24/06/2016

Венесуела — маленька американська «Венеція»

Венесуела являє собою ту малочисленну частину країн світу, де температура протягом року істотно не змінюється. Хіба це не причина вирушати на відпочинок до цієї країни тоді, коли натовпи туристів не настільки щільно заповнюють пляжі і оббивають пороги посольств, прагнучи отримати візу?

відпочинок у Венесуелі
тури в Південну Америку
види Венесуели

Що стосується візи, то для громадян України отримання даного дозволу для в’їзду на територію Венесуели — обов’язкова умова. Відповідно встановлених в країні законів, віза видається на термін до 90 днів. Деякі труднощі викликає той факт, що українцям оформити папери можна тільки у московському посольстві Венесуели. Президент Венесуели впевнений, що кількість офіційних представництв держави має бути оптимізована таким чином.

Посольство Боліваріанської Республіки Венесуела в Москві

Немає прямого рейсу з України до Венесуели. Але оскільки цей напрям користується незмінною популярністю серед європейців, пропонуються перельоти з пересадкою в Мадриді, Франкфурті або Парижі.

венесуельський болівар
валюта Венесуели
банкноти у Венесуелі

Валютою країни ще з 1897 року є Венесуельський болівар. Але тим, хто не встиг обміняти долари на ці гроші, турбуватись не варто. Заповзятливі південноамериканці подбали про кількість обмінних пунктів. Мандрівникам варто лише враховувати, що найбільш вигідний курс надається в офіційних банківських установах, а розрахунок ведеться таким чином, що за 1 болівар ви отримаєте 4,5 долари.

Де знаходиться Венесуела?

Країна розташована в північній частині Південної Америки. Серед «бувалих» Венесуелу часто називають маленькою Венецією, але не через велику кількість водних каналів, а тому що так перекладається назва країни, заснованої ще конкістадорами.

Каракас, Венесуела
жителі Каракаса
гірські ландшафти Каракаса

Столиця Венесуели — латиноамериканське місто Каракас, котре славиться швидше рівнем злочинності, ніж великою кількістю туристів. Тому найбільшу цінність для подорожуючих представляє курортний острів Маргарита, розташований на південь від столиці.

Відео — Вражаюча екскурсія по Каракасу (Венесуела)

Клімат Венесуели

Досвідчені мандрівники запевняють, що найкращий час для візиту припадає на період з листопада по травень, оскільки у цей час закінчується сухий сезон. Водоспади і пам’ятки виглядають набагато привабливіше в очах туристів в даний сезон.

спекотні узбережжя Венесуели
клімат у Венесуелі
природа Венесуели

Температурний режим у Венесуелі досить стабільний. Середній показник досягає 27-28 градусів. А це найбільш сприятливе середовище для людини. Клімат субекваторіальний, у період з листопада по червень трапляються сезони дощів, проте тривалість і інтенсивність опадів не впливає на загальне враження.

Життя та відпочинок у Венесуелі

На відміну від клімату, темп життя в різних частинах країни не однаковий. На території держави постійно проживає близько 30 мільйонів чоловік. Велика частина населення — законні громадяни, котрі проживають у великих містах, де немає проблем з пошуком роботи. Тут потрібні і вантажники, і чиновники в посольстві, загалом, професії різномасті і під будь-які спеціалізації.

мегаполіси Південної Америки
Венесуельська архітектура
великі міста Венесуели

Для українців інтерес представляє, в першу чергу, дешевизна відпочинку. Щоб працювати на території країни, нашим співвітчизникам необхідні спеціальні дозволи, видані органами влади Венесуели. Але їх отримання — тривалий і мало виправданий процес, оскільки оплата праці в країнах Південної Америки мізерна. Але не варто забувати і про те, що населення Венесуели зростає щорічно, роблячи великі міста «мішенню інвесторів». А це позитивно впливає на інвестиційний потенціал країни в очах українців та інших іноземців.

туризм у Венесуелі
розваги у Венесуелі
туристичні будні у Венесуелі

З відпочинком все набагато приємніше. Ціни потішать кожного туриста, без винятку. Тим, хто проведе відпустку в багатонаселеному місті, рекомендуємо орендувати автомобіль, оскільки ціни на бензин у Венесуелі — нижче нікуди. А ось оплата послуг таксистів не порадує тих, хто любить подорожувати у вечірні години, оскільки тарифи з настанням 20:00 збільшуються у два, а подекуди й в три рази.

Відео — Неймовірний політ на літаку – водоспад Анхель у всій красі!

Основні пам’ятки

  • Меріда — найпопулярніше туристичне місто Венесуели. Дивним чином у ньому поєднуються і масштабність латиноамериканських міст, і спокійний плин життя маленьких провінцій. Найбільшу цінність цього місця становить початкова точка відліку більшості пішохідних маршрутів.
  • Роріамірове Плато, яке вважалося індіанцями «єдино вірним центром Землі», не менш привабливе для туристів. На його простори з’їжджаються поціновувачі дикої природи з усіх куточків світу, а також паломники і прихильники індійської філософії, щоб власними очима побачити те, з чого починалася історія в літописах предків.
  • Будь-хто з мандрівників впевнено скаже вам, що не меншу цінність являють собою водоспади, розташовані неподалік від Меріди. Четвірка живописних творінь природи оточує місто з усіх боків не тільки вируючими потоками води, що спускаються з небес, але і піщаними пляжами біля їх витоків.
Плато Рораима
Меріда (Венесуела)
водоспади у Венесуелі

Але це далеко не всі визначні пам’ятки країни. Печери, гірські масиви, вируючі водоспади і гірські плато – доповнюють перелік багатств Венесуели. Велику кількість туристів збирають біля своїх берегів і ріки Венесуели, наповнені крокодилами і вкриті дивовижними рослинами.

Готелі Венесуели

Найпоширенішими і найвигіднішими можна сміливо назвати пропозиції для відпочинку на острові Маргарита у Венесуелі. Пропонуємо ознайомитися з трійкою готелів, котрі отримали вищу оцінку відпочиваючих.

Hesperia Isla Margarita 4*

готелі Венесуели
пляжний відпочинок
Hesperia Isla Margarita 4*, Венесуела

Готель, розташований на першій лінії, фактично на пляжі. Відпочинок обіцяє бути захоплюючим і різноманітним. Велику увагу в готелі приділяють харчуванню. Страви готуються кращими кухарями Південної Америки.

Dunes Hotel & Beach Resort 4*

готель Dunes Hotel & Beach Resort
відпочинок в готелі Dunes Hotel & Beach Resort
готель Dunes Hotel & Beach Resort 4*, Венесуела

На відміну від попереднього готелю, в цьому оазисі основний ухил робиться на Spa-процедури, відновлення організму, поліпшення стану відвідувача. Гості Dunes Hotel & Beach Resort 4* відзначають високу кваліфікацію фахівців і рекомендують відвідати масажні кабінети.

Best Western Hotel Plaza Real 4*

готель Best Western Hotel Plaza Real 4*
номер готелю Best Western Hotel Plaza Real 4*
відпочинок в готелі Best Western Hotel Plaza Real 4*, Венесуела

Готель, розташований на околиці Каракаса, зовсім не вважається віддаленим. Туристи мріють потрапити у затишні номери саме цього готелю, створені за кресленнями відомих латиноамериканських архітекторів.

Тури і екскурсії до Венесуели складаються з урахуванням потреб і бажань туриста. Завдяки цьому, на вибір готелю впливає близькість від місць, відвідування яких планується протягом поїздки.

Харчування

Кухня країни багата і різнопланова. Тому відійти від звичного плану харчування буде нескладно навіть найвибагливішому гурману. Велика кількість морепродуктів, свіжих фруктів і першокласних кухарів перетворюють будь-який прийом їжі на пригоду, заздалегідь приречену на успіх.

національна кухня Венесуели
традиційні венесуельські страви
їжа в Венесуелі

Каракас недаремно називають центром сучасної гастрономії Південної Америки, адже тут розташована значна кількість ресторанів, кафе і пабів. Різноманітність меню і рівень сервісу — те, чим відомий кожен з них. Тому ви можете сміливо відвідати ресторан, котрий користується попитом у місцевих жителів.

Особливості Венесуели

Крім захоплюючого відпочинку, у Венесуелі на вас чекає не менш приємний шопінг. Те ж золото Венесуели відоме відмінною якістю, але коштує в рази дешевше, ніж в інших країнах. Зацікавленість туристів викликають і тварини, які проживають на території країни. Практично всі захоплюються красою дикої кішки (оцелота), уявляючи собі її в якості домашнього улюбленця. А при великому бажанні зробити таке придбання, навіть не грає ролі скільки коштує оцелот. Не дивуйтеся потім, якщо вам привезуть і такий «живий сувенір» з далекої південноамериканської країни.

тваринний світ Венесуели
Венесуела, золото
оцелот - дика венесуельська кішка

Чоловіки, котрі побували у Венесуелі, відзначають красу тутешніх жінок, проте цей факт вже давно ні в кого не викликає сумніву. Представниці цієї спекотної країни протягом багатьох років виборюють почесні звання перших красунь Америки і всього світу. Як раз зі сприйняттям жіночої краси і пов’язаний той факт, що на території Венесуели активно практикують пластичні хірурги, готові задовольнити бажання навіть найвибагливіших клієнток.

міс Венесуела
латиноамериканки
дівчата у Венесуелі

Жителі Венесуели дуже розвинені, всупереч міфу, що рівень грамотності в країні невеликий. Навпаки, громадяни цікавляться подіями, що відбуваються у світі, місцеві друковані видання виходять щодня, а на вулицях ви зустрінете латиноамериканців, котрі вживають газовану воду (яку мешканці Венесуели п’ють цілий день) і поволі гортає газету.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber