07/04/2016

ЮНЕСКО вважає небезпечним відвідування 67 об’єктів з 1031, що знаходяться під захистом організації

ЮНЕСКО вважає небезпечним відвідування 67 об’єктів з 1031, що знаходяться під захистом організації

Експерти ЮНЕСКО склали список об’єктів, що охороняються цією організацією, але не рекомендованi до відвідування. В першу чергу до переліку потрапили пам’ятки, що знаходяться в зоні військових дій або ж неподалік від них. Також в список включені об’єкти, які наражаються на небезпеку руйнування і які, відповідно, можуть нести загрозу для туристів.


18 з 67 небезпечних для відвідування об’єктів знаходяться в Тунісі, Сирії та Конго. У їх числі старовинна частина сирійських міст Алеппо, Босра, Дамаск, замок Кал’ат-Салах-ад-Дін, замок Крак-де-Шевальє і, звичайно ж, Пальміра, що опинилася в епіцентрі бойових дій.

infoУ Тунісі в «чорний список» потрапили історична частина міст Туніс, Сусс, римські руїни Дугга, амфітеатр в Ель-Джем, музей в Картаж, всесвітньо відомий Карфаген і Національний парк Національний парк Ішкель. У Конго небезпечними оголошені 5 національних парків.

12 з 67 категорично не рекомендовані ЮНЕСКО для відвідування об’єктів розташовані в Лівії, Іраку і на Малі: по 4 в кожній з країн. Так, в Лівії не радять відвідувати археологічні розкопки, якими славиться Кирена, Лептіс-Магна, Сабрата, старе місто в містечку Гадамес і красиві гори з наскального живописом Тадрарт-Акакус. В Іраку до кращих часів не рекомендується відвідувати стародавні міста Ашшур, ХаТра, Самарра і цитадель Ербіль. На Малі не бажано їздити в старовинне містечко Тімбукту, відвідувати історичну частину міста Джені, могильник Аскіа і Нагір’я Бандіагара.

Є небезпечні для візитів пам’ятки і на пострадянському просторі. До таких віднесено Херсонес Таврійський (Крим), старовинна частина міста Дербент (Дагестан), монастир Гегард (Грузія), Національний парк в Таджикистані.

Також в списку небезпечних є по 1-3 об’єкта в Туреччині, Єгипті, Алжирі, Чаді, Колумбії, Ємені, Кенії, на Філіппінах та інших країнах. Здається, що не потрапили в список небезпечних 964 об’єкта, якi цілком задовольнять культурний і пізнавальний інтерес навіть самого завзятого мандрівника!

Відео – 10 країн , які заборонено відвідувати жінкам

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber