14/03/2017

Туристів пустять в італійську «Долину динозаврів»!

Туристів пустять в італійську «Долину динозаврів»!

Влада італійської комуни Альтамура має намір зробити загальнодоступним відвідування «Долини динозаврів», що знаходиться на її території. Таку назву було отримано завдяки знайденим слідам перебування динозаврів, яким, за оцінками вчених, вже більше 7-ми мільйонів років. Таких відбитків нарахували доволі багато — близько 50-ти тисяч.

Ущелина являє собою вапняковий кар’єр — власне, саме тому сліди так добре збереглися. Через мільйони років вони виглядають як нещодавно залишені. Судячи по слідах, динозаври переміщалися сім’ями, тому що виявлені сліди різних розмірів — дорослих особин і їх дитинчат. Імовірно, вапнякова ущелина розташовувалася на транзитному шляху до тропічного лісу, куди стародавні динозаври прямували в пошуках їжі.

Ці сліди виявлені ще в 1999-му році, але тоді територія була приватною, і доступ узгоджувався з господарем землі. Зараз формальності вирішені: італійський Мінкульт викупив цю ділянку землі.

infoУряд виділить мільйон євро для збереження таких цінних знахідок. Перших туристів стародавня оселя динозаврів готова зустріти в 2019-му році.

До речі, це не перша найдавніша археологічна знахідка в комуні Альтамура. У 1993 році там знайдені останки неандертальця, яким орієнтовно 130 – 170 тисяч років.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber