29/01/2018

У «Жулянах» знайшли нову господиню для кішки за пару годин або як правильно возити домашніх улюбленців літаком

У «Жулянах» знайшли нову господиню для кішки за пару годин або як правильно возити домашніх улюбленців літаком

Нещодавно ранковий інтернет сколихнуло незвичайне повідомлення прес-служби «Жулян». Прес-служба займалася пошуком господарів для кинутої в аеропорту симпатичної кішечки 7-8 місяців. Її змушена була залишити хазяйка в терміналі, бо поспішала на рейс Київ-Мінськ, пасажирка не потурбувалася заздалегідь про дотримання правил авіаперевезення тварин.

Добросерді любителі «котиків», яких серед користувачів мережі інтернет завжди було багато, швидко знайшли притулок тварині, що залишилася без нагляду, про що повідомила на своїй сторінці у ФБ керівник прес-служби. Але такого могло б і не статися, подбай господиня кішки про дотримання нескладних правил авіаперевезень заздалегідь.

Основні правила авіаперевезень тварин:

  • Наявність медичної довідки, довідки про вакцинацію, дозволу на ввезення/транзит та інших документів відповідно до вимог країни ввезення.
  • Наявність контейнера або сумки, виготовлених промисловим способом (не саморобних).
  • Інформування компанії-перевізника про наявність кота (собаки, хом’ячка, інших тварин) при бронюванні перельоту та оплату послуги відповідно до тарифів перевізника.
  • Дотримання обмежень за вагою тварини разом з контейнером/сумкою. Зазвичай це 8 кг для салону або 75 кг для багажного відділення.

З переліком особливих вимог, що пред’являються до перевезення тварин в окремих країнах, можна ознайомитися на сайті МАУ. Там же є перелік аеропортів, через які не можна везти звірів вагою понад 32 кг

Перераховані вимоги не поширюються на службових собак, собак-поводирів, собак і котів вагою до 8 кг, що летять з пасажиром-інвалідом. У разі сумнівів звертайтеся за консультацією у ветеринарний пункт аеропорту вильоту.

У «Жулянах» телефон ветеринарного пункту (044) 281-75-92, в одеському аеропорту (0482) 39-32-18, в дніпропетровському (056) 767-47-39, у львівському (032) 229-83-61. Телефон для довідок у «Борисполі» (044) 364-45-05.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber