02/05/2018

Севілья: що подивитися в чарівній столиці Андалусії

Севілья ловить повільні ритми, і, розбившись о кам’яні межі, звиваються вони, як лабіринти, як лози на багатті.

Федеріко Гарсіа Лорка

Справді, чудове місце — жарке, сонячне, древнє і романтичне. Той, хто хоч раз пізнав, що таке Севілья, дізнався, яка Іспанія. Відпочинок у Севільї передбачає полуденні променади, поїздки на пляжі, безліч музеїв та фотосесії біля старовинних стін міста. Ласкаво просимо на південь Іспанії в гостинну Андалусію!

Севілья – південне місто Іспанії

Севілья – південне місто ІспаніїВажко зменшити красу і значущість Севільї як туристичного міста. Тут кожен другий провулок зберігає в собі архітектурне минуле країни, а неймовірна кількість музеїв та екскурсійних турів заповнюють розпорядок дня від світанку до заходу.

Найкращий час для відвідування – весна і оксамитовий осінній сезон. Комфортні кліматичні умови, не занадто висока температура повітря в поєднанні з цікавою програмою зроблять вашу відпустку незабутньою. У літню відпустку Севілья не дуже комфортна для людей, які не переносять спеку тому, що моря або затоки поблизу немає, ховатися від палючого сонця доведеться в тіні цитрусових дерев.

Як дістатися до Севільї

Metropol ParasolПотрапити до Севільї прямими рейсами з України не вдасться. Потрібно летіти з пересадками – Рим, Лісабон, Краків, Мілан, Барселона. Будь-який з цих пунктів пересадки у вашому розпорядженні. Вартість квитка стартує від 9 000 гривень з людини.

Альтернативний варіант – ви можете долетіти з Києва до Мадрида, а далі доїхати до Севільї на поїзді. Вартість квитка складає всього 80 євро, і за 2,5 години ви дістанетеся до залізничного вокзалу Санта Хуста. Звідти на таксі або на громадському транспорті всього 5-7 хвилин – і ви в центрі Севільї.

З аеропорту Сан-Пабло до центру Севільї ви зможете доїхати на автобусі або таксі. Вартість автобуса – 4 євро, таксі обійдеться від 20 до 30 євро.

Севілья і її визначні пам’ятки

Севілья так прекрасна, що подивитися тут хочеться все і відразу. У буквальному сенсі очі розбігаються при в’їзді в центр міста. Хоча, навіть околиці часом зачаровують і захоплюють.

Як і в багатьох туристичних містах, в Севільї центр обладнаний для гостей із закордону. Тут основний кістяк визначних пам’яток, кафе і готелів. Варто зробити крок з центру – ви в оточенні самобутніх місцевих. Будинки і ресторанчики тут також прекрасні, але не такі нудотні, можна сказати, що вони справжні. Якщо бути уважним, то на стінах деяких будинків і веранд можна побачити старовинні фрески і різьблені вставки. Їх місцеві жителі зберігають і шанують як данину історичному минулому.

Севілья

Саме в Севільї знаходиться найбільший готичний собор світу – Марія-де-ла-Седе. Його архітектурні форми нагадують змішання готичних замків з легким східним відлунням. Жовтувата цегла і округлі склепіння схожі на східні мечеті. Це не дивно, бо до заснування собору в 1248 році тут височіла саме мечеть. Побудований ще у 15 столітті, він зберігає в своїх стінах купу секретів, таємниць і скарбів. Подейкують навіть, що в глибині собору лежать останки легендарного мандрівника і мореплавця Христофора Колумба. Поруч з собором височить дзвіниця Хіральда — 114-метрова споруда з 22 дзвонами і вигадливою внутрішньою конструкцією.

Є і свій алькасар у місті Севілья. Алькасар — це палац в Іспанії, побудований в період правління арабів, переважно у мавританському стилі. Так ось Севільський алькасар входить до переліку Всесвітньої спадщини і був побудований в стилі мудехар. Довгі століття тут жили іспанські королі, сьогодні королівська сім’я користується верхніми покоями. Потрапити в алькасар можна за 10 євро щодня.

Севілья Алькасар
собор світу – Марія-де-ла-Седе
Севілья

Особливо цікаво буде шанувальникам Гри Престолів – сцени Дорна знімалися саме у дворі алькасару.

У Севільї немає свого моря або навіть заплави, але тут тече річка. На березі Гвадалквівір в Середньовіччі побудували Золоту вежу. Цей кам’яний масив у свій час служив притулком для тюремних ув’язнених, а потім сховищем скарбів і заощаджень портових купців.

На противагу давнині сучасні архітектори створили в центрі міста «грибне місце». Великий торговий центр, побудований повністю з дерева, вважається найбільшою будівлею в своєму роді. Metropol Parasol місцеві жителі дійсно звуть Грибами, мабуть, через зовнішню схожість. Помилувавшись і здивувавшись зовнішньому вигляду будівлі, загляньте всередину заради покупок.

Севілья

Взагалі, гуляючи Севільєю можна усюди побачити красиві будинки. У багатьох старовинних будівлях сьогодні живуть люди, розташовуються магазинчики чи муніципальні організації. Якщо немає бажання оглядати місто пішки, то можете орендувати кінну підводу. Центром міста по конкретному або вільному маршрутом провезе вас з комфортом досвідчений кучер. А якщо він попадеться дуже товариським, то краще будь-якого гіда влаштує вам екскурсії по Севільї.

Якщо ж вам хочеться послухати гіда, то відвідайте один з місцевих музеїв. Місто не таке вже й велике, але ось музеїв тут задосить. Є музей Фламенко, де гостям країни розповідають про головну хореографічну гордість міста та Іспанії в цілому. Інший цікавий варіант – Головний Архів Індії, культ Колумба і першовідкривачів в країні широко розвинений, тому не дивно, що в музеї зібрані провідні відкриття. У вітринах зберігаються давні свідоцтва, замальовки і карти середньовічних і наступних відкриттів великого світу. Крім цього, може бути цікавий Археологічний Музей, який докладно розповість вам про історію цього чудового міста.

Палац Сан-Тельмо
Севілья
Севілья

Невеликий лайфхак: якщо ви маєте намір відвідувати музеї Севільї, то рекомендуємо придбати Sevilla Card. Ця карта дозволяє відвідувати всі місцеві музеї. Також, в якості приємного бонусу, дає право безкоштовного проїзду в громадському транспорті. Вартість карти – 53 євро, що істотно дешевше, ніж багаторазові поїздки на автобусі і всі квитки на цікаві експозиції.

Пляжі Севільї

Пляжі СевільїЯк вже не раз було сказано, Севілья не пропонує гостям пляжі – тут просто немає моря. Є річка, в якій місцеві та деякі зневірені влітку туристи все ж купаються. Але думка ця не найкраща, тож, якщо, перебуваючи в місті, ви хочете освіжитися, то доведеться виїхати за межі.

Найближчий варіант – узбережжя Уельви, неподалік від Національного парку Доньяна. Можна взяти в оренду автомобіль і відправитися назустріч морським пригодам. Формально місцеві навіть називають цей пляж офіційно Севільським.

Як альтернатива – узбережжя Кадіса — курортний регіон недалеко від Севільї, який пропонує мінімум три найбільших пляжі. Зокрема, мова йде про Чипіоне, Санлукар-де-Баррамеде та Ель-Пуерто-де-Санта-Марія. Віддаленість цих пляжів від міста – близько 100 кілометрів. Всі вони чисті, облагороджені, з розвиненою туристичною інфраструктурою.

Шопінг у Севільї

Cerámica Santa Ana, старовинний магазинОкрім Metropol Parasol, Севілья пропонує й інший шопінг. Тут дуже цінують вироби ручної роботи, з природних матеріалів, наприклад, можна прикупити на пам’ять керамічну фігурку або навіть посуд. Якщо вам цікаві такі покупки, то сміливо вирушайте в Триану, через міст від Старого міста. Головна тутешня гордість — Cerámica Santa Ana, старовинний магазин з широким асортиментом.

Ще хороший варіант покупок – плаття або віяло для фламенко. Раптом ви, натхненні відвідуванням музею або просто ввечері після келиха вина, захочете потанцювати. З іншого боку, саме атрибутика фламенко може стати найвдалішим сувеніром з Іспанії. У такому випадку, відвідайте магазинчик Juan Foronda, де майже вся продукція знову ж ручної роботи.

Багато модниць їдуть до Іспанії, щоб прикупити модного брендового одягу. Справедливості заради відзначимо, що з Севільєю це не найкраща ідея. Ціни на брендові речі тут вище, ніж навіть у деяких магазинах столиці. Якщо ви все ж хочете поєднати цей чудовий відпочинок з шопінгом в бутиках, то приїжджайте сюди в серпні. У цей період відбуваються великі розпродажі та знижки.

Готелі та ресторани Севільї

Іспанська кухня така ж експресивна і гаряча, як і самі іспанці. А ще місцеві ресторанчики максимально атмосферні та автентичні. Неподалік від Золотої вежі є цілий перелік тапас-барів. Це формат невеликих закусочних, з хорошим алкоголем та закускою з сиру і морепродуктів. Головна особливість – це вечірні посиденьки на терасі, під звуки фламенко. Найвдаліший район для таких вечорів розташований у Триані.

Домашня кухня, змішана з барною культурою, добре представлена в закладі Bar Alfalfa. Тут готують неймовірні печені баклажани і домашній козячий сир. Велике меню з копченостями, овочами і фруктами, а також незабутніми за смаком брускетами. У число гідних уваги барів можна включити El Garlochi, Pura Vida і El Rinconcillo — найстаровинніший бар міста.

Панорама Севільї

Для шанувальників високої кухні добре підійде ресторан Mariatrifulca. Він знаходиться також у Триані, неподалік від Севільського собору, на березі річки. Звідси відкривається захопливий вид на околиці, а офіціанти за вашим бажанням приносять витончені страви з морепродуктів. Попри те, що це один з кращих ресторанів міста, ціни тут досить прийнятні.

Для довідки: середній чек за вечерю вам вийде приблизно в 30-40 євро з людини. Перекус з легким салатом і брускетами може вийти до 20 євро. Чашка кави коштує приблизно 2 євро. Також врахуйте, що іспанці глибоко цінують сієсту, тому режим дня у них злегка зміщується. Обід настає приблизно о 2 годині дня, а вечерю у багатьох ресторанах подають з 8-9 вечора.

Найпривабливіший район для поселення в Севільї – неподалік від кафедрального собору. Це дійсно туристичний регіон, але разом з цим тут досить тихо і спокійно. Всі головні принади міста в пішій доступності, так само як і заклади, музеї та сувенірні крамнички. Саме тут і знаходиться головний масив готелів, і навіть хостелів.

Інший схожий варіант – квартал Санта-Крус. Він тихіший, готелі тут часто дизайнерські, з висококласним обслуговуванням. Тому не дивно, що і ціни на проживання значно вище, ніж в інших районах. Хоча зазначимо, що номери часто менші за площею, ніж у центрі. Дивна закономірність для розуміння європейського туриста. Але про це потрібно пам’ятати, бронюючи житло.

Відео — Огляд Севільї

У число найпопулярніших готелів входять: The Corner House, Corral del Rey, Hostel Trotamundos і, звичайно ж, Hotel NH Sevilla Plaza de Armas. Вартість проживання коливається від 20 євро (хостели) до 200 євро на добу.

Іспанія пропонує цікаві місця навіть у невеликих містах як Севілья. Приїжджати сюди потрібно виключно з метою відпочити, розслабитися і перейнятися іспанською атмосферою, місцевим колоритом, кухнею і, звичайно ж сонцем. Нехай путівник по Севільї буде вам корисний в цій незвичайній відпустці!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber