25/02/2016

Погода на курортах Єгипту: обираємо ідеальний час для відпочинку

Курорти Єгипту – це ідеальне місце для українського туриста, адже вони поєднують в собі масу плюсів: порівняно близьке розташування, яскраву екзотику і дивовижний колорит. Якщо ви поставили собі за мету відвідати цю унікальну найдавнішу країну, вам слід знати, яка погода в Єгипті, для того, щоб розпланувати свою відпустку правильно і отримати очікувані враження.

погода в Єгипті

Корисні факти:

  • якщо наявність постійної спеки – не обов’язкова умова для вашого відпочинку на узбережжі, то подорож до Єгипту вас порадує в будь-який сезон, тут завжди зберігається тепла погода;
  • найдоступніші ціни на відпочинок в Єгипті формуються з 1 по 20 грудня, 10 – 20 січня і з 20 до 30 червня;
  • підвищення цін на тури можна спостерігати у святкові дні – Новий Рік, Різдво, травневі та листопадові свята;
  • найбільш комфортним місяцем для відпочинку тут є жовтень;
  • взимку найбільш теплим місцем є бухта в Шарм Ель Шейху;
  • заїзди на початку будь-якого місяця, як правило, коштують дорожче, ніж наприкінці, таке формування цін пов’язане з тим, що більшість людей воліє брати відпустки саме на початку.

Відео — Що потрібно знати про поїздку в Єгипет (погода, екскурсії, сувеніри)

Для того, щоб дізнатися більше нюансів, варто детальніше ознайомитись з тим, яка погода в Єгипті по місяцях.

Січень

Незважаючи на те, що в січні в Єгипті спеки немає, цей сезон користується попитом, оскільки характеризується масою плюсів і переваг. Перше, що варто зазначити, це лояльне ціноутворення на відпочинок, період з 10 по 20 число є найбільш доступним у фінансовому плані. Море тримає 22-градусну температуру, а повітря гріється до 25. До вечора стовпчик термометра опускається в середньому до 15 градусів тепла. При такій температурі можна вільно купатися, та й засмага гарантована. Вам не доведеться стикатися з проблемами бронювання номерів, відсутністю місця біля басейну або переповненим пляжем, оскільки туристів в цьому місяці приїжджає не дуже багато.

Лютий

У лютому розцінки на відпочинок трохи підвищуються, а на вулиці стає більш холодно. 8-15 градусів тепла – це все, на що можуть розраховувати відпочиваючі. Це відмінно підходить для екскурсій і СПА, але не камфортно для відпочинку на узбережжі. Температура води, відповідно, також значно опускається. У першій половині лютого готелі можуть бути заповнені мусульманами, оскільки в ці дні вони відпочивають, здійснюючи паломництво в Мекку, а потім роз’їжджаючись по курортам.

відпочинок у Єгипті
новий рік у Єгипті
верблюди в Єгипті

Березень

У березні погода в Єгипті примхлива, але поступово температура починає зростати разом з цінами на відпочинок. Не найкращий період — останні два тижні – в цей час спостерігаються вітри і піщані бурі. Охолоджена в морі вода в цьому місяці ще не встигає прогрітися, але дні вже теплі і приємні. На 8 березня і ще тиждень після нього сума грошей, витрачених на відпочинок, буде більшою, ніж до кінця місяця.

Квітень

Єгипетська погода до квітня місяця остаточно вирівнюється і стає досить тепло для повноцінного морського відпочинку. Тридцятиградусна температура швидко прогріває воду і на курорти починають з’їжджатися європейці. У зв’язку з цим готелі отримують нормальне завантаження і на довгий час забувають про знижки та акції. Ціни формуються «по повній», але й сезон тому сприяє.

відпустку в Єгипті
екскурсії на яхті, Єгипет
пам'ятки Єгипту

Травень

Єгипет, погода якого розквітає саме до травня, стає ідеальним місцем для того, щоб відзначити травневі свята. Українські свята в цьому місяці якраз збігаються з канікулами у арабів і попит на готелі неухильно зростає. Ціни на відпочинок часом зашкалюють і піднімаються навіть вище, ніж у переддень Нового Року. Розраховувати на гарячі путівки безглуздо, якщо ви хочете провести відпочинок в нормальному готелі, бронювати місця доведеться завчасно. Після святкових днів ціноутворення нормалізується, до того ж, свій сезон відкриває Туреччина і Єгипту доводиться конкурувати.

Червень

Червень в Єгипті – це просто парад низьких і привабливих цін. В той час, як тут панує літня спека, свої курорти починають відкривати Середземноморські країни і туристи прагнуть поїхати туди. Найбільш низька вартість на відпочинок в Єгипті в цьому місяці припадає на 20-ті числа.

Відео — Дайвінг в Єгипті на Червоному морі

Липень і Серпень

Обидва ці місяці в туристичному ракурсі можна об’єднати між собою, оскільки саме вони припадають на найгарячіший в прямому і переносному сенсі сезон – час відпусток. В цей період на території Єгипту стоїть неймовірна спека, і туристам доводиться приймати необхідні заходи – засмагати тільки вранці і в післяобідній час, і без потреби не позбавляти себе кондиціонера. Далеко не найкращий час для екскурсій, але для пляжного відпочинку саме те, що потрібно. Буквально всі готелі в даному періоді мають попит, а самі туристи приїжджають сюди відпочити в середньому на 10-15 днів. Серед клієнтів на курортах, як араби, так і європейці.

Вересень

У вересні єгипетські береги ще тримають спеку, але стає вже більш стерпно. Вода дуже тепла, як і температура повітря увечері. Ціни злегка знижуються, а в готелях можна спостерігати вже не таку велику кількість туристів. У вересні в Єгипті практично ніколи не буває вітрів. В той час, як Туреччина сильно піднімає свої розцінки, Єгипет знижує їх на початку місяця і злегка підвищує в кінці.

розваги в Єгипті
дайвінг на Червонім морі
відпочинок з дітьми в Єгипті

Жовтень

Ціни в жовтні ростуть кожного тижня, і не дивно, адже це найкраще, найбільш комфортний в розрізі погодних умов час для місцевих курортів. Жовтень вважається найкращим місяцем, і серед досвідчених туристів користується величезною популярністю.

Листопад

У листопаді в Єгипет вирушають всі, хто за рік не встиг як слід відпочити. Альтернативи залишається не багато, адже курорти Середземномор’я до цього часу закриваються. На місцевих узбережжях тримається 30-градусна температура повітря і 26-градусна температура води. Перший тиждень листопада відзначається високими цінами, а в готелях безліч сімейних пар, відпочиваючих з дітьми, адже в цю пору наступають дитячі канікули. Серед курортів найбільш високим попитом користується Хургада, тут відмінні піщані пляжі. Після першого тижня ціни фіксуються і тримаються до кінця місяця на середньому рівні. На курортах можна зустріти безліч арабів, вони з’їжджаються сюди після закінчення суворого посту Рамадану. Можуть відбуватися інциденти з готелями, оскільки в першу чергу вони розселяють арабів, і лише потім європейців.

Різдво в Єгипті
готелі Єгипту
розваги в Єгипті

Грудень

У грудні погода в Єгипті помірна, як і властиво періоду міжсезоння. Ціни значно падають, а готелі порожніють. Температура повітря вдень сягає 28 градусів, а море ще не встигає охолонути. Якщо ви збираєтеся відвідати Єгипет взимку, серед зимових місяців якраз варто віддати перевагу грудню. Готелі починають заповнюватися до 20 числа, коли у європейців настає Різдво, потім сюди з’їжджаються і українці, щоб відзначити своє Різдво і Новий Рік.

Курорти Єгипту на мапі

курорти Єгипту, карта

В якій би місяць ви не прилетіли в Єгипет, ви залишитеся задоволені. Деякі місяці переважніше обирати для екскурсій, розваг та ознайомлення з країною, в інший час вам припаде до душі пляжний відпочинок. Місцеві курорти підходять для туризму протягом всього року!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber