27/04/2017

Євробачення – 2017 в Україні: все про організацію конкурсу та поради туристам

Найяскравіша подія на грані таланту і феєрії, гучний і лункий, легендарний і найбільш значне музичне свято світу. Люди приїжджають в чужу країну, щоб підтримати земляків, дивляться концерт онлайн, голосують! Євробачення – 2017 в цьому році стане одним з найбільш очікуваних подій в Україні.

Минулорічна перемога Джамали стала гордістю для нашого народу, а майбутній приплив туристів з усієї України та зарубіжжя може розрекламувати країну ще сильніше. Але, щоб встигнути насолодитися емоціями конкурсу в повній мірі, потрібно врахувати всі нюанси і встигнути обзавестися: квитками, пропусками і бронями. Ми постараємося вам допомогти зорієнтуватися.

Євробачення - 2017 в Україні

«Адреси, паролі, явки»

62-й за рахунком конкурс Eurovision пройде 9, 11 і 13 травня 2017 року в столиці України, місті Київ. Організатори анонсують, що очікується близько 1 000 офіційних делегатів, більше 15 000 туристів і близько 1500 представників засобів масової інформації. Всього до участі було заявлено 43 країни, більшість з яких будуть представляти свої вокальні таланти на головній сцені Міжнародного виставкового центру.

Місце проведення базується на станції метро «Лівобережна» і є одним з головних культурних куточків столиці. Виставковий центр досягає за площею 58 000 метрів квадратних, де одночасно можуть перебувати до 10 000 глядачів! Тому не дивно, що кияни вирішили саме тут приймати закордонних гостей. В МВЦ поставлять сцену, яка, за прогнозами, буде досягати 750 квадратних метрів, щоб всі майбутні танці, декорації і інсталяції для шоу змогли там вміститися.

Київ, Євробачення - 2017
Міжнародний виставковий центр, Київ

Чим здивує майбутній конкурс?

Сотні тисяч українців дивляться щорічно Євробачення по телевізору, до кінця не усвідомлюючи, що із себе представляє ця подія. На ділі це не тільки півфінальний і фінальний концерти, але і численні репетиції, на які теж можна потрапити. Вони не несуть рішень, але побачити номери і насолодитися атмосферою все одно можна. Так і квитки сюди коштують разів у десять менше, ніж на прямі ефіри.

Ввечері 8-го і вдень 9-го травня відбудуться репетиції першого півфіналу, 10-го і 11-го травня — репетиції другого півфіналу. Ну і, само собою, увечері 12 і в обід 13 травня пройдуть прогонки фінального ефіру. Конкретний розклад, годинник і вікно замовлення квитків на попередні заходи можна знайти на офіційному сайті пісенного конкурсу.

Яким Євробачення «намалювали» в цьому році?

Тема Євробачення – 2017 шуміла в телевізорах і на сайтах українських інформагентств круглий рік. Все починалося з великого конкурсу, де найбільші міста України боролися за право приймати у себе це свято. А далі йшов ряд змагальних моментів, щоб вибрати найбільш вдалий логотип. Через тижні спорів, підозр, складнощів, цікавих голосувань і творчих мук Україна визначилася з логотипом Євробачення – 2017. Їм стало українське намисто з бусин, яке символізує красу, і сакральний сенс нашої країни.

Відео — Презентація логотипу Євробачення – 2017

Офіційним слоганом конкурсу стала фраза «Celebrate Diversity», що означає «Поважай розмаїття». В умовах складнощів світової політики і в спробі нагадати всім учасникам про головну мету конкурсу — єдність, мир і дружбу незважаючи ні на що, організатори і прописали цей слоган.

Євробачення в особах

Свято починається з провідних осіб, які будуть знайомити глядачів з конкурсантами, задавати настрій і озвучувати доленосні бали. Честь вести конкурс випала чотирьом талановитим українцям – Володимиру Остапчуку, Олександру Скічко, Тимуру Мірошниченко та Ользі Цибульській. Виступаючи на сцені і за лаштунками, в грін-румі, ведучі будуть керувати процесом і висвітлювати найцікавіші емоції конкурсу. Вони ж проконтролюють, щоб голосування Євробачення було проведено чітко, оперативно і без порушень.

Руслана
Друга ріка
Джамала

Але не тільки ведучими і конкурсантами порадує українського глядача Євробачення в Києві. Червона доріжка запестрить вже 7 травня, на відкритті конкурсу, коли біля Маріїнського палацу свій урочистий шлях довжиною в 265 метрів пройдуть зірки українського та світового шоу-бізнесу. А на концерті в честь початку заходу виступатимуть легенди українського Євробачення всіх часів Руслана і Джамала, а ще глядачам обіцяють неперевершений вокал Олега Скрипки та гурту «Друга Ріка».

Претенденти на перемогу

Як вже було сказано, в цьому році в конкурсі були заявлені 43 країни, які планували виступить на сцені Виставкового центру. У минулому році від участі офіційно відмовилися Андорра і Туреччина, а Боснію і Герцеговину дискваліфікували через фінансову заборгованість. Також складні політичні взаємини з сусідньою державою дали про себе знати, після заборони в’їзду на територію України конкурсантки з Росії Юлії Самойлової, РФ відмовилася від участі в конкурсі. Таким чином, всього налічується 42 учасника на 2 півфінали та фінал.

У першому півфіналі виступлять: Австралія, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Бельгія, Греція, Грузія, Ісландія, Кіпр, Латвія, Молдова, Польща, Португалія, Словенія, Фінляндія, Чехія, Чорногорія і Швеція.

Manel Navarro Іспанія
Од3пе Нідерланди
Triana Park Латвія

На другому півфіналі заспівають представники таких країн: Австрія, Білорусь, Болгарія, Данія, Естонія, Ізраїль, Ірландія, Литва, Македонія, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Угорщина, Хорватія та Швейцарія.

Євробачення-фінал, поза півфінальної боротьби, доступно представникам країн «Великої п’ятірки»: Іспанії, Італії, Великобританії, Німеччині і Франції. Ну і, звичайно ж, учасникам приймаючої країни — в нашому випадку це рок-група «O.Torvald».

Голосування буде проходити по відпрацьованій за багато років системі. Кожна країна вибирає найкращу, на їх думку, кандидатуру, якій присуджує 12 балів. Далі, за ступенем уподобання бали нараховуються від 10 і нижче. Після оголошення кількості очок від держав які проголосували, ведучі озвучують бали, зароблені після підрахунку голосів телеглядачів. Загальна сума балів — це і є результати Євробачення, вона приводить одного з учасників до перемоги.

Відео — O. Torvald “Time”, Україна

Потрапити до сцени або подивитися вдома?

Само собою, що стати свідком такої грандіозної події дуже заманливо. І ось вже з 14 лютого на офіційному сайті конкурсу та агентства Concert.ua можна купити квитки на прямі ефіри, так і на репетиції. На жаль, на фінал потрапити вже не вийде ніяк. Але, якщо поспішити, то на прогони або на прямий ефір півфіналу ще пощастить пройти. Вхід на репетиції в ціні починається від 200 гривень, а ефіри — від 1300 гривень. Але і ступінь задоволення, погодьтеся, різна.

Якщо ж ви не встигли придбати квиток, не маєте подібних фінансів або можливості приїхати на травневі свята у столицю, то є маса інших варіантів. Банально — конкурс транслюватимуть по телевізору, можна переглянути Євробачення онлайн через інтернет. Пару ночей без сну — і ви станете свідком історичної події. Крім цього, в самому Києві встановлять два великі екрани на Хрещатику і на Софійській площі, де можна буде побачити прямі трансляції як відкриття, так і самого Євробачення. Містечко Євробачення на Хрещатику буде відкрите з 4 по 14 травня, де, крім трансляцій, будуть інтерактивні зони, намети з їжею і навіть розважальні заходи. На Софійській ж площі обіцяють мальовничу природу і затишну атмосферу теж до 14 травня.

Євробачення в Києві
Фан-зона Євробачення 2017 в Києві

Пісня – це ще не все

Само собою, що така грандіозна подія, як Євробачення не може стосуватися лише виконання пісень протягом трьох вечорів. Адміністрація міста і безліч культурних об’єднань та просто творчих людей склали цілий спектр заходів, щоб розважати туристів.

Очікується близько 20 000 іноземних приїжджих, яким важливо і потрібно розповісти про країну побільше. Та й своїх земляків теж треба розважити. Тому крім Хрещатика і Софійській площі зони Євробачення відкривають на Контрактовій площі, на Подолі, на Поштовій площі та у Київській фортеці. На Контрактовій проведуть концерти джазу, влаштують виставки національних костюмів та народного мистецтва. На Поштовій буде конкурс караоке, на Подолі — модний український показ. Київська фортеця прийме у своїх стінах художню виставку та благодійний аукціон.

Всі хочуть жити в столиці…

Хрещатик готель
Готель Хрещатик
Готель Україна на Хрещатику

І це логічно, адже після ефіру вночі їхати з Києва зовсім не хочеться. Тут так багато всього цікавого! Але, як і про квитки, про квартири, готелі або хостели потрібно потурбуватися якомога раніше. Вся складність з поселенням була зрозуміла ще взимку, коли заговорили про сильно підвищенні ціни в готелях. Травневі свята і Євробачення збіглися так, що власники готелів і хостелів хочуть заробити шалені суми. Тому в багатьох центральних закладах, особливо поблизу станції «Лівобережна», ціни практично непідйомні. Зрозуміло, якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатню кількість фінансів і можете дозволити собі номер за 20 000 гривень, то будь-яка квартира або апартаменти на Хрещатику до ваших послуг. Великі готелі, пентхауси в новобудовах і просто нові квартири здаються за десятки тисяч гривень на добу. Поруч — всі розваги на період Євробачення. За ваші гроші — будь-який каприз.

Але якщо ви не можете викласти таку суму за ніч у столиці, то вам потрібно поквапитися забронювати ліжко в одному з хостелів. Приміром «На Контрактовій площі» або На «Чернігівській». Вони здають місця менше ніж 100 гривень на добу, з бездротовим інтернетом, телевізором і кількома сусідами. Або ось готель «Видубичі», перебуває далеко не в центрі міста, звідси доведеться добиратися до центру міста або до «Лівобережки» на автобусі або метро. Але і ціна за ніч — не 20 000 гривень, а всього 80 гривень. Три сусіда, шведський стіл, бездротовий інтернет і чистота. Що ще потрібно туристу-романтику, який прибув на зустріч з мистецтвом. Не полінуйтеся пошукати кімнати або ліжка десь в іншому районі міста, на іншому березі, в 4-5 зупинках метро. Ціни вас приємно здивують, а добиратися з іншими туристами у столичному метро в очікуванні грандіозного шоу — адже в цьому є своя принадність!

Відео — Євробачення 2017 в Україні (Київ) — Давайте поважати різноманітність!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber