17/03/2016

Ізраїль: рай, де відпочивають душею і тілом

Курорти Ізраїлю пропонують гостям комфортабельний і захоплюючий відпочинок. Далеко не перше десятиліття країна розвиває власні туристичні напрямки. Кожен ізраїльський куточок багатий історичною, культурною і природною спадщиною.

Відео – цікаві факти про Ізраїль

Серед улюблених туристами точок країни Єрусалим, Хайфа, Назарет, Тель-Авів, Яффо, Хеврон та інші. Однак, на цьому туристичний потенціал держави явно не вичерпується, адже крім пам’яток і морських берегів на території розташовується маса цілющих джерел і лікувальних грязей, які стали базою для одних з найкращих спа-курортів Європи. В Ізраїлі можна не тільки чудово відпочити, але і значно поправити своє самопочуття!

Відпочинок на Мертвому морі

Мертве море, Ізраїль
відпочинок на Мертвому морі
лікувальне Мертве море

Незважаючи на свою страшну назву, Мертве море дає цілющу силу всім відпочиваючим в його водах. Цей курорт у країні найбільш цінний і шанований. Згідно з біблійними переказами, в давні часи в зоні місцевих акваторій розташовувалися легендарні міста Цоару, Содом, Адма, Гоморра і Севоім. З часів Авраама море не змінило ні своїх розмірів, ні обрисів, на сьогоднішній день воно залишається таким самим, як і тисячі років тому. Тим не менше, щорічно море стає більш мілководним, приблизно на 30 сантиметрів.

У тому, чому море названо Мертвим, ніякої містики немає, просто через дуже високу концентрацію солі тут не можуть прижитися ніякі морські мешканці. Мертве море не тільки виключно цілюще, але і абсолютно безпечне, у ньому неможливо потонути, якою б масою тіла не володіла людина, тому туристи, котрі безтурботно читають книжки, лежачи на морській гладі, тут цілком звична картина.

Відео – відпочинок та лікування в Ізраїлі (Тель-Авів)

Переваги курорту

Курорт Мертве море Ізраїль цінує за унікальну природу, чудовий клімат, мальовничі струмки і термальні джерела. Не використовувати такі унікальні природні ресурси було б нерозумно, тому тут зосереджена маса спа-готелів і клінік медичного напряму.

На Мертвому морі можна не тільки поправити здоров’я, але і відмінно омолодитися! Морська вода в поєднанні з гарячими джерелами робить шкіру неймовірно ніжною і гладкою, прибирає забруднення, висипання і навіть шкірні хвороби. Крім того, місцеві виробники пропонують унікальні косметичні лінії, створені на основі корисних мікроелементів тутешньої природи.

На курорті ви зможете:

  • скупатися в морських хвилях;
  • поніжитися на сонці;
  • насолодитися чистим повітрям;
  • заспокоїти нерви;
  • пройти курс грязьових обгортувань, лікувальних компресів;
  • зміцнити імунітет;
  • поліпшити роботу дихальної і кровоносної систем.

Спа-курорти, розташовані в зоні Мертвого моря, приваблюють своєю ефективністю туристів зі всього світу.

бруд Мертвого моря
грязьові обгортання
бруд Мертвого моря для краси та здоров'я

Де зупинитися?

Готелі Ізраїлю, як і в будь-якій іншій туристичній країні, мають безліч категорій та пропозицій. В цілому на туристичних просторах ви знайдете багато варіацій в різному ціновому діапазоні, але що стосується курортів на Мертвому морі, тут навряд чи можна відшукати економ-варіант. Категорії цін – від помірних до високих.

Найбільшою популярністю серед туристів користуються готелі з високими рейтингами і широким спектром послуг:

  1. Isrotel Dead Sea Hotel & Spa 5* (високий рівень цін);
  2. Crowne Plaza Hotel Dead Sea 5*(високий рівень цін);
  3. Le Meridien Dead Sea 5*(високий рівень цін);
  4. Lot Spa Hotel on the Dead Sea 4 (високий рівень цін);
  5. Little House Hotels (помірний рівень цін, у категорію входить серія невеликих приватних готелів, що не належать до світових готельних мереж).

Будь-який з вищезгаданих комплексів пропонує постояльцям не тільки персональні послуги відпочинку в стилі спа, але і обширні екскурсійні програми.

Dead Sea Hotel, Ізраїль
Lot Spa Hotel, Ізраїль
Crowne Plaza Hotel, Ізраїль

Дозвілля на Мертвому морі

Спа процедури неймовірно розслаблюють і сприяють спокійному відпочинку, але нудьгувати на курорті вам не доведеться. Обов’язково замовте екскурсійну програму, щоб вийти за межі готелю і місцевого пляжу, зануритися в історію і культуру країни, побачити найяскравіші місцеві пам’ятки!

Напевно ви не раз чули про таємничі Сувої Мертвого моря, а якщо і не чули, то точно знаєте, що таке Старий Завіт. Саме його залишки були знайдені в археологічному парку Кумран, який рекомендовано до відвідування. Тут збережені розкопки печер, де були знайдені артефакти. Та й мальовничість цих місць треба тільки спостерігати на власні очі. Побут наших предків у вигляді гончарних майстерень, кухонь, комор, бібліотек і залу для зборів залишені в тому вигляді, в якому були знайдені.

Відео – невелика подорож по визначним пам’яткам Ізраїлю

Помилуватися дикою природою вирушайте в заповідник Ейн Геді, тут також можна прийняти спа процедури в однойменному центрі. На скелястих схилах можна зустріти гірських козлів, доманів і газелей, а потім спуститися до самого берега Мертвого моря.

Якщо ви жадаєте адреналіну, вам дорога до заповідників Нахаба Аругот або Нахаба Давид, звідси в надра пустелі вирушають джипи на сафарі.

Зануритися у давнину вам допоможе зміїна стежка, пройшовши по якій ви потрапите в фортецю Массада, зведену у 30 роках до нашої ери. Тут збереглися палац і комори царя Ірода. Якщо вам ліньки підійматися по схилам, можете скористатися послугами фунікулера.

Провести день активно можна не тільки на екскурсії, але і в аквапарку Attratzia, а здійснити шопінг рекомендується в торговому центрі «Петра Центр».

Кумран, Ізраїль
Ейн Геді, Ізраїль
Зміїна стежка, Ізраїль

Інші курорти

Відпочинок в Ізраїлі не сходиться виключно на відвідуванні Мертвого моря, країна має в своєму розпорядженні величезну кількість не менш достойних і цікавих курортів. Серед них – Хайфа, Ейлат, а також Ейн Геді. Ці точки також густо забудовані лікувальними центрами та спа, оскільки цьому сприяє їх розташування.

У Хайфі особливої уваги заслуговує фешенебельний курорт «Ліси Кармель», на території якого розташовується знаменитий готель Carmel Forest Spa Resort 5*. Володіння Carmel Forest Spa Resort 5* побудовані в гущавині духмяних лісів на гірському схилі Кармель. Тут ви знайдете не тільки лікування, але і будь-які косметичні процедури, спектр послуг центру неймовірно широкий. Найбільш сприятливі сезони для відпочинку в Хайфі – весна і осінь. На курорті вас чекає безліч торгових і розважальних центрів, ресторанів, галерей, театрів і музеїв.

Ейлат, Ізраїль
Нетанія, Ізраїль
курорти в Ізраїлі

Особливістю Ейн Геді є те, що сам по собі курорт – це оазис, описаний ще в Біблії. За процедурами в термальних водах потрібно вирушати на курорт Хамей, розташований тут. Вам запропонують поринути в сірчані купальні, пройти процедуру масажу або обгорнутися лікувальними грязями. Перебуваючи в Ейн Геді, обов’язково відвідайте печеру пророка Іллі, зоопарк, канатну дорогу і сади Бахаї.

Відпочинок в Ейлаті, розташованому в південній частині країни на узбережжі Червоного моря, знаменитий курортом Хердос-Віталіс. Тут ви зможете одночасно поправити фізичне і душевне здоров’я. Вам запропонують спеціально розроблену програму тренувань, гімнастичних занять, терапевтичні та водні процедури, а також особливе меню. Місцевий спа-центр відомий на весь Ізраїль. В Ейлат можна їхати в будь-який сезон, тут завжди тепло, а температура води досягає 24 градусів. Курорт володіє мальовничими околицями у вигляді каньйонів, котрі в свій час були копальнями царя Соломона. Якщо ж ви цікавитеся життям підводного світу, відвідайте підводну обсерваторію і поплавайте з дельфінами в заповіднику «Дельфіновий риф».

Готелі у Ізраїлі
гарячі джерела в Мертвому морі
лікувальні процедури в Ізраїлі

Ізраїль – це дивовижна країна, де кожен турист знайде собі заняття до душі і проведе час з користю!

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber