02/09/2016

Як іммігрувати в США? Всі можливі способи і шляхи еміграції

Незалежно від становища людини в суспільстві, кожен замислюється про можливості пожити в іншій країні. Ідея тимчасового перебування змінюється імміграційними намірами, а однією з найкращих країн для реалізації задуманого є Сполучені Штати Америки.

іммігрувати в США
легально іммігрувати в США

Причини, за якими люди приймають рішення покинути власну країну, різняться в кожній родині. Однак еміграція тісно пов’язана зі змінами в особистому житті, роботі або можливості освіти.

Імміграція в США — трудомісткий процес, тривалість якого тісно пов’язана з причинами переїзду. Є ті, для кого процедура зміни країни дещо спрощено:

  • якщо є близькі родичі, які є громадянами або резидентами США;
  • кадровий склад керівників і директорів американських дочірніх фірм;
  • люди, які зробили внесок у розвиток культури, науки та спорту США;
  • особи, зацікавлені інвестувати в економіку США.

Останній з перерахованих варіантів має назву «бізнес-імміграція». Це процес, в результаті якого іммігрант отримує право проживати на території США, а також дозвіл вести власний бізнес або брати участь у фінансуванні американських компаній шляхом інвестицій.

бізнес-імміграція в США

Закономірне питання про те, якою ж сумою треба володіти перед тим, як почати процес переїзду. Однозначно відповісти на нього неможливо, оскільки отримання конкретного типу візи пов’язано з подальшими намірами заявника і умов, які сприяють роботі за кордоном.

Відео — Як іммігрувати в США офіційно?

Існує 6 типів імміграції в США, які тісно пов’язані з веденням бізнесу

Перевід співробітника. Необхідний тип візи — L1

На отримання такої візи можуть розраховувати: виконавчі директори, менеджери та фахівці великих підприємств, філія яких відкривається на території США. Директори і менеджери подають документи на візи типу L-1A, а фахівці — L-1B. Важливим є і той факт, що підходящої компанією може вважатися і створене з нуля підприємство, і викуплена американська компанія, перетворена на філію вітчизняної фірми.

віза для роботи в США
робоча віза США

По закінченню першого року перебування в країні, іммігрант може клопотати про отримання статусу резидента США.

Крім того, кожен власник подібної візи забезпечує візами членів своєї родини — дружину і дітей. Вони повинні подати заяву на отримання візи типу L-2, яка дозволяє працювати тільки в межах власного бізнесу (заснованої компанії).

імміграція з сім'єю в США

Програма імміграції EB-1

Серед тих, хто може розраховувати на участь у програмі:

  • іноземні працівники, які продемонстрували здібності у сфері науки, освіти та бізнесу;
  • наукові дослідники;
  • представники високих посад великих компаній, які здійснюють переказ своїх співробітників на територію США.
робота в США

Програма імміграції EB-2

Працівники зі здібностями у сфері культури і мистецтва можуть взяти участь в програмі імміграції EB-2. Особливістю цієї програми є ретельний добір учасників, аналіз результатів їх діяльності і прогнозування можливих досягнень на території США.

легальна робота в США

Лікарі, які досягли хороших результатів, також можуть брати участь у цій програмі в тому випадку, якщо їх мета – практика в Америці.

Програма імміграції EB-3

Дана програма розроблена для фахівців з будь-якої області. Вимоги до потенційних учасників програми:

  • вища освіта;
  • наявність великого досвіду роботи за фахом.

Відео — Подробиці отримання візи в США за програмою ЕВ-3

Програма імміграції EB-4

Програма розроблена для категорії спеціальних працівників. Учасниками програми можуть бути працівники релігійних установ, а також люди, які в минулому були працівниками державних установ США.

Інвестиційна програма EB-5

Єдиний тип програм бізнес-імміграції, за яким існує квота виданих віз, дорівнює 10 000 одиниць в рік. Для того щоб стати учасником такої програми слід виконати такі вимоги:

  • відкрити нове підприємство або купити раніше відкрите;
  • здійснювати діяльність, спрямовану на збільшення робочих місць (спочатку має бути створено щонайменше 10 робочих місць).

Відео — Умови інвестиційної програми EB-5

Для людей, які не мають відношення до жодної з зазначених вище категорій, передбачені інші способи імміграції в США.

Легальна імміграція може бути зовсім не пов’язана з робочою діяльністю. Підставою для прийняття рішення про переїзд можуть стати особисті причини, серед яких – возз’єднання сім’ї на території США.

Віза нареченого/нареченої

шлюб з громадянином США

Для отримання візи типу K-2, необхідно пройти тривалу процедуру, основні етапи якої викладено нижче.

  • Американська сторона (наречений/наречена) повинні звернутися в спеціалізований офіс USCIS, який розташований в Далласі. Метою звернення повинно стати створення петиції, яка згодом буде відправлена в посольство України.
  • На території США проводиться співбесіда з приймаючою стороною, на території України – з потенційним іммігрантом.
  • Проводиться аналіз всіх необхідних документів, в числі яких і свідоцтво про підготовку церемонії одруження, і документи, що підтверджують існування близьких відносин між заявниками протягом останніх двох років.
  • У разі схвалення петиції, потенційному іммігранту необхідно буде пройти медичне обстеження і подати в посольство США повний пакет необхідних документів. А також надати папір, що підтверджує відсутність судимості і кримінальних інцидентів з участю заявника.

Після отримання відповідного типу візи, через деякий час проживання на території США, власник візи може стати резидентом країни. Рішення про надання статусу резидента країни або ж відмову в наданні такого права приймає служба імміграції та натуралізації США.

Лотерея Грін-Кард

грін-кард в США

Ще один спосіб імміграції в США — участь у лотереї Грін-Кард. Ця лотерея припускає можливість виграти документ, який дозволяє людині, яка не є громадянином США, проживати на території Америки і легально працювати. Для участі в такому заході важливо підготувати пакет документів. Крім того, кожен учасник лотереї повинен досягти 21-річного віку.

Нелегальні способи імміграції в США

нелегальна імміграція в США

Продовження строку перебування на території США по закінченню візи

На шляху до отримання бажаного статусу резидента країни люди стикаються з труднощами, подолати які можуть тільки впевнені у необхідному результаті люди. Інші в пошуках легкого способу роблять свій вибір на користь такого методу, як нелегальна імміграція в США.

Очевидний спосіб нелегальної імміграції в США — відмова від виїзду з країни по закінченню короткострокової візи. Велика кількість людей, що незаконно перебувають на території США продовжують жити на території країни, і по закінченню термінів поїздки. Відразу ж по закінченню допустимого терміну перебування починаються проблеми, пов’язані з робочою діяльністю. Жоден роботодавець, статус якого не викликає сумнівів, не візьме на роботу людину, яка не має права перебувати на території країни, а тим більше — працювати. Жоден орендодавець не надасть квартири нелегальному іммігранту, тому що відповідальність за таку діяльність лягає на плечі власника житла.

нелегальна імміграція в США
нелегальний іммігрант

Мінімальне покарання, якому буде підданий нелегал у разі, якщо владі стане відомо – депортація з території Сполучених Штатів Америки. Також траплялися випадки притягнення до кримінальної відповідальності.

Підробка документів

Альтернативний нелегальний спосіб імміграції — підробка документів і надання свідомо неправдивої інформації в посольство США, розташоване на території країни проживання заявника. Мінімальне покарання, яке загрожує в цьому випадку — відмова у наданні візи. Однак, найчастіше заявники, які надали в посольство США неправдиву інформацію, назавжди позбавляються права одержання будь-якого типу візи в Америку.

Відео — Причини не переїжджати в США

Щоб самостійно розібратися в принципах імміграційної політики США і чітко відповісти на питання: «Що потрібно для імміграції в США?», необхідно визначитися з метою переїзду і подальшими планами на життя в новій державі. Тільки після того, як документи будуть готові, а програма імміграції буде обрана вірно, у кожного потенційного іммігранта з’явиться шанс добитися результату і отримати довгоочікуваний квиток у нове життя.

Коментарі закриті.

Інші новини
16.09.2019

У зв’язку зі зростанням інтересу до екскурсій в Чорнобильську зону, прийнято рішення розширити маршрутну екскурсійну мережу, додавши нові об’єкти та напрямки. На сьогодні ДАЗВ (Державне агентство з управління зоною відчуження) пропонує 21 офіційний екскурсійний маршрут. Повний список екскурсій для бронювання буде доступний після того, як належним чином облаштують всі пропускні пункти для бажаючих відвідати Прип’ять. Це повністю легальні сертифіковані відповідно… Читати далі

10.09.2019

Українська лоукост SkyUp заявив про запуск нових рейсів з харківського аеропорту. Так, вже у вересні відбудеться кілька вильотів до Києва і назад. У столицю рейси вирушать 13, 17 і 26 вересня, назад – 14, 18 і 27 вересня. А вже з початком зимової навігації цей авіамаршрут стане регулярним. Пасажири вже можуть бронювати вильоти, починаючи з 25 жовтня. З’являться й інші… Читати далі

04.09.2019

Всім, хто літає рейсами «Люфтганзи», потрібно бути потенційно готовими до нових експериментів з боку авіакомпанії. На цей раз експеримент з посадкою пасажирів в літак. Мета – оптимізувати та зробити комфортнішим процес посадки пасажирів і скоротити час на цей етап підготовки до польоту для авіакомпанії. В ідеальному варіанті новий алгоритм посадки під кодовою назвою Wilma повинен прискорити завантаження на борт і… Читати далі

Послуги Бізнес Візит: