08/07/2016

5 причин, з яких українці обирають відпочинок в Затоці

Селище Затока в Одеській області — це літній курорт на березі Чорного моря, у п’ятдесяти кілометрах від Одеси, котрий здобуває все більшу популярність. Смуга золотих пісків простягнулася від Кароліно-Бугаз до Сергіївки, зайнявши площу в двадцять два кілометри. Фактично весь курорт — це довга Будакська коса між Дністровським лиманом, шириною від кілометру до трьохсот метрів. Вся її площа вкрита піщаними пляжами, санаторіями та пансіонатами. Цей відпочинок запам’ятається вам тим, що ви зможете скупатися одночасно в морській і річковій воді. Для початку можна поринути в ласкаві хвилі Чорного моря, а потім, через 900 метрів – у прозору воду Дністровського лиману.

Відео — Затока з висоти пташиного польоту

Отже, чому відпочинок в Затоці стає все більш популярним?

1 — Відпочинок в Затоці: близько від Одеси, але набагато дешевше

Сумарна вартість відпочинку в Затоці буде, безсумнівно, меншою, якщо проводити аналогію з Одесою. Плюс ще й у тому, що в Одесу з Затоки можна їздити хоч кожного дня: 35 – 40 хвилин на маршрутці — і ви вже на місці. Так що обидва курорти будуть доступні вам, але платити завищену ціну за проживання не доведеться, якщо зупините свій вибір на Затоці.

відпочинок в Затоці
відпустку в Затоці

Прорахуємо приблизну вартість відпочинку, включивши основні витрати.

Проїзд

Проїзд до Одеси та до Затоки за ціною не буде особливо відрізнятися. Оскільки Затока — Одеська область, великої різниці в кілометрах і, відповідно, в вартості квитків ви не помітите.

Чорне море
пляжі в Затоці

Автобусний проїзд з Києва до Затоки обійдеться приблизно в 260 – 300 гривень на людину. Стільки ж буде коштувати і проїзд із Запоріжжя. Якщо ви віддаєте перевагу подорожам на поїзді, то проїзд з Києва до Одеси в купейному вагоні становитиме 254 гривні, з Запоріжжя — 220. З Одеси до Затоки можна під’їхати місцевим автобусом. Вартість проїзду від 27 до 45 гривень.

Вартість проживання в Затоці

Вартість проживання в пансіонатах і на базах відпочинку Затоки починається від 165 – 220 гривень на добу за двомісний номер. У приватному секторі вас поселять, починаючи від 230 гривень на добу за двомісне розселення. Бронювання номерів скрізь безкоштовне.

бази відпочинку, Затока
проживання в Затоці

Любителі суперекономії можуть зняти житло біля лиману (Затока, приватний сектор) за 40 – 80 гривень з людини на добу. А ті, хто навпаки, на відпочинку розмінюватися на дрібниці не люблять, можуть зняти чотиримісний двокімнатний номер з кондиціонером, зручностями, кабельним телебаченням та холодильником з подобовою оплатою в 700 – 1500 гривень.

Скільки коштуватиме харчування?

Харчування – одне з найважливіших питань, тому що кожному хочеться відпочити з комфортом і не думати про закупівлю продуктів і приготування їжі. Більшість баз відпочинку і пансіонатів пропонують на своїй території триразове харчування. Його вартість на одного і на дешевих базах обійдеться приблизно в 100 – 170 гривень в день. За ту ж суму можна замовити комплексне харчування в кафе, яких досить і на косі, і в центрі селища (в готелі «Вілла Валенсія», піцерія в міні-готелі «Ольвія» і т. д.).

Найбільш популярні кафе і ресторани: «Фараон», «Ноїв Ковчег», «Зодіак», «Казка», «Goodzone Clab», «Orhidea grill&bar».
кафе в Затоці
центральна вулиця, Затока

Ті ж, хто довіряє приготування страв лише самому собі, можуть готувати самостійно, знявши житло з кухонним куточком. Кухня може бути і загальною — на території бази. Такий варіант пропонують гостьові будинки в центрі селища. Продукти привозять прямо до баз, так що такий економічний варіант харчування цілком реальний.

Пляжні послуги

Вхід на пляж не коштуватиме нічого. Оренда пляжних парасольок та шезлонгів обійдеться в 40 – 50 гривень за добу. Звичайно, там вдосталь атракціонів і водних розваг, але оскільки ми підраховуємо мінімальну вартість відпочинку, їх брати до уваги не будемо.

Оцінити заповненість пляжів і стан моря допоможе веб-камера, Затока в цьому плані слідкує за останніми трендами.

Веб-камера на базі відпочинку «Рута»

Вартість продуктів харчування

Ціни на продукти харчування в Затоці трохи вище звичних нам. Націнка на фрукти, овочі, молочні продукти на ринках становить 20 – 40% у порівнянні з некурортними містами. Магазини завищують вартість продуктів приблизно на 20 – 30%. Хоча, у тому ж Києві продукти не дешевші, як і в Одесі.

пляжні розваги в Затоці
пляжний відпочинок в Затоці
У результаті, мінімальна вартість відпочинку в Затоці на десять днів з харчуванням та проїздом у обидві сторони складе приблизно 2000 гривень на людину. Семиденний відпочинок в Одесі виллється в 3000 гривень, і це, в більшості випадків, без харчування.

2 — Відпочинок на морі з дітьми: чудові місця, щоб скупатися і оздоровитися

Пляжі Затоки просто створені для відпочинку всією сім’єю. Можна без побоювання відпускати дітей купатися, оскільки захід в море пологий. У воді немає великих і гострих каменів, ніяких скель ви там не знайдете. Заглиблення морського дна поступове, немає ні обривів, ні різких перепадів глибини. Смуга мілководдя в окремих місцях досягає 100 метрів — те, що потрібно для прийняття морських ванн.

дитяча анімація, Затока
водні гірки, Затока, Одеська область

Ви не ризикуєте натерти мозолі твердої галькою — пляжі в Затоці виключно піщані. До того ж ці безмежні золоті піски ще й цілющі. Крім морських солей, в них містяться фосфорні, йодисті і кварцові сполуки. Славиться Затока і лікувальними грязями. До їх складу входять мінерали, що позитивно впливають на організ, і надають профілактичний ефект для багатьох захворювань. Грязі виліковують захворювання спини і суглобів, сприятливо діють на шкіру, покращують кровообіг, зміцнюють нервову систему людини.

Море в Затоці досить чисте. Корінні мешканці селища, що змагаються з Одесою за кількість туристів, ретельно стежать за станом води і пляжів прибережної смуги. Пісок щодня очищається за допомогою просіювання спеціальною технікою.

Погода в Затоці сприяє хорошому відпочинку. Клімат м’який, помірно сухостеповий. Зими теплі – температура повітря змінюється від 0 до 1 °С. Курортний сезон триває з травня по жовтень. Влітку спекотно — середня температура повітря 30 – 35 градусів. Вода при цьому прогрівається до 19 – 23 °С. Море майже завжди ласкаве і спокійне, а маленькі краби і бички біля берега — потішне видовище для діточок.

3 — Водні атракціони — розвага для дітей і дорослих

екстремальні водні види спорту
катання на банані

У Затоці не менше водних розваг і атракціонів, ніж в Одесі. Ви можете проїхатися на водних мотоциклах або лижах, спуститися з водних гірок, отримати масу позитивних емоцій на банані або таблетці, і навіть стрибнути з парашута і політати на дельтаплані. Для шанувальників водних прогулянок доступна оренда човнів або катамаранів. На лимані розташований яхт-клуб, в якому ви випробуєте віндсерфінг, бекбордінг, кайтсерфінг, дайвінг та інші нестандартні розваги під наглядом досвідчених інструкторів.

Крім водних, в Затоці повно і «наземних» розваг. Комп’ютерні зали, караоке, більярд, тенісні столи, вечірні кінотеатри, дитячі та спортивні майданчики, дитячі атракціони, луна-парк, і, звичайно, численні кафе і ресторанчики, в яких можна спокійно відпочити і насолодитися вишуканими стравами. І все це чекає на вас!

А ще Затока – рай для рибалок! Тут ви пополюєте на судаків, бичків, камбалу, минів. Рибалити можна, як на березі, в тихих затишних місцях, так і у відкритому морі на орендованій яхті. Такого задоволення від риболовлі в галасливій Одесі не отримаєш!

риболовля у відкритому морі
рибалка в Затоці

4 — Нічні розваги Затоки: тусовщики не занудьгують!

Любителям нічних вечірок не доведеться нудьгувати. Дискотеки і нічні клуби розташовані в різних місцях курорту, так що ви знайдете, де розважитися. Деякі з них знаходяться прямо на пляжі або на воді.

Популярні нічні клуби: «Веселі тітьки», «Казанова», «Дикий Z», «Star Fish», «Твіндек», «Goodzon Clab», «Orhidea grill&bar». В кожному з них своя родзинка, регулярно проводяться тематичні вечірки, які перенесуть вас на Таїті або Кариби.

При цьому музика і шум розважальних програм не виходять за межі закладу, тому не заважають спати іншим відпочиваючим.

Відео — Затока 2016 у всіх фарбах!

Звичайно, одними нічними клубами відпочинок в Затоці не обмежується. Для поціновувачів тиші і природи — гарні тінисті парки, в яких можна спокійно прогулятися, насолоджуючись свіжим морським бризом. Курорт прикрашають численні фонтани, що несуть довгоочікувану прохолоду.

5 — Пам’ятки й екскурсії

Затока — невеликий курорт, але городяни дбають про те, щоб туристам було на що подивитися. І в межах 20 – 60 кілометрів від Затоки (не довше, ніж в годині їзди) вистачає цікавих місць.

залізничний міст в Затоці
купання в басейні
    • Залізничний міст через цар-гирло. Міст унікальний тим, що одна з його сторін піднімається для проходу величезних морських лайнерів. Перед очима туристів відкривається приголомшливе видовище, коли багатотонна конструкція за лічені хвилини злітає вгору, а потім так само стрімко опускається.
    • Центральна алея. Проходить від центру селища до моря. Відкрита в 2007-му році, і з того часу стала окрасою курорту і місцем вечірніх прогулянок відпочиваючих.
    • Дністровський маяк. Цікавий усім небайдужим до морського судноплавства.
    • Центр культури вина ШАБО. Єдиний в Україні культурний центр, який включає діюче підприємство фірми «SHABO», зал дегустації, старовинні винні підвали, музей виноробства і вина. Тут вам демонструватимуть процес виготовлення алкогольних напоїв, проведуть дегустацію вин і коньяків, підвищать культуру вживання вина. Центр включений в туристичну карту винних маршрутів Європи. Цей рай для гурманів в 17 км від Затоки.
Центр виноробства в Затоці
винні погреби Шабо
    • Білгород-Дністровська фортеця. Фортеця, побудована в XIII столітті на скелястому березі Дністровського лиману — найбільший фортифікаційний об’єкт країни. У ній часто проводяться концерти, фестивалі, зйомки документальних і художніх фільмів. Розташована в 20 км від Затоки.
    • Святе джерело Іоанна Нового Сочавського. Джерело з цілющою водою вже кілька століть б’є з-під землі в невеликій церкві на березі Дністровського лиману. Знаходиться в 20 км від Затоки.
    • Дельфінарій «Немо» в Одесі. Входить у топ-5 кращих європейських дельфінаріїв. Дельфіни показують найскладніші номери. Тут трудяться і інші морські тварини, працює океанаріум, проводиться дельфінотерапія.
дельфінарій Немо, Одеса
виступ морського котика
    • Аквапарк. На території в 5 гектарів розташовані 15 водних гірок, водні атракціони, зона відпочинку з парасольками і шезлонгами, піцерія. Аквапарк поряд з Одесою.
аквапарк в Одесі
дитячі гірки в аквапарку, Одеса

Недорогий відпочинок на Чорному морі, цілющі грязі, приємний клімат, вибір розваг і екскурсій, близькість до Одеси — потужні чинники, які приваблюють в Затоку туристів. За даними 2015-го року на цьому курорті побувало 600 тисяч осіб. 2016-й поки що не поступається за показниками. Деякі туристи порівнюють Затоку по цілющому впливу з Мертвим морем в Ізраїлі. Тому якщо ви ще не встигли побувати на цьому курорті — саме час приїхати туди!

Карта Затоки із зазначенням баз відпочинку

коси Затоки

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber