31/03/2016

Відпочинок в Болгарії: де, як, коли?

На сьогоднішній день відпочинок в Болгарії — це не тільки комфортний, але і доступний вид відпустки. Туди можна дістатися різними способами, що зручно для тих, хто не переносить авіаперельоти, а курорти переповнені економними пропозиціями. Тут є на що подивитися, що дуже важливо для тих, хто хоче не просто полежати на пляжі. Шанувальники активного відпочинку знайдуть для себе широкий спектр розваг. Екскурсії по країні, похід в гори, екологічний туризм — все це пропонує Болгарія своїм гостям.

курорти Болгарії
пам'ятки Болгарії
тури в Болгарію

Популярні курорти

Відпочинок в Болгарії, ціни якої досить демократичні, розподіляється на сезони. Кожен курорт Болгарії має своє призначення: десь можна покататися на лижах, а значить, курорт рекомендований для відвідування взимку, десь — полікуватися на мінеральних джерелах, а десь — поніжитися на пляжі в літній сезон. Розглянемо найбільш популярні серед туристів напрямки в цю багатофункціональну туристичну країну.

Відео — Прекрасна і різноманітна Болгарія

Хісаря

відпочинок в Хисарие
мінеральні джерела Хисарии
пам'ятки Хисарии

Даний курорт цінується, як один з найбільш відомих центрів бальнеології. На лікування і відпочинок в стилі СПА сюди з’їжджається вся Європа. Курорт розташувався на південних висотах Середньої гори, в оточенні лісів, далеко від столичної і міської метушні.

Історія Хісаря налічує ні багато, ні мало — 17 століть, тому, крім лікування, обов’язково слід вивчити місцеві археологічні та архітектурні пам’ятки, зокрема, руїни фортеці, увінчані статуями верблюдів, котрі стали головною символікою міста.

Температура лікувальної мінеральної води тут варіюється від 41 до 52 градусів. На території курорту розташовано аж 22 джерела з чистою, слабо мінералізованою водою. Цю воду можна пити або ж просто купатися в ній. Особливу користь джерела приносять людям із захворюваннями ШКТ, нирок, печінки і сечовидільної системи.

Боровець

гірськолижний курорт Боровець
відпочинок в Боровце
лижні спуски в Болгарії

Про курорт Боровець знають всі європейські лижники, адже в Болгарії це найстаріший і найвідоміший курорт. Його історія почалася в 19 столітті, коли тут побудували мисливські резиденції царів. Вже в наші часи на схилах Боровця було відкрито лижні траси.

Боровець оточений сосновими лісами, розташований на висоті 1350 метрів над рівнем моря. Схили гори Ріла, що гостинно приймають постояльців, славляться своєю невимовною красою, околиці налічують 190 озер і 79 гірських піків. Над самим Боровцем височіє найвища гора Балкан — Мусала.

Золоті піски

курорт Золоті Піски
пляжі на Золотих Пісках
відпочинок на Золотих Пісках

Золоті піски — це, мабуть, найвідоміший болгарський курорт, і не дивно, адже з одного боку курорт оповитий хвилями Чорного моря, а з трьох інших оточений мальовничими видами Національного парку.

Про пісок, що застилає місцеве узбережжя, ходять легенди. Він настільки чистий, що згідно з давнім повір’ям, колись був піратським золотом, оберненим у пісок. Золоті піски знамениті своїм досконалим кліматом, придатним для всіх відпочиваючих без винятку.

Гордість Болгарської Рів’єри має також мінеральні джерела, що послужило базою для створення різних бальнеологічних центрів. Курорт не можна назвати тихим містечком, він рясніє різноманітними закладами, ресторанними комплексами, дискотеками і розвагами.

Несебр

відпочинок в Несебрі
пам'ятки Несебра
курорт Несебр, Болгарія

Несебр втілює історичні цінності країни, адже це місто є найдавнішим містом цілого європейського континенту. Місто поділяється на нову та стару частини, в старій зосереджені всі визначні пам’ятки, а нова рясніє торговими центрами, готелями, кафе та іншою курортною атрибутикою.

Несебр — це не тільки історію болгарського народу, але легенди греків, фракійців, римлян. Всі ці фактори призвели до того, що в середині минулого століття Несебр був названий містом-музеєм, а трохи пізніше занесений до переліку пам’яток ЮНЕСКО.

Єленіте

відпочинок в Еленіте
курорт Еленіте, Болгарія
пам'ятки Еленіте

Курорт Єленіте розташувався біля гірського підніжжя Стара Планіна, а піщаний пляж, що належить курорту і омитий водами Чорного моря, розкинувся на 1 кілометр. Узбережжя забудоване віллами і фешенебельними готелями. Всі ці пишноти прикрашають вікові хвойні ліси.

Тут підтримується ідеальна чистота узбережжя, а сам курорт досить свіжий і молодий. Незважаючи на сучасність курорту, клуби та розваги розташовані так, що абсолютно не заважають відпочиваючим, тут панує відпочинок і спокій.

Цінова політика

Якщо ви плануєте відпочинок, Болгарія прекрасно для цього підійде, навіть якщо ви не збираєтеся значно втрачатися. Болгарські курорти пропонують масу варіацій для економії. По-перше, ви завжди можете скористатися спеціальними пропозиціями готелів, по-друге, знайти недороге житло тут не проблема, ну а якщо ви купуєте пакетний тур, завжди можна знайти путівки з розряду гарячих.

Гірськолижні тури на тиждень можна придбати в районі 6000 гривень за одну людину. Якщо ж розглядати літній відпочинок, відкривається дуже велика карта цін. Відпочити удвох можна, як за 20, так і за 10 тисяч гривень, причому в обох варіантах це буде чотиризірковий готель. Восьмиденний відпочинок на болгарських пляжах варіюється від 300 до 800 євро, залежно від курорту та умов проживання.

Відео — Цікаві факти про Болгарію

Готелі

Правильний вибір готелю — це запорука всього вашого відпочинку, його якості та комфорту. Він повинен відповідати найбільш поширеним туристичним вимогам:

  • Знаходитись в зручному місці;
  • Мати якісний номерний фонд;
  • Володіти широким спектром обов’язкових та додаткових послуг;
  • Пропонувати смачне харчування;
  • Мати вишколений персонал.

Розглянемо приклади найкращих готелів на п’яти найбільш популярних болгарських курортах:

    1. Найбільш високі оцінки постояльців на курорті Хісаря заслуговує тризірковий готель С Comfort Hotel & SPA. Готель знаходиться в центрі, оточений парком і руїнами римської архітектури, тому постояльцям відкриваються шикарні види з номерів. Безкоштовно пропонується користування критим басейном, спортзалою, сауною, зоною відпочинку та ванною з гідромасажем. Надається широкий спектр послуг СПА. Готель славиться широким вибором вин і прекрасним меню. За додаткову плату прямо у готелі можна орендувати велосипед або авто, а на території працює безкоштовний WI-FI.
      C готель Comfort Hotel & SPA
      відпочинок у готелі Comfort C Hotel & SPA
      готелі Хисарі
      номер у готелі Comfort C Hotel & SPA
    2. Масу захоплених відгуків туристів отримав Hotel Yastrebets Wellness & Spa, розташований на гірськолижному курорті Боровець. Гірський масив Ріла таїть по істині розкішний і фешенебельний заклад. Готель має шикарну програмою СПА, запаморочливий дизайн і зручне розташування поблизу підйому на гірськолижну трасу. Номери обладнані терасами, з яких відкриваються мальовничі гірські пейзажі, в деяких номерах є власні сауни. Спектр послуг спа дуже багатий: від аюрведи до стоун-масажу. Персонал розмовляє російською мовою.
      відпочинок в готелі Yastrebets
      басейн в готелі Yastrebets Wellness & Spa
      апартаменти Hotel Yastrebets Wellness & Spa
    3. На Золотих пісках прославився апарт-готель Top Property Green Park, що знаходиться біля моря в самому центрі курорту. Вид з тутешніх комфортабельних номерів відкривається на басейн або на морські простори. З додаткових умов пропонується міні-гольф, трансфер, прокат авто. Персонал володіє російською мовою і відповідає високому рівню сервісу.
      відпочинок в готелі Top Property Green Park
      номер у готелі Top Property Green Park
      відпочинок на курортах Болгарії
      види з готелю Top Property Green Park
    4. Готель Saint Nikola в Несебрі є володарем трьох зірок, але при цьому залишається улюбленим місцем відпочиваючих. Вид з вікон тут відкривається на стару частину міста і місцеву гавань. Вишукані номери прекрасно обладнані і укомплектовані всім необхідним. На території готелю працює безкоштовний Інтернет, а тутешній ресторан відмічений прекрасною національною та європейською кухнею. Надається трансфер і оренда авто.
      готель Saint Nikola, Болгарія
      відпочинок в готелі Saint Nikola
      курорт Несебр, готель Saint Nikola
      чудовий вид на море, Несебр
    5. Якщо ви плануєте відпочинок в Болгарії з дітьми, вам прекрасно підійде готель Andalusia 4*, де для малюків пропонується ігрова зона, безпечний окремий басейн і послуги няні. Для дорослих працює СПА-центр, ресторан і бар. Готель пропонує систему харчування «все включено». Також на території знаходиться басейн, дискотека, центр верхової їзди і поле для гольфу.
      готель Andalusia, Еленіте
      відпочинок з дітьми в Болгарії
      курорт Еленіте, готель Andalusia
      номер в готелі Andalusia

Куди піти?

Болгарія насичена пам’ятками, кожен з курортів багатий на місця, рекомендовані для відвідування.

Курорт Хісаря пропонує відпочиваючим навідатися до археологічного музею, чиї експозиції вражають пам’ятками міської культури. Не менш пізнавальними стануть екскурсії в Римські гробниці, Калоферський монастир Богородиці, будинок Христо Ботева, комплекс Козі грамади і етнографічний музей.

У Боровці обов’язково варто відвідати Рильський монастир, Чорну скелю і гору Мусала. Всі ці об’єкти володіють неймовірними природними красотами.

пам'ятки Болгарії

Перебуваючи на Золотих пісках, відвідайте двох’ярусний монастир Аладжа і мінеральні джерела. Візьміть екскурсію на яхті, відвідайте казино «Червоний рак», дискотеку «Бункерс» та бар-вар’єте «Асторія».

У Несебрі популярними серед туристів вважаються турецька баня, вітряк, етнографічний і археологічний музеї та церква Христа Всемогутнього.

Єленіте знаменитий своєю береговою лінією, багатою ресторанами, барами, кафе і різного роду закладами. Крім цього, варто відвідати резерват Камчія і і фортецю Емона.

Клімат в Болгарії

дитячий відпочинок в Болгарії
відпочинок на морі в Болгарії
канікули в Болгарії

Погода в Болгарії розподіляється відповідно до курортів з різними температурними особливостями.

У Хісарі досить м’які зими і тепле міжсезоння, бо на гарячих джерелах можна відпочивати протягом всього року. Тут практично не буває спеки, влітку температура тримається на позначці до 22 градусів. Весна прогріває повітря до 12 градусів, а тепла осінь стоїть до кінця жовтня.

У Боровці клімат ідеальний для занять гірськолижним спортом. Найлютіші морози тут — 5 градусів. Лижний сезон відкривається в кінці листопада і триває аж до травня. Сніг покриває землю на висоту до півтора метри.

Якщо вам потрібна стабільно тепла літня погода, Сонячний берег підійде якнайкраще. Дощі тут практично не йдуть, спеки немає, температура влітку сягає 27 градусів. Те ж саме можна сказати про Єленіте, Несебр і Золоті Піски.

Коментарі закриті.

Інші новини
25.12.2019

Напередодні Нового року прийнято будувати плани на рік майбутній. І головне залізничне відомство України не стало порушувати традицію. Компанія поділилася планами розвантажити львівський ж/д вокзал і зробити Скнилів хабом для міжнародних пасажирських потягів. Для цього «Укрзалізниця» планує з’єднати між собою станції Скнилів і Мостиську, яка сьогодні є пунктом пропуску через українсько-польський державний кордон. Також для зручності пасажирів пустять експрес зі… Читати далі

18.12.2019

23 грудня борт азербайджанського перевізника Buta Airways вперше приземлиться у Львові. У подальшому авіаперельоти здійснюватимуться двічі на тиждень, пункт відправлення — аеропорт Гейдара Алієва. Для бронювання вже доступні квитки трьох класів: Budget (безбагажний), Standard (10 кг багажу) і Buta Super (23 кг багажу). З урахуванням того, що маршрут відкривається напередодні різдвяних свят, українці отримали ще одну можливість урізноманітнити зимові канікули:… Читати далі

10.12.2019

Тури в Париж стануть більш різноманітними: в трьох годинах їзди від столиці Франції відкрився новий Національний парк. Тепер вимогливі українські туристи не будуть нарікати, що походи по нескінченних музеях, відвідування кабаре «Мулен Руж» і поїздки за екстримом в «Дісней Ленд» порядком приїлися. Парк розбили в ареалі проживання рідкісних тварин і птахів — диких кішок, чорних лелек, благородних оленів. Тут можна… Читати далі

Послуги Бізнес Візит:
//
viber