11/06/2018

Території, над якими не літають літаки

Є безліч програм, які надають можливість пасажирам подивитися політ літака в онлайн режимі. Вони пропонують відстежити не тільки початкову та кінцеву точки, але й проміжний маршрут. Саме в таких програмах видно, що над деякими територіями немає жодного літака. Попри те, що для перельотів відкритий весь світ, є регіони, які літаки обходять стороною.

Синайський півострів

Синайський півострів
Досить популярний туристичний напрямок, що приймає щорічно тисячі гостей з усього світу. Зокрема, Шарм-ель-Шейх знаходиться саме на цій території. Попри те, що це популярний курорт, деякі великі авіакомпанії бояться здійснювати перельоти над Синайським півостровом. Причина тому – військові конфлікти в Єгипті, в результаті яких у регіоні досі іноді діють терористичні організації.

Ємен

Абсолютно непопулярне і навіть нерекомендований до відвідування туристичний напрямок. Багато перевізників радять летіти «в обхід» цих земель. Головна причина тому – терористи. Досить велика кількість угруповань, що ведуть постійні бої як з представниками держави, так і з конкуруючими бандами. Частина з них підтримується відомими світовими терористичними організаціями, що взагалі дає їм карт-бланш. Для уникнення ексцесів авіакомпанії не прокладають повітряні шляхи через цю місцевість.

Північ Іраку і Сирія

Все світове товариство чуло про тривалі воєнні конфлікти на цих територіях. Після того, як в Сирії почалася громадянська війна, ряд авіакомпаній обмежив перельоти над їх територією. Остаточно світова карта польотів змінилася після того, як терористична організація «Ісламська держава Іраку і Леванту» взяла під контроль ці землі.

Архіпелаг Сенкаку, Східно-Китайське море

Ці території Китай вважає своїми, але світова спільнота не погодилась з таким рішенням. Формально ця місцевість контролюється японською владою, а рішення Китаю сприйняли як метод штучного розпалювання конфлікту. Китайські авіакомпанії обмежили перельоти над цією територією з 2013 року. Також ряд великих перевізників з обережністю перетинають цю територію.

Сомалі

Ще одна місцевість на планеті, яка схильна до тривалих військових конфліктів. У 90-х роках минулого століття, після громадянської війни, Сомалі розкололася на незалежні державні утворення, але миром це рішення не завершилося. Нині тут проходять атаки терористичних угруповань, конфлікти зачіпають місцеве населення і туристів. Численні свідоцтва про захоплення мирних жителів сомалійськими піратами і бойовиками підтверджують небезпеку, що витікає з цих просторів. Вогнева міць і агресивні настрої стають причиною того, що карта польоту літаків не охоплює маршрути над Сомалі.

Східна Україна (Донецька і Луганська області)

Літаки обмежили польоти над цією місцевістю після того, як почалася війна. Збройний конфлікт переріс у протистояння, а жертвою бойових дій в 2014 році став пасажирський літак Malaysia Airlines. Тоді борт, який курсував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий, в результаті чого загинуло майже 300 осіб. Після цього над Луганською та Донецькою областями перельоти обмежені.

Тибет і Гімалаї

Переліт над цими землями обмежений зовсім не через військові конфлікти. Тут заборона польотів пов’язана з природними, а саме геологічними факторами. Річ у тому, що висота гір занадто велика, тому збільшуються шанси потрапити в серйозні зони турбулентності. Також у разі розгерметизації, на борту літака кисню вистачає тільки на 20 хв, щоб пілот міг за цей час знизитися на висоту до 3000 метрів, а у Гімалаях це просто неможливо. Якщо знадобиться аварійна посадка, то через висоту гір і їх величезну площу, посадити літак буде дуже складно. Заради безпеки пасажирів, летять не через Гімалаї, а облітають їх з південної індійської сторони.

Північ Ефіопії

Історичні події і військові проблеми постійно стають причиною скасування багатьох рейсів. Громадянська війна, яка була на цій території майже чверть століття тому, досі негативно впливає на прокладання авіамаршрутів. Попри те, що військовий конфлікт вже давно вичерпано, навіть утворена нова держава Еритрея, авіаперевізники усе ще з побоюванням направляють сюди свої літаки. Мінімальна зміна настроїв і найменший конфлікт призводять до того, що великі компанії скасовують свої рейси над північчю Ефіопії.

Лівія

У 2011 році почалася громадянська війна, яка стала причиною ряду обмежень в ім’я безпеки світового співтовариства. Над територією збройних конфліктів були обмежені польоти пасажирських літаків. Досить високий рівень озброєння країни став причиною страху, що літаки можу бути збиті, тому пролітати над Лівією, тим більше відвідувати її не рекомендується.

Високий рівень безпеки в цивільній авіації змушує будувати повітряні траси з великою обережністю, уникаючи небезпечних територій, адже простіше витратити більше палива і часу, ніж наразити на небезпеку пасажирів.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber