02/09/2016

Як іммігрувати в США? Всі можливі способи і шляхи еміграції

Незалежно від становища людини в суспільстві, кожен замислюється про можливості пожити в іншій країні. Ідея тимчасового перебування змінюється імміграційними намірами, а однією з найкращих країн для реалізації задуманого є Сполучені Штати Америки.

іммігрувати в США
легально іммігрувати в США

Причини, за якими люди приймають рішення покинути власну країну, різняться в кожній родині. Однак еміграція тісно пов’язана зі змінами в особистому житті, роботі або можливості освіти.

Імміграція в США — трудомісткий процес, тривалість якого тісно пов’язана з причинами переїзду. Є ті, для кого процедура зміни країни дещо спрощено:

  • якщо є близькі родичі, які є громадянами або резидентами США;
  • кадровий склад керівників і директорів американських дочірніх фірм;
  • люди, які зробили внесок у розвиток культури, науки та спорту США;
  • особи, зацікавлені інвестувати в економіку США.

Останній з перерахованих варіантів має назву «бізнес-імміграція». Це процес, в результаті якого іммігрант отримує право проживати на території США, а також дозвіл вести власний бізнес або брати участь у фінансуванні американських компаній шляхом інвестицій.

бізнес-імміграція в США

Закономірне питання про те, якою ж сумою треба володіти перед тим, як почати процес переїзду. Однозначно відповісти на нього неможливо, оскільки отримання конкретного типу візи пов’язано з подальшими намірами заявника і умов, які сприяють роботі за кордоном.

Відео — Як іммігрувати в США офіційно?

Існує 6 типів імміграції в США, які тісно пов’язані з веденням бізнесу

Перевід співробітника. Необхідний тип візи — L1

На отримання такої візи можуть розраховувати: виконавчі директори, менеджери та фахівці великих підприємств, філія яких відкривається на території США. Директори і менеджери подають документи на візи типу L-1A, а фахівці — L-1B. Важливим є і той факт, що підходящої компанією може вважатися і створене з нуля підприємство, і викуплена американська компанія, перетворена на філію вітчизняної фірми.

віза для роботи в США
робоча віза США

По закінченню першого року перебування в країні, іммігрант може клопотати про отримання статусу резидента США.

Крім того, кожен власник подібної візи забезпечує візами членів своєї родини — дружину і дітей. Вони повинні подати заяву на отримання візи типу L-2, яка дозволяє працювати тільки в межах власного бізнесу (заснованої компанії).

імміграція з сім'єю в США

Програма імміграції EB-1

Серед тих, хто може розраховувати на участь у програмі:

  • іноземні працівники, які продемонстрували здібності у сфері науки, освіти та бізнесу;
  • наукові дослідники;
  • представники високих посад великих компаній, які здійснюють переказ своїх співробітників на територію США.
робота в США

Програма імміграції EB-2

Працівники зі здібностями у сфері культури і мистецтва можуть взяти участь в програмі імміграції EB-2. Особливістю цієї програми є ретельний добір учасників, аналіз результатів їх діяльності і прогнозування можливих досягнень на території США.

легальна робота в США

Лікарі, які досягли хороших результатів, також можуть брати участь у цій програмі в тому випадку, якщо їх мета – практика в Америці.

Програма імміграції EB-3

Дана програма розроблена для фахівців з будь-якої області. Вимоги до потенційних учасників програми:

  • вища освіта;
  • наявність великого досвіду роботи за фахом.

Відео — Подробиці отримання візи в США за програмою ЕВ-3

Програма імміграції EB-4

Програма розроблена для категорії спеціальних працівників. Учасниками програми можуть бути працівники релігійних установ, а також люди, які в минулому були працівниками державних установ США.

Інвестиційна програма EB-5

Єдиний тип програм бізнес-імміграції, за яким існує квота виданих віз, дорівнює 10 000 одиниць в рік. Для того щоб стати учасником такої програми слід виконати такі вимоги:

  • відкрити нове підприємство або купити раніше відкрите;
  • здійснювати діяльність, спрямовану на збільшення робочих місць (спочатку має бути створено щонайменше 10 робочих місць).

Відео — Умови інвестиційної програми EB-5

Для людей, які не мають відношення до жодної з зазначених вище категорій, передбачені інші способи імміграції в США.

Легальна імміграція може бути зовсім не пов’язана з робочою діяльністю. Підставою для прийняття рішення про переїзд можуть стати особисті причини, серед яких – возз’єднання сім’ї на території США.

Віза нареченого/нареченої

шлюб з громадянином США

Для отримання візи типу K-2, необхідно пройти тривалу процедуру, основні етапи якої викладено нижче.

  • Американська сторона (наречений/наречена) повинні звернутися в спеціалізований офіс USCIS, який розташований в Далласі. Метою звернення повинно стати створення петиції, яка згодом буде відправлена в посольство України.
  • На території США проводиться співбесіда з приймаючою стороною, на території України – з потенційним іммігрантом.
  • Проводиться аналіз всіх необхідних документів, в числі яких і свідоцтво про підготовку церемонії одруження, і документи, що підтверджують існування близьких відносин між заявниками протягом останніх двох років.
  • У разі схвалення петиції, потенційному іммігранту необхідно буде пройти медичне обстеження і подати в посольство США повний пакет необхідних документів. А також надати папір, що підтверджує відсутність судимості і кримінальних інцидентів з участю заявника.

Після отримання відповідного типу візи, через деякий час проживання на території США, власник візи може стати резидентом країни. Рішення про надання статусу резидента країни або ж відмову в наданні такого права приймає служба імміграції та натуралізації США.

Лотерея Грін-Кард

грін-кард в США

Ще один спосіб імміграції в США — участь у лотереї Грін-Кард. Ця лотерея припускає можливість виграти документ, який дозволяє людині, яка не є громадянином США, проживати на території Америки і легально працювати. Для участі в такому заході важливо підготувати пакет документів. Крім того, кожен учасник лотереї повинен досягти 21-річного віку.

Нелегальні способи імміграції в США

нелегальна імміграція в США

Продовження строку перебування на території США по закінченню візи

На шляху до отримання бажаного статусу резидента країни люди стикаються з труднощами, подолати які можуть тільки впевнені у необхідному результаті люди. Інші в пошуках легкого способу роблять свій вибір на користь такого методу, як нелегальна імміграція в США.

Очевидний спосіб нелегальної імміграції в США — відмова від виїзду з країни по закінченню короткострокової візи. Велика кількість людей, що незаконно перебувають на території США продовжують жити на території країни, і по закінченню термінів поїздки. Відразу ж по закінченню допустимого терміну перебування починаються проблеми, пов’язані з робочою діяльністю. Жоден роботодавець, статус якого не викликає сумнівів, не візьме на роботу людину, яка не має права перебувати на території країни, а тим більше — працювати. Жоден орендодавець не надасть квартири нелегальному іммігранту, тому що відповідальність за таку діяльність лягає на плечі власника житла.

нелегальна імміграція в США
нелегальний іммігрант

Мінімальне покарання, якому буде підданий нелегал у разі, якщо владі стане відомо – депортація з території Сполучених Штатів Америки. Також траплялися випадки притягнення до кримінальної відповідальності.

Підробка документів

Альтернативний нелегальний спосіб імміграції — підробка документів і надання свідомо неправдивої інформації в посольство США, розташоване на території країни проживання заявника. Мінімальне покарання, яке загрожує в цьому випадку — відмова у наданні візи. Однак, найчастіше заявники, які надали в посольство США неправдиву інформацію, назавжди позбавляються права одержання будь-якого типу візи в Америку.

Відео — Причини не переїжджати в США

Щоб самостійно розібратися в принципах імміграційної політики США і чітко відповісти на питання: «Що потрібно для імміграції в США?», необхідно визначитися з метою переїзду і подальшими планами на життя в новій державі. Тільки після того, як документи будуть готові, а програма імміграції буде обрана вірно, у кожного потенційного іммігранта з’явиться шанс добитися результату і отримати довгоочікуваний квиток у нове життя.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber