і відвідати більшість красивих місць, ви точно погодитеся з тим, що сюди варто повертатися неодноразово. І кожен раз Іспанія буде виблискувати перед вами все новими і новими гранями.

Ну а для тих, хто збирається в першу поїздку по Середземномор’ю, ми склали підбірку найяскравіших пам’яток Іспанії, які потрібно обов’язково подивитися.

ТОП-10 цікавих місць, які варто подивитися в Іспанії

Побачити всю красу Іспанії протягом однієї подорожі — складне завдання, виконати яке своїми силами майже неможливо. Тому мандрівникам-початківцям набагато простіше придбати один з турів в Іспанію, і просто насолоджуватися продуманою до дрібниць поїздкою.

Саграда Фамилия

Саграда Фамілія, Барселона

Храм Святого Сімейства — візитна картка Каталонії. Ви напевно бачили цей архітектурний комплекс на фотографіях з видами Барселони. Собор — одне з найбільш цікавих місць Іспанії, що дивує не тільки фантастичною архітектурою, а й історією свого створення. Справа в тому, що будівництво Храму Святого Сімейства почалося ще в 1882 році, але триває до сьогодні.

Проект собору створив славетний іспанський архітектор Антоніо Гауді. За його задумом будівля повинна стати справжньою одою природі, а тому абсолютно неприпустимо використовувати прямі лінії.

Сучасники архітектора були впевнені, що химерні за своєю формою конструкції не витримають випробування часом і обов’язково впадуть. Але через півстоліття після смерті Гауді, завдяки комп’ютерним технологіям, інженери довели: рішення іспанського архітектора геніальні. Вони не тільки відповідають всім законам фізики, але й на багато століть випередили свій час.

Саграда Фамілія — ​​одна з найбільших релігійних споруд в світі. Відвідати її варто і віруючим, і всім тим, хто цінує рукотворну красу і хоче своїми очима побачити незвичне внутрішнє оздоблення собору.


Час роботи:

  • жовтень – березень: 9:00–18:00
  • квітень – вересень: 9:00–20:00
  • 25 и 26 грудня, 1 и 6 січня: 9:00 – 14:00

Вартість квитків:

  • прохід до будівлі без підйому на ліфті: 17 € без аудіогіда, 37 € з аудіогідом
  • прохід до будівлі + підйом на оглядові майданчики: 32 € без аудіогіда, 49 € з аудіогідом

Купити квиток онлайн: sagradafamilia.tickets-barcelona.org

Дрес-код: “no short shorts!”
(під забороною майки без бретелей, короткі шорти і пляжне взуття)

Як доїхати:

🚇 Метро: лінії L5 (блакитна), L2 (фіолетова), станція Sagrada Familia
🚌 Автобуси: №19, 34, 43, 50, зупинка Sagrada Familia

Мыс Марокки

Мис Маррокі

Крайня південна точка Європейського континенту, відстань від якої до Африки становить всього 14 кілометрів. Звідси добре видно марокканський берег. А добиратися на мис найкраще з Севільї, Малаги або будь-якого іншого міста Андалусії.

Якщо їхати по автомобільній трасі, орієнтир — селище Тарифу. Це популярне місце для серфінгу. Щороку тут збираються, щоб продемонструвати свої вміння, кайт- і віндсерфери з усього світу.

Ну а якщо ви не захоплюєтеся спортом, вам буде просто цікаво побачити точку, в якій зустрічаються Атлантичний океан і Середземне море. Та й сам Тарифу — цікавий населений пункт, в якому гарно збереглися історичні пам’ятки і древні будівлі.


Як доїхати:

🚌 Автобус з Альхесіраса, інтервал руху — 1 година

Ціна квитка на автобус: 2,5 €

Найкращий час для відвідування: квітень — вересень

Музей Прадо, Мадрид

Музей Прадо, Мадрид

Якщо запитати досвідчених мандрівників, що подивитися в Іспанії, майже всі згадають про один з найбільших художніх музеїв світу. Тут зберігаються колекції видатних художників різних епох і зібрано безліч робіт Веласкеса, Босха, Гойї.

Також тут можна побачити шедеври творців епохи Відродження — Тиціана, Ботічеллі, Рафаеля. Та й сам будинок музею є пам’ятником архітектури XVIII сторіччя.


Час роботи:

  • понеділок — субота: 10:00–20:00
  • неділя: 10:00–19:00

Вихідні: 1 січня, 1 травня, 25 грудня

Безкоштовне відвідування: кожен день 2 останні години до закриття

Вартість квитків: 15 €, діти до 18 років та студенти до 25 років — безкоштовно

Купити квиток онлайн: entradasprado.com

Як доїхати:

🚇 Метро: лінія 1, станція Atocha Renfe
🚌 Автобуси: №9, 10, 14, 19, 27, 34, 45, зупинка Museo del Prado

Альгамбра Гранада

Альгамбра, Гранада

А ось про цю пам’ятку Іспанії туристи згадують нечасто. Тим часом архітектурно-парковий ансамбль Альгамбра — унікальне місце, де стикаються відразу кілька епох, культур і архітектурних стилів.

Перша згадка про стародавню фортецю відноситься до IX століття. Але активне будівництво комплексу палаців і оборонних споруд почалося лише в XIII столітті. При цьому історичні події, війни християн з мусульманами постійно вносили у вигляд будівель істотні зміни.

На жаль, багато архітектурних елементів арабської культури було знищено або замінено. Але це і надає Альгамбрі унікальності: її архітектура — це божевільний мікс стилів, який не залишився непоміченим фахівцями ЮНЕСКО. І сьогодні комплекс внесений ними в список Світової спадщини.

Зверніть увагу: потрапити в Альгамбру на екскурсію не просто. Кількість туристів, яких пропускають на територію комплексу протягом дня жорстко регламентовано. Тому квитки на конкретну дату потрібно купити заздалегідь.


Час роботи:

  • с 1 квітня по 14 жовтня: 8:30–20:00 (денне відвідування), 22:00–23:30 (вечірнє відвідування)
  • с 15 жовтня по 31 березня: 8:30–18:00 (денне відвідування), 20:00–21:30 (вечірнє відвідування)

Вихідні: 25 грудня, 1 січня

Вартість квитків:

  • вечірнє відвідування садів і Хенераліфе: 5 €
  • вечірнє відвідування Палаців Насрідов: 8 €
  • денне відвідування, загальний огляд: 14 €
  • денне відвідування садів: 7 €

Безкоштовне відвідування: діти до 12 років

Купити квиток онлайн: tickets.alhambra-patronato.es

Найкращий час для відвідування: рано-вранці та пізно ввечері, щоб уникнути спеки і натовпу

Як доїхати:

🚌 Автобусом С3 з центру Гранады. Вартість квитка 1,20 €

Арена Лас-Вентас Мадрид

Арена Лас-Вентас, Мадрид

Якщо вас не бентежить досить жорстока традиція Іспанії, ласкаво просимо на найбільшу в країні арену для бою биків. Вона вміщує 20 тисяч глядачів, які з’їжджаються сюди з усього світу, щоб подивитися справжню кориду.

Виступ на Лас-Вентас — пік слави і для тореро, і для ферми з вирощування биків. Сюди допускаються тільки спортсмени з величезним досвідом. А ферми борються за честь взяти участь в змаганні роками. Тому видовищності тутешнім виступам не позичати.


Час роботи музею:

  • зимовий період (жовтень — травень): 10:00 –18:00
  • літній період (червень — вересень): 10:00 – 19:00

Музей зачинено: 25 грудня, 1 січня

Час роботи арени Лас-Вентас: відкривається лише в дні вистав, продаж квитків припиняється за 3 години до вистави

Вартість квитків:

  • вхід до музею вільний
  • квитки на вистави: 10–200 €

Купити квиток на кориду онлайн: las-ventas.com

Як доїхати:

🚇 Метро: лінії L2, L5, станція Plaza de Toros
🚌 Автобуси: №12, 21, 38, 53, 74, 106, 110, 146, 210, N5, N7

Кафедральный собор Севилья

Кафедральний собор, Севілья

Один з найбільших європейських соборів, побудованих в готичному стилі. Тут зберігаються унікальні реліквії і твори мистецтва. За легендою головний хрест храму відлитий із золота, яке Христофор Колумб привіз з самої Америки.

Севільський собор — без сумніву те, що варто подивитися в Іспанії, якщо ви подорожуєте по Андалусії. Крім химерної архітектурної форми і багатої історії, цей храм вражає уяву внутрішнім оздобленням.

Він побудований на місці зруйнованої мусульманської мечеті, його дзвіниця перероблена з мінарету, а вівтар вважається одним з найкрасивіших у світі. Кожна сторона собору неповторна — фасад і інтер’єр створювалися різними архітекторами в період з XV по XIX століття.


Час роботи:

  • понеділок: 11:00–15:30
  • вівторок – субота: 11:00–17:00
  • неділя: 14:30–18:00

Вихідні: 1 и 6 січня, 25 грудня

Безкоштовне відвідування: кожен понеділок 16:30–18:00

Вартість квитків: 9 €, аудіогід – 3 €

Діти до 14 років у супроводі дорослого відвідують собор безкоштовно

Купити квиток онлайн: catedraldesevilla.es

Правила:куріння, прийом їжі, гучні розмови в соборі заборонені! Не можна фотографувати, заходити в храм босоніж, лежати на сходинках і лавочках

Дрес-код: “no short shorts!”

Як доїхати:

🚌 Автобуси: Т1 до зупинки Archivo de Indias або С5 до зупинки Garcia de Vinuesa

Фонтаны Монтжуика

Фонтани Монтжуїк, Барселона

Магічний, співаючий, чарівний — такими епітетами нагороджують комплекс, розташований на пагорбі Монтжуїк. Величезний фонтан, що складається з безлічі фонтанчиків поменше, переливається всіма кольорами веселки і робить це в такт класичній музиці.

Здається, що він «танцює», при цьому його рухи не повторюються. І спостерігати за цим дивовижним спектаклем можна нескінченно. На жаль, це місце дуже багатолюдно: фонтани Монтжуїк давно стали візитівкою Барселони і притягують до себе натовпи туристів, які тут буквально всюди.


Графік роботи:

  • 1 березня – 31 березня, четвер – субота, 20:00–21:00
  • 1 квітня – 31 травня, четвер – субота, 21:00–22:00
  • 1 червня – 30 вересня, вівторок – неділя, 21:30–22:30
  • 1 жовтня – 31 жовтня, четвер – субота, 21:00–22:00
  • 1 листопада – 6 січня, четвер – субота, 20:00–21:00
Кращий ракурс: ступені Національного художнього музею Каталонії

Щоб встигнути зайняти місце, приїжджати краще за годину до початку шоу

Як дістатися:

🚇 Метро: лінії L1 и L3, станція Plaça Espanya
🚌 Автобуси: №13, 150, 55

Королевский дворец Мадрид

Королівський палац, Мадрид

Офіційна королівська резиденція — популярне місце паломництва туристів з усього світу. І не дарма: іспанські королі не відрізнялися скромністю побуту, тому розкішна будівля, розташована на березі річки і оточена парком, вражає своїм розмахом.

350 кімнат, великий внутрішній двір, фрески, створені великими майстрами: Караваджо, Веласкесом, картини, унікальні колекції зброї, скрипок і інших творів мистецтва — це те, що точно варто побачити своїми очима.


Час роботи:

  • жовтень — березень, щодня 10:00–18:00
  • квітень – вересень, щодня 10:00–20:00

Вихідні: 1 и 6 січня, 1 травня, 25 грудня

Скорочений день: 24 и 31 грудня палац відкрито до 15.00

Вартість квитків: 12 €, аудіогід 4 €

Безкоштовне відвідування:

  • 18 травня
  • 12 жовтня
  • понеділок — четвер, 16:00–18:00 (з жовтня по березень)
  • понеділок — четвер, 18:00–20:00 (з квітня по вересень)

Купити квиток онлайн: entradas.patrimonionacional.es

Як доїхати:

🚇 Метро: лінії 5, 2, станція Оpera
🚌 Автобуси: № 3, 25, 39, 148, зупинка Plaza De Oriente
🚄 Приміський поїзд: станція Príncipe Pío

Гора Тибидабо Барселона

Гора Тибидабо, Барселона

Найвища точка Іспанії, з якої відкривається неймовірної краси вид на місто. Родзинка цього місця — величний храм Святого Серця, увінчаний статуєю Христа. До речі, побачити собор можна з будь-якої точки Барселони.

Також на Тибидабо розташований середньовічний замок і парк атракціонів. Останній зустрічає туристів вже понад 100 років, але старовинні атракціони і каруселі, які тут збереглися, досі справно працюють.

А ще на Тибидабо є музей роботів, оснащений за останнім словом техніки. Тут буде цікаво і дорослим, і дітям. Дістатися на вершину гори можна з центру Барселони на громадському транспорті або можна скористатися старовинним фунікулером, який курсує від площі Андреу.


Графік роботи:

  • березень – квітень: 11:00–19:00
  • травень – серпень: 11:00–23:00

Ціна квитка:

  • вхід на цілий день в парк дорослим і дітям вище 1 м 20 см – 28,50 €
  • дітям, чей зріст від 90 см до 1 м 20 см – 10,30 €
  • фунікулер в обидва боки – 7,70 €
  • оглядовий майданчик – 5,60 €
Як доїхати:

🚌 Автобус: №196, станція Avinguda del Tibidabo
🚃 Трамвай FGC: зупинка Avinguda del Tibidabo, потім на Tramvia Blau, зупинка Doctor Andreu, потім на фунікулері

Музей Пикассо Барселона

Музей Пікассо, Барселона

Музей був відкритий ще за життя Пабло Пікассо і сьогодні тут розташована найбільша колекція творів великого художника. Заснував музей близький друг Пікассо — Хайме Сабартес.

Після смерті товариша художник особисто передав закладу дві з половиною тисячі картин, малюнків і гравюр. Коли помер сам Пікассо, його вдова подарувала музею ще пару сотень творів. Таким чином, сьогодні тут виставлено більше трьох тисяч робіт імпресіоніста.

Вхідні квитки краще купувати заздалегідь: до кас музею завжди величезні черги.


Час роботи:

  • вівторок — неділя, 9:00–19:00
  • четвер, 9:00–21:30

Вихідні: понеділок, 1 січня, 1 травня, 24 червня, 25 грудня

Вартість квитків: 12 € (постійна експозиція), 14 € (постійна експозиція + тимчасові виставки)

Безкоштовне відвідування:

  • щочетверга, 18:00–21:30
  • перша неділя місяця, 9:00–20:30
  • 12 лютого, 18 травня і 24 вересня

Купити квиток онлайн: entrades.eicub.net

Як доїхати:

🚇 Метро: лінія L1, станція Arc de Triofim; лінія L3, станція Liceu; лінія L4, станція Jaume I
🚌 Автобуси: №17, 40, 45, 19, зупинка Via Laietana); №39, 51, зупинка Passeig Picasso; №14, 59, зупинка Pla de Palau; №120, зупинка Princesa

Пам’ятки Іспанії на карті

Спланувати самостійну подорож легко за допомогою карти. Так ви наочно побачите відстані між визначними пам’ятками. І зможете вирішити, де побувати в першу чергу. А які екскурсії краще відкласти до наступної подорожі.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber